“Problēmas nevar atrisināt partija, kuru Saeimā pārstāv 10 biedri” – Kiršteins paziņo par NA pamešanu un pievienošanos Latvijas neatkarības kustībai

Deputāts Aleksandrs Kiršteins tika izslēgts no Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcijas pēc tam, kad uzrakstīja iesniegumu par izstāšanos no partijas. Šāds solis sekoja pēc deputāta brauciena uz Ķīnu Aināra Šlesera (LPV) vadītās grupas ietvaros. Lai arī publiskajā telpā starp partijas biedriem par šo braucienu uzvirmoja vērtējumu atšķirības, Kiršteins noliedza, ka pamestu NA brauciena dēļ. Nu deputāts paziņojis par pievienošanos Latvijas neatkarības kustībai (LNK).

“Pēdējā laika notikumi ar Saeimas vairākuma uzspiestiem, steidzamības kārtā pieņemtiem un vēlētāju vairākuma neatbalstītiem likumiem, degradējot tradicionālās ģimeņu vērtības un jēdzienus, liek mums visiem pārvērtēt Latvijas sasniegto neatkarības desmitgadēs.

Aicinu sākt atklātas sarunas un meklēt cēloņus valsts varas un sabiedrības pieaugošajai atsvešinātībai, kas izraisījusi valsts atpalicību no mūsu tuvākajiem kaimiņiem: Polijas, Igaunijas un Lietuvas!

Veselības un izglītības sistēmas sabrukums ir tikai sekas lielākiem procesiem, kas sākās ar pakāpenisku atteikšanos no savas suverenitātes, lemjot gan par mazāk svarīgiem, gan valstij un tautas pastāvēšanai būtiskiem jautājumiem.

Graujošs iespaids uz valsts attīstību bija nepārdomātajai uzņēmumu slēgšanai Covid laikā. Bezjēdzīgā naudas šķiešana dārgos un nevajadzīgos iepirkumos, nekritiska “zaļā kursa” dogmu pieņemšana, banku kreditēšanas nepieejamība maziem un vidējiem uzņēmumiem būtu viegli skaidrojama ar valdības un valsts pārvaldes amatpersonu neprofesionālismu, ja vien visām šīm parādībām nebūtu nopietnāki cēloņi.

Atmodas laikos mēs Latvijā visi sapņojām atbrīvoties no bizantiskās padomju despotijas un vēlējamies atgriezties Rietumu civilizācijas telpā – tur, kur, mūsuprāt, simtiem gadu ir bijusi latviešu īstā vieta (no Livonijas līdz pirmskara Latvijai).

Balsojot par dalību Eiropas Savienībā, neviens no mums nevarēja iedomāties par šobrīd izplatīto vārda brīvības ierobežošanu, pārspīlēto politkorektumu, robežu atvēršanu svešu civilizāciju pārstāvjiem un savu dabas bagātību zemes un mežu neierobežotu pārdošanu ārzemniekiem.

Mēs nebalsojām par pārsimts tūkstošu darbaspējīgo iedzīvotāju izspiešanu emigrācijā, skolu slēgšanu, lauku iztukšošanu vai atteikšanos no savas monetārās politikas, atstājot citu rokās nekontrolētu naudas drukāšanu ar tai sekojošo inflāciju. Mēs nebalsojām par to, ka visi tautas pastāvēšanai būtiskie lēmumi tiek pieņemti ārpus Latvijas. Mēs nebalsojām par rusifikācijas turpināšanu izglītībā un sabiedriskajos medijos, kā arī pilsonības piešķiršanu latviešiem naidīgajiem cilvēkiem ar vājajām latviešu valodas un vēstures zināšanām, ko uzspieda ārvalstu institūcijas kā nosacījumu dalībai ES un NATO.

Jāatzīst, ka 35 gados pirmajā LNNK kongresā izteiktais aicinājums pietuvoties pirmskara demogrāfiskajai struktūrai, palielinot latviešu īpatsvaru vismaz līdz 70%, joprojām ir tikai sapnis.

Latvieši joprojām dzīvo nelikvidētajās padomju okupācijas sekās un savā zemē jūtas neaizsargāti. Lielajās pilsētās tiesībsargājošo iestāžu darbinieku vairākums ir nelatvieši, bet zemessargiem ir atņemtas tiesības uzturēt kārtību bez policijas atļaujas. Tiesu sistēma joprojām nav attīrījusies no bijušajiem VDK aģentiem un pretpadomju aktīvistu tiesātājiem.

Zinu, ka ir pietiekami daudz patriotisku un izglītotu cilvēku, kas saprot pārmaiņu nepieciešamību Latvijā un visā Eiropas Savienībā, tomēr nevienu no šīm problēmām nevar atrisināt partijā, kuru Saeimā pārstāv ne vairāk kā 10-15 biedri.

Aicinu visus, kas atbalsta pārmaiņu nepieciešamību, pievienoties Latvijas Neatkarības Kustībai, lai kopā strādātu pie patiesi latviskas valsts veidošanas! Eiropas Parlamenta vēlēšanās Latvijas Neatkarības Kustība piedalīsies kopā ar politisko partiju apvienību “Tauta. Zeme. Valsts.”,” raksta Kiršteins sociālajā tīklā “Facebook”.

ALEKSANDRA KIRŠTEINA PAZIŅOJUMS PAR IZSTĀŠANOS NO NACIONĀLĀS APVIENĪBAS UN PIEVIENOŠANOS LATVIJAS NEATKARĪBAS KUSTĪBAI…

Posted by Aleksandrs Kiršteins on Trešdiena, 2024. gada 7. februāris

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gada glezna
Gada glezna

Viss jau it kā ir pareizi, bet kurš tad būs tas spēks, kam saeimā būs vismaz 30 vietas un domās par Latvijas attīstību, nevis tikai strebs no siles?

aa10aa
aa10aa

vai tad NA neietilpst LNK???

Uzkalniņš, bļe
Uzkalniņš, bļe

Klauns .