Rezerves pulkvedis Igors Rajevs pieņēmis lēmumu iet politikā

Igors Rajevs

Šodien ar paziņojumu par došanos politikā sociālajos tīklos klajā nācis rezerves pulkvedis Igors Rajevs, kuru daudzi iepazinuši kā TV24 Ukrainas kara norišu militāro analītiķi.

Vēl pirms pāris nedēļām viņš bijis pārliecināts, ka vislabāk sabiedrībai un valstij būšot noderīgs kā militārais eksperts, bet šobrīd pieņēmis lēmumu pievienoties politisko partiju apvienībai.

“Un nebija nekādu plānu iesaistīties Saeimas vēlēšanu kampaņā. Taču vairākas lietas ir likušas man mainīt savu viedokli: esmu bieži izteicies, ka daudz kas Latvijas aizsardzības nozarē šobrīd stagnē. Ir nepieciešamas pārmaiņas un jauni risinājumi. Mums jāmācās no ukraiņiem un lietderīgi un pareizi jāizmanto tas laiks, kuru mums dāvā ukraiņu karavīri, lai pēc iespējas labāk nostiprinātu Latvijas aizsardzības spējas,” savu lēmumu pamato Rajevs.

Dārgie draugi! Pēdējās nedēļās ap manu personu publiskajā telpā ir sākušās daudzas spekulācijas, tāpēc uzskatīju par svarīgu šobrīd veikt šo paziņojumu un ierakstīt šo video, lai jūs par manu lēmumu un argumentāciju uzzinātu nepastarpināti no manis. Esmu pieradis runāt tiešu valodu.

Posted by Igors Rajevs on Trešdiena, 2022. gada 29. jūnijs

Tas, kā izskatās, ir radījis virkni aizvainojumu mūsu politiskajā vidē. Īpaši zīmīgs ir fakts, ka tieši pēc tam, kad es sarunās ar vairāku vadošo partiju politiķiem atteicos iekļauties viņu vēlēšanu sarakstos, par mani sāka izplatīties dažas viltus ziņas,” videouzrunā atklāj Rajevs un piebilst: “Tikai sakritība? Tas man lika uzdot sev jautājumu: “Vai tiešām politiķi tik ļoti baidās no virsnieka viedokļa?”

Tāpēc rezerves pulkvedis Igors Rajevs pieņēmis lēmumu iet politikā: “Atbildot sev un savai sirdsapziņai, esmu nolēmis neklusēt un godīgi un atklāti paust savu viedokli. Tāpēc

esmu pieņēmis lēmumu atsaukties Ulda Pīlēna aicinājumam un iekļauties viņa jaundibināmās biedrības profesionāļu komandā.

Jo es redzu, ka Latvijas aizsardzības jomai ir vajadzīgas jaunas idejas profesionāla attieksme un galvenais, – godīga konkurence, nevis aizkulišu spēlītes.”

Taču nu TV24 skatītājiem nāksies izteikt bez Rajeva militārās analīzes komentāra, jo “ar šo arī paziņoju, ka pārtraucu kā eksperts regulāri uzstāties masu medijos. Tomēr turpināšu paust savas pārdomas un redzējumu savos sociālo tīklu profilos Facebook un Youtube.

Gods kalpot Latvijai!”

Jāpiebilst, ka runas par Rajeva došanos politikā gaisā virmoja jau vairākas nedēļas, bet jūnija sākumā viņš sacīja, ka, tuvojoties Saeimas vēlēšanām, viņu vairākas partijas uzrunājušas par pievienošanos savām rindām, taču viņš neredzot, “ko es iegūstu, pievienojoties šīm partijām”.

“Ja cilvēks ar mani vēlas parunāt, tad es ar viņu parunāju. Es neminēšu, kurām partijām esmu atteicis un nepievienošos. Ar dažām partijām, iespējams, vēl kaut kādā procesā esam, bet pagaidām nekādu lēmumu par to, ka es gribu iesaistīties politiskajā dzīvē, noteikti man nav,” norādīja Rajevs. “Ja būs kāds reālistisks redzējums par darbību uz nākotni, es noteikti izskatīšu tādu iespēju.”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
3232
3232

Es neticu šim krievam!!!!!

satversmes likvidācijas birojs
satversmes likvidācijas birojs

Intresanti ko tu politikā darīsi, ja karš līdz vēlēšanām beigsies? Tāpēc, apgūsti jau laicīgi iepirkumu speciālista arodu un eiropas fondu apgùšanas mākslu

he he he
he he he

“apvienība” kļuva nelikumīga jau pirms pusotra gada.

atkal viens !
atkal viens !

Dibināt jaunas partijas (biedrības, asociācijas — sauc kā gribi) pirms vēlēšanām ir polīska nenobrieduma pazīme.

Burtnieks
Burtnieks

Ko citu darīt, ja vecās sapuvušas?

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Nekas jauns pēdejo 20 gadu laikā latvijā nav dibināts. Tik pamainìti nosaukumi un bišķi daži gurķi salikti pa citām dobēm

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Sastrādāsimies. Jaunas sejas vajadzīgas. Veiksmi