Partiju reitingi: augustā vislielākais kritums “Jaunajai Vienotībai”

Daudzas partijas augustā piedzīvojušas reitingu kritumu, taču vislielāko – valdošais politiskais spēks “Jaunā Vienotība”, liecina SKDS aptauja.

Nacionālā apvienība apsteidz premjeres partiju

Jānorāda, ka jūlijā SKDS neveica aptauju par Saeimas vēlēšanām, tāpēc salīdzināt var tikai ar jūnija reitingiem.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, 9,5% aptaujāto augustā atbildēja, ka balsotu par šobrīd opozīcijā esošo Nacionālo apvienību. Tiesa, par šo politisko spēku jūnijā bija gatavi balsot 9,9% aptaujāto.

Tālāk seko “Jaunā Vienotība” ar 8,7% (jūnijā – 10,9%). Salīdzinot ar jūniju, premjeres Evikas Siliņas pārstāvētās “Jaunās Vienotības” reitings ir krities ievērojami – par 2,2%.

Jūnijā “Jaunā Vienotība” bija arī pirmajā vietā, bet tagad to apsteigusi Nacionālā apvienība.

Pirmo trijnieku noslēdz “Latvija pirmajā vietā” – 7,4% (jūnijā 7,3%).

Tālāk ir “Progresīvie”, par kuriem augustā bija gatavi balsot 6,4% (jūnijā 6,7%), “Saskaņa” – 5,3% (jūnijā 6,1%),  Zaļo un Zemnieku savienība – 5,1% (jūnijā 5,3%), “Stabilitātei!” – 4,7% (jūnijā 4,1%).

Par “Apvienoto sarakstu” augustā balsotu 4,5% (iepriekš 5,1%), bet “Suverēno varu” – 2,6% (jūnijā 2,2%), “Latvijas attīstībai” – 2% (iepriekš 2,4%), Jauno Konservatīvo partiju – 1,8% (iepriekš 1,5%), “Kustību “Par!”” – 0,9% (jūnijā 1,1%), “Pamats LV” – 0,5% (jūnijā 0,9%) un “Platforma21” – 0,1% (0,2%).

Saeimā iekļūtu deviņas partijas

Ja Saeimas vēlēšanās nobalsotu tā, kā solījuši aptaujā, tad, ņemot vērā to, cik apņēmības pilni katras partijas atbalstītāji ir doties uz vēlēšanām, parlamentā iekļūtu 8 partijas – Nacionālā apvienība, “Jaunā Vienotība”, “Latvija pirmajā vietā”, “Progresīvie”, Zaļo un Zemnieku savienība, “Apvienotais saraksts”, kā arī “Stabilitātei!” un “Saskaņa”.  

Avots: LTV

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

0 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments