Kučinskis: Ko Jurašs būs sastrādājis Ukrainā, mēs redzēsim tikai pēc ilgāka laika

SAB

Runājot par potenciālajiem draudiem nacionālajai drošībai, vēl jūtīgāks jautājums ir par to, vai varam būt pārliecināti par visu tiesībsargājošo institūciju un specdienestu darbinieku lojalitāti, intervijā izdevumam “Diena” savu viedokli šajā jautājumā pauda Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS).

Ir zināmi skandāli, kas bijuši, piemēram, ap bijušo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieku, tagad spiegošanā Krievijas labā apsūdzēto Aigaru Sparānu. Zināms, ka viņa draugu lokā bija arī nu jau bijušais Saeimas deputāts Juris Jurašs (JKP), kurš tagad Ukrainā it kā cīnoties pret Krievijas iebrukumu. 

“Es ceru, ka šis tā dēvētais [Sparāna] grupējums šobrīd ir pilnībā noņemts no trases, ieskaitot visus ietekmes tīklus. Jācer arī, ka mūsu specdienesti no tā visa būs guvuši nopietnu mācību. Šis stāsts ilga vairāk nekā desmit gadus, kuru laikā šo cilvēku aktivitātes izlikās neredzam nedz dienestu vadība, nedz vadošie politiķi. Acīmredzot kādam šīs aktivitātes ir bijušas izdevīgas, ja tās tika uztvertas kā norma. No šādām situācijām, protams, ir jāizdara secinājumi un daudz rūpīgāk jāpieiet dienestu darbam,” intervijā norāda Kučinskis.

Un turpina: “

Runājot par Sparāna un Juraša loka aktivitātēm, kas gadiem netraucēti darbojās, – tikai viņi paši var pateikt, kā labā katrs no viņiem kurā brīdī ir strādājis un kādas ziņas nesis ārā no Latvijas specdienestiem.

Vai arī kādu būtisku informāciju atstājis neievērotu. Šodien tam, protams, tiek pievērsta liela uzmanība.

Jaunais SAB priekšnieks Egils Zviedris šobrīd pilnībā nomaina SAB Iekšējās drošības dienestu, kuru savulaik vadīja tieši Sparāns.

Man šobrīd lielākās rūpes ir par to, lai starp Latvijas specdienestiem pastāvētu gan pienācīga savstarpējā koordinācija, gan arī tas, ko varētu dēvēt par labdabīgo uzraudzību vienam pret otru. Es vienmēr esmu bijis pret dienestu saplūdināšanu, jo tas kādā brīdī var izrādīties ļoti bīstami, šāds vienotais dienests var kā vēzis pārņemt visas tās institūcijas, no kurām mēs gaidām valsts drošības nodrošināšanu, cīņu pret noziedzīgo pasauli.

Tāpēc tagad ir nostiprināts formāts, kādā notiek dienestu darbības koordinācija, biežāka ir kļuvusi Ģenerālprokuratūras kontrole, kas vienīgā ir tiesīga iedziļināties specifiskos dienestu darbības jautājumos.

Parasti jau indikācija ir tad, kad “vaļsirdīgākais” sāk runāt par problēmām. Šobrīd neizskan informācija par jauniem grupējumiem dienestos. Gan jau ir kādi cilvēki, kas grib ieņemt kādas vietas, lai tur nodarītu kaitējumu, un gan jau ir arī tādi, kas gaida atgriežamies savus “krusttēvus”, bet es ceru, ka mēs, valsts, tomēr esam auguši. Taču godīgumu var nodrošināt tikai caur “četru acu” uzraudzības principu jebkurai lietai specdienestu darbā,” uzsver Saeimas Nacionālās drošības padomes priekšsēdētājs.

Ko Jurašs šobrīd dara Ukrainā, es negribētu komentēt, ko viņš tur būs sastrādājis, mēs droši vien redzēsim tikai pēc ilgāka laika, piebilst Kučinskis.

Visu interviju var izlasīt ŠEIT.

Jums varētu būt interesanti izlasīt:

Pretrunīga informācija par to, ko Juris Jurašs īsti dara Ukrainā – Puaro.lv

Ukrainas mediji stāsta blēņas, kas ir Juris Jurašs – Puaro.lv

Sparāna atbrīvošanai nepieciešamo drošības naudu “sastiķējuši” Juraša sievas advokātu birojs un Strīķes atraitnis – Puaro.lv

“Jumtotājs” Sparāns kā aizstāvi noalgojis Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Juraša sievu – Puaro.lv

Bijušo ietekmīgo SAB darbinieku Sparānu un viņa sievu apsūdz spiegošanā – Puaro.lv

Aizturēts bijušais SAB “jumtotājs” Aigars Sparāns – Puaro.lv

Saeimas deputāts norāda uz kārtējo JKP saistību ar krievu bandītiem – Puaro.lv

Bijušais Vācijas izlūkdienesta šefs norāda uz Juraša iesaisti noziedzīgā darbībā – Puaro.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pirtnieks
Pirtnieks

No trases noņem Sparāna grupējumu, Ādamsona grupējumu, ņem nost Lemberga grupējumu, LL@JL naudas mazgātāju u.c. grupējumus. Nav jau tā ka nekas nenotiek, pamazām valsti attīra.

no laukiem
no laukiem

Jurašs ir snaiperis. Mums lauciniekiem bija bail no viņa.

Hermess
Hermess

Jurašs neko labu paveikt nespēj savas orientācijas un gribošā maka dēļ.

Bla bla bla
Bla bla bla

“Runājot par Sparāna un Juraša loka aktivitātēm, kas gadiem netraucēti darbojās” – principā jau tikai par šo frāzi Kučinski var saukt pie kriminālatbildības, jo šīs aktivitātēs laikā viņš vairākus gadus nostrādāja par premjeru.

Cik garš, tik plats
Cik garš, tik plats

Vai tik ZZS ilgus gadus premjera amata kandidāts nebija smagos noziegumos apsūdzētais Lembergs?

Bla bla bla
Bla bla bla

Kā tas ir pretrunā ar manis rakstīto?

Harmoija
Harmoija

Tas tikai papildina.

sunc
sunc

Pagaidi brīdi. Drīz vien no Ukrainas atgriezīsies kareivis varonis patriots Jurašs! Viss ievainojumos un kara rētās! Ar kādu medali uz krūtežas. Akurāt uz Saeimas velēšanu. Un būs saimītī iekšā!!!

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Nu, kas jums pa daļu, ko Juris tur dara? Jūs, ko, gribat lai no Ukrainas caur Latviju vairs naudu neatmazgā? Protams, bez Ukr kaukā izdzīvosim. I jau citas solīdas naudas atmazgāšanas lielvalstis. Bet, tik vieglprātīgi pret labiem klientiem attiekties nevar . Jūs tak ziniet, konkurenti nesnauž. Igaunijas naudas atmazgāšanas serviss a i līmenì. Pilsonības politika, termiņuzturēšanās atļaujas naudas mazgātājiem, rosijas valodas zināšanas. Gribat, lai vairas un sola bukingolta aizsāgtais ofšorizâcijas darbs iet vējā? Zobus kārsiet vadzī!

volts
volts

Un kāda daļa tev? Ko te pļūtī zem katra raksta?