LTV: KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Rīgas mēru Burovu

Oļegs Burovs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina sākt kriminālvajāšanu pret vienu Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonu, diviem nodibinājuma valdes locekļiem un vienu biedrības pārstāvi par iespējamu dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka minēto personu vidū ir bijušais Rīgas mērs Oļegs Burovs (“Gods kalpot Rīgai”) un Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) bijušais vadītājs Jānis Jenzis.

Pēc KNAB sniegtās informācijas, pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka kāda Rīgas pilsētas pašvaldības nodibinājuma valdes loceklis, iespējams, mantkārīgā nolūkā, organizēja dokumenta, t.i., protokola, viltošanu ar nolūku panākt, lai šis pats valdes loceklis nodibinājumā tiktu iecelts labāk atalgotā amatā. Dokumentu, kas satur apzināti nepatiesu informāciju, parakstīja attiecīgā nodibinājuma dibinātāju pārstāvji, kas vienlaikus ir dokumenta pareizības apliecinātāji, proti, Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersona un biedrības pārstāvis.

Tādējādi valsts amatpersona viltoja dokumentu, bet biedrības pārstāvis atbalstīja dokumenta viltošanu.

KNAB, nosūtot 2020. gada 30. janvārī uzsāktās krimināllietas materiālus Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai, noslēdz attiecīgo pirmstiesas izmeklēšanu. Turpmāk prokuratūrai kā procesa virzītājam jālemj par krimināllietas virzību.

Lietas būtība

Pagājušā gada februārī RTAB vadītāja amatā Guntaru Grīnvaldu nomainīja nodibinājuma valdes loceklis un stratēģiskais direktors Jānis Jenzis. Grīnvalds paziņoja, ka vēršas KNAB saistībā ar dokumentu viltošanu iestādē, kas notikusi grupā un kurā, pēc viņa teiktā, iesaistīti pašvaldības iestādes pārējie valdes locekļi – Ieva Lasmane un Jānis Jenzis, kā arī Rīgas mērs Oļegs Burovs (“Gods kalpot Rīgai”).

Pēc Grīnvalda domām biroja vadītāja nomaiņu iniciēja Burovs, lai caur Jenzi saglabātu savu teikšanu pār biroja 3,4 miljonu lielo budžetu. Jenzis noliedza bijušā kolēģa pausto un uzsvēra, ka Grīnvalds neesot ticis galā ar pienākumiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar