Logina: Termiņš krievu valodas pazušanai no sabiedriskajiem medijiem ir nepamatots

Agnese Logina

Saistībā ar Saeimā apstiprināto Nacionālās drošības koncepciju, kas arī paredz aizliegumu sabiedriskajiem medijiem no 2026. gada radīt saturu krievu valodā, problēma ir ar nepamatoto datumu, kas izvēlēts kā aizlieguma spēkā stāšanās brīdis. Tā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “Šodienas jautājums” sacīja kultūras ministre Agnese Logina (“Progresīvie”).

Nacionālā drošības koncepcija paredz, ka no 2026. gada 1. janvāra sabiedriskajiem medijiem jābūt bez satura krievu valodā. Logina uzskata, ka šis datums ir nepamatots.

“Problēma ir ar salīdzinoši nepamatoto datumu un brīdi, kas ir izvēlēts. Šis lēmums ielikt konkrētu gadu, konkrētu datumu, kurā beidz veidot saturu krievu valodā, tas nav pat ticis diskutēts ar nozari. Tas ir mans galvenais iebildums,” sacīja ministre.

Jautāta, kas, viņasprāt, būtu pamatots datums, viņa norādīja, ka tas ir jāskaidro “ciešā sazobē ar medijiem”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Dina
Dina

Atbalstu A. Hermani , izteiktu par šo ministres izstrādājumu !

Uldis
Uldis

Veceņu atrunas.

Latkrievija
Latkrievija

latvāne