Pīlēna apvienotais saraksts būs tikai domnīca un vēlēšanās nepiedalīsies

Piektdien, 1. jūlijā, uzņēmējs un arhitekts Uldis Pīlēns informēja par paša vadīto biedrību “Apvienotais Latvijas saraksts” un nosauca tās pirmos biedrus, kuru vidū ir arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadība, vēsta delfi.lv.

Kā zināms, 10. maijā trīs politisko spēku – Latvijas Zaļās partijas (LZP), Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Liepājas partijas – pārstāvji paziņoja par pievienošanos tolaik vēl izveides procesā esošajai biedrībai ar pagaidu nosaukumu “Latvijas apvienotais saraksts”, kuras viens no dibinātājiem ir Pīlēns.

Toreiz LZP, LRA, Liepājas partija, biedrība “Liepājnieki” un Pīlēns informēja par jaunas politiskas platformas izveidošanu, lai šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās startētu no apvienota saraksta.

Savukārt piektdien,

1. jūlijā notikušajā biedrības dibināšanas preses konferencē tās biedri uzsvēra, ka biedrība “Apvienotais Latvijas saraksts” nav politisks spēks.

Pīlēns kā jaundibinātās biedrības biedrus nosauca arī LDDK prezidentu Andri Biti, LDDK ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni, kā arī LDDK padomes locekļus Aivu Vīksnu un Andri Kulbergu. Kā biedrības dibinātāji tika nosaukti arī bijušais Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, Valsts policijas priekšnieka vietnieks ģenerālis Artis Velšs, kā arī bijušais Latvijas Sauszemes spēku komandieris, atvaļinātais pulkvedis Igors Rajevs.

Pīlēns mediju pārstāvjiem uzsvēra, ka biedrība “nav divdesmitgadnieku komanda”, bet tajā darbosies pieredzējuši eksperti. Viņš piebilda, ka šodien tikusi nosaukta vien daļa no biedrības biedriem.

Pēc Pīlēna teiktā, “Apvienotais Latvijas saraksts” tika dibināta kā “krīzes menedžmenta biedrība”, tā drīzāk darbosies kā domnīca, kuras uzdevums būs palīdzēt tikt galā ar tuvāko gadu izaicinājumiem. Tāpat viņš informēja, ka biedrības darbība būs terminēta, proti, tā darbosies četrus gadus un pēc tam darbību pārtrauks.

Kulbergs pievienošanos biedrībai pamatoja ar faktu, ka pēc 24. februāra, kad Krievija iebruka Ukrainā, viņš sapratis, ka vairs nevar stāvēt malā. Kulbergs pauda pārliecību, ka patlaban politiķu sacītais, ka “atgriezīsimies tur, kur bijām”, nav tiesa. “Mēs to nevaram solīt, tas nenotiks,” pauda Kulbergs.

Vienlaikus Kulbergs uzsvēra, ka konkrētā biedrība nav politisks spēks. Arī Meņģelsone piebilda, ka, neskatoties uz LDDK pārstāvniecību biedrībā, viņa “Apvienotajā Latvijas sarakstā” iestājusies kā pilsone. Viņa pievienojās sacītajam, ka pēc Krievijas sāktā kara aizvien vairāk domājusi par to, ko viņa kā sabiedrības locekle var sniegt valstij. “Biedrības cilvēkiem nav vienalga, kā valsts attīstīsies,” uzsvēra Meņģelsone.

Pīlēns piebilda, ka biedrības statūtos ir rakstīts, ka tajā darbojas arī bezpartejiski biedri. Tajā paša laikā viņš atzina, ka liela daļa biedru ir “ceļā, lai startētu vēlēšanās”. Pīlēns nenosauca konkrētus biedrības biedrus, kuri plāno startēt 14. Saeimas vēlēšanās, bet Rajevs jau iepriekš pavēstīja par došanos politikā.

Savukārt Velšs, kurš iepriekš paziņoja par pievienošanos Pīlēna vadītajai biedrībai, atzina, ka viņu iestāties biedrībā mudinājis arī fakts, ka “Vienotajā Latvijas sarakstā” darbosies cilvēki, kas nav partiju biedri. Velšs iepriekš pavēstīja, ka viņš kopā ar LZP, LRA un Liepājas Partiju radīs rīcības plānu 14. Saeimai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: delfi.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Andris
Andris

Talantīgo un intelektualā darba spējigo iesaistīšanās parādīs attīstības virzienu un tas jau ie ceļš uz meritokrātisku (mērāmu atklātu) valsti, sasniedzot attīstāko valststu – piemēramSingapūras līmeni!
Arī Singapūru pirms 60 gadiem plosīja nacionālais naids, korupcija un politiķu patvaļa.

aris
aris

Gaiodam no skaistules Voikas,laviskuma kuplinasanu,beibi

Vēlētājs
Vēlētājs

Valstiski domā LATVIJA PIRMAJĀ VIETĂ , balsosim !

bondara olnīca
bondara olnīca

Tie ir tie paši sorosisti? Vai tagad būs divas domnīcas?

Apvienotais Latvijas saraksts
Apvienotais Latvijas saraksts

Mūsu инагенты .

praids
praids

masons

masons
masons

praids

slimais duraks
slimais duraks

Atceros kā ēlertes lietusargu revolūcijā “inteligentie” brēca, ka latvijā valdot oligarhi, saimā tikai stipendiāti un vajagot caurspīdīgu un tiesisku politiku. Tagad paši grib lai saimā sēž marionetes, lēmumus lai pieņem “eksperti” (oficiāli to paziņoja progresīvie un tagad to veido arī vienotība), tiesā salikt savējās osipovas, un visi būs laimīgi bučojot pakaļas oligarhiem no rietumu bankas.

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Pēc Pīlēna teiktā, “Apvienotais Latvijas saraksts” tika dibināta kā “krīzes menedžmenta biedrība”, tā drīzāk darbosies kā domnīca, kuras uzdevums būs palīdzēt tikt galā ar tuvāko gadu izaicinājumiem.====== Var tikai ierēkt! :) Dibinājuma mērķis ir, apejot ierobežojumus, reklamēt vienu konkrētu sarakstu. Latvijā bijušas un ir neskaitāmas domnīcas, rezultāts – nulle! Sajūta, ka taisni šais domnīcās muļķis uz muļķa sēž.

Māris
Māris

ŽĒL, ka Pīlēns pats nepiedalās vēlēšanās un neņem varu savās rokās. Politiskās partijas ietikušas Saeimā, veidos karteli un viņiem nekādi padomdevēji nebūs vajadzīgi. Viņām būs savas intereses, savi sponsori un padomi no malas viņām nebūs vajadzīgi.

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Nē, Māri! Tu nesaproti visu šo Pīlēna aktivitāti. Pīlēns te taisās par tādu kā oligarhu tam spēkām, kurus tagad reklamēs un kas ietiks Saeimā. Viņš tāds zemdeķa spēlētājs – pats nekandidēs, politikā tieši neies, bet komandēs tos, kas būs ietikuši Saeimā. Īsi sakot, Pīlēns izrādās mums baiss kadrs, ne smakas no godīgas spēles.