“Nevienam nepatīk maksāt nodokļus, bet visiem patīk saņemt labumus!” Kariņš mudina pārskatīt nodokļus

“Laikā, kad es vadīju valdību, Tieslietu ministrija pārstrādāja kadastrālās vērtības,” TV24 raidījumā “Ziņu top” teica EP deputāta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV).

“Tagad ir izstrādāta jauna formula, kur kadastrālās vērtības ir divas un trīs reizes lielākas. Izaicinājums ir tajā, ka nodokļu likme ir pret vecajām vērtībām, apmēram 1,5 %. Tātad, 1,5 % no X nav tas pats, kas 1,5% no 3X,” viņš norāda.

Ja kadastrālā vērtība iet uz augšu, attiecīgi jāatrod likme, kas iet uz leju.

“Ja pieņem jaunās vērtības un vienlaikus pieņem jaunas, krietni pazeminātas likmes, es domāju, ka nevienam nav pamata satraukties,” Kariņš teic.

Mainot radikāli likmi un vērtību, pastāv bažas, kas tad notiks ar nekustamā īpašuma tirgu.

“Pret iekšzemes kopproduktu mums ir 2-3x lielāks ienākums no nekustamā īpašuma. Ja šis nodoklis 100% nonāk pašvaldību budžetos, vai tas ir pareizi, ka valsts centralizēti nosaka likmi?” viņš jautā.

Viņaprāt, valdībai būtu jānosaka likme, pašvaldībai atlaide.

“Ja visa nauda par šo nodokli nonāk pašvaldībās, kāpēc viņām netiek dota iespēja vienoties ar iedzīvotājiem, cik liels šos nodoklis būs un ko cilvēki par to saņem, piemēram, asfaltētus vai grantētus ceļus, vai sniegs tiek šķūrēts reizi nedēļā vai dienā,” Kariņš uzskata.

Viņš norāda, ka vispār Finanšu ministrijas komunikācija ir visai kritiska.

“Nevienam nepatīk maksāt nodokļus, bet visiem patīk saņemt pretī tīras, salabotas ielas, slimnīcas, skolas!”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jefiņš
Jefiņš

Nepareiza ir pati kadastrālā vērtēšana un Kariņa muļķība neprasīt no TM pakļautības VZD tās nopietnu pārstrādāšanu. Vispār nav jāklausās pilnīgas muļķības.

Zvaigzne
Zvaigzne

Nu kura gan govs būtu māvusi….. Pats nopelniem bagātais nodokļu maksātāju naudas trallinātājs un luksus dzīves baudītājs tagad nu mācīs – kā visiem maksāt vairāk, lai pašam ballīte nekad nebeigtos. Bezkauņa!

ērce
ērce

Vajag īstu progresīvo ienākuma nodokli, ar krietni augstāku nodokļu procentu vislielākajiem ienākumiem.

nomale
nomale

Pašvaldībās notiek pat vēl lielāki *ūdi nekā valstī. Pašvaldībām tādas lietas vispār nevar atļaut lemt. Cik gadījumi kad nepārdomāti sagrābj kredītus, bet pēc tam cilvēkus liks ārā no dzimtas mājām jo nevar samaksāt nodokli, jo kādam vajag naudu un citur nav kur ņemt. Pašvaldības parasti rūpējās par novada centru, jo tur ir daudz vēlētāji, bet novadu nomalēs, kur cilvēki paaudzēs ir dzīvojuši, tur par zemi uzliek tādu nodokli, ka cilvēki vienkārši spiesti zemi pārdot ārzemniekiem. Bet novada centrā viss skaisti, sakopts. Tas notiek arī Ogres novadā kur valda no Nacionālās apvienības ievēlēts pašvaldības priekšsēdētājs.