Pensijās un bezdarbnieku pabalstos nākamgad izmaksās mazāk

pensijas

Valdība vienojusies 2018.gadā plānot mazākus izdevumus bezdarba pabalstiem un pensijām. Par to liecina valdības dokumentu vietnē «eportfelis» pieejamais budžeta pieņemšanas sēdes protokols.

Sēdē tika atbalstīts Labklājības ministrijas priekšlikums samazināt valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta izdevumus sociālajiem pabalstiem no nākamā līdz 2020.gadam ik gadu par desmit miljoniem eiro.

Ik gadu valsts pensiju speciālais budžetā par 6 miljoniem eiro tiktu samazināti izdevumi vecuma pensijas izmaksām. Šāds samazinājums saistīts ar pensijas vidējā apmēra prognozēto samazinājumu atbilstoši precizētajām finanšu plūsmas prognozēm.

Tāpat par 4 miljoniem eiro nodarbinātības speciālajā budžetā tiks samazināti izdevumi bezdarbnieku pabalsta izmaksām. Šīs izmaiņas saistītas ar pabalsta saņēmēju skaita prognozēto samazinājumu.

Valdība ministriju prioritārajiem pasākumiem 2018.gada budžetā sadalījusi 345 miljonus eiro. Par to otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistus informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre stāstīja, ka iepriekš jau tika panākta vienošanās par papildu līdzekļu piešķiršanu veselības aprūpei 200 miljonu eiro apmērā un ceļu sakārtošanai 25 miljonu eiro apmērā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar