Liepnieks: Nedabūjot Pīlēnu par prezidentu, tas var būt “Apvienotā saraksta” beigu sākums

Prezidenta vēlēšanas visbūtiskākās ir tieši “Apvienotajam sarakstam” – nedabūjot Pīlēnu par prezidentu, tas var būt šīs partiju apvienības beigu sākums, TV24 raidījumā “Kārtības rullis” teica Jurģis Liepnieks, rakstnieks un politisko procesu vērotājs.

“Var jau uzskatīt vēlētājus par idiotiem, bet tas vienmēr atspēlējas – proti, kāpēc “Apvienotais saraksts” vispār ir Saeimā? Tāpēc, ka atnāca Pīlēns un teica: mēs te krīzes menedžeri, mēs te atpalicību novērsīsim, mēs te superprofesionāļi, tas viss kara dēļ, bet nu ir kāds laiks pagājis un visiem ir skaidrs, ka nekādi profesionāļi, nekādi krīzes menedžeri, bet vispelēcīgākie, būtībā visneprofesionālākie ministri no visiem. Ir skaidrs, ka šī [Apvienotā] saraksta vienīgā ideja bija dabūt Pīlēnam prezidenta [amatu]. Var nicīgi izteikties par vēlētājiem, bet viņi tomēr tādas lietas jūt, saprot un atceras”, sacīja Liepnieks.

Līdz ar to, ja Pīlēns nekļūs par Valsts prezidentu, “Apvienotajam sarakstam” var sākties lielas problēmas, kā tikt galā ar elektorātu, kas atceras visus neizpildītos solījumus, kā tālāk sevi pozicionēt, raidījumā norādīja J.Liepnieks.

Avots: TV24 raidījums “Kārtības rullis”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


26
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kaža
Kaža

Tradiciju turpinājums.Neatkarīgās valsts valsts prezidenti ar okupētāarmijas virsnieku pakāpēm,okupantupartijas biedri,tagad kandidats ar dienesta pieredzi okupantu slepenājos dienestos.Nezin kāpēc liekās,ka šādi tipāži drizāk ir piemērotāki nacionālu partizāņu likumigājiem mērķiem un vismazāk prezidentu godam.Varbūt,ka ir notikusi vienkārša okupantu varas nodošana savu uzticigāko sulaiņu rokas,kas vislabāk arī izskaidro mums absurdo,bet sulaiņiem loģisko situāciju,par kuru gan publiski izteikties ir nesolīdi.

Cita orientācija
Cita orientācija

Es to Liepnieku esmu jau pārgaidījies….

Brīnumdaris (Čudars)
Brīnumdaris (Čudars)

Tak Rinkai statuss esot – brīvs. Ko gaidi? Es arī brīvs šobrītiņ. Bet kas zin, kas būs rītiņ

Zatlers
Zatlers

“Apvienotais Saraksts” un “Latvija Pirmā Vietā” arī ir vienas dienas ziedi. Runāju no pieredzes.

Klizma
Klizma

JV ir daudz sliktāka, jo nepārtraukti dzen Latviju nabadzībā.

zemnieks
zemnieks

Kas par tādiem balso?

Rezumē
Rezumē

Viens jautrībnieks AS bija asprātīgi nosaucis par Saslauku partiju. Tas , ka viņu dižie ministri neko dižu nav vēl izdarījuši, liecina tikai par to, ka viņi ne tikai nejēdz, bet nevar, jo maizes tēviem no Kremļa jau ir vajadzīga mazattīstīta Latvija. Pīlēnu bīdošie oligarhi arī nav bez vainas. Tā kā Pīlēns labāk lai pēkš savā pīļu dīķi.

ha ha
ha ha

Komentāros viens asprātīgi bija nosaucis AS par saslauku partiju. Ļoti trāpīgi. Un tie ministri tiešām tādi – nekādi. Ko tad labu ir paveikuši tie dižie profesionāļi? Neko. Pīlēns arī ne jau pats bīdījās par prezidentu- droši vien pie vainas maizes tēvi no oligarhu vai Kremļa aprindām.

Šuplinska
Šuplinska

Interesanta domu gaita tiem latvāņiem. Pīlēna UPB varētu būt saistīta ar kremli. Bet krievijas rietumu banka noteikti nav ar kremli saistīta.

kas ir oligarhi?
kas ir oligarhi?

Nē es zinu kas ir oligarhi, ka tas vārds nāk no senās Romas. Bet kāpēc par oligarhiem runā tikai bijušās PSRS teritorijas valstīs? Kāpēc neviens nesaka Angļu oligarhi, vai ASV oligarhi? Arī tur ir oligarhi, oligarhs ir bagāts uzņēmējs, kurš finansē vai ziedo sev tīkamu politisku spēku, bet tur viņus neviens nesauc par oligarhiem. Arī aiz vienotības stāv oligarhi. Esmu pamanījis, ka par oligarhiem apsaukā tikai tos, kas ir neatkarīgi. Bet tos, kuri finansē pareizās partijas, kuras sagrābjas parādus uz vairākām nākošajām paaudzēm, kuras mēģina likumā iestrādāt visādas perversības, lgbt par normu. Kuras izpārdod valsts mežus, palielina NIN, lai pašu… lasīt vēl »

....
....

Uzvārdus varētu, lūdzu?

kas ir oligarhi?
kas ir oligarhi?

Jā protams. Pieļauju ka interesē mans apgalvojums par vienotības oligarhiem. Skatamies, raksts nav jaunākais, bet kāda starpība, katru gadu vieni un tie paši ziedotāji. pašā apakšā sadaļā finanses. Mazās Latvijas mērogos tie arī atbilst jēdzienam oligarhs. Interesanti, ka vieni uzņēmēji kas finansē sev tīkamus politiskus spēkus tiek saukti par oligarhiem, bet citi – kuri finansē gadu desmitus pie varas esošos spēkus, tie netiek saukti par oligarhiem.

Lemkalns
Lemkalns

Gribēju jau teikt – Šorošs. Bet esot pagāšnedēļ nolicis ķelli

Skeptiķis
Skeptiķis

Ha ha AS JV iegrūda tās ministrijas kur AS īsti nav speciālistu. Protams, tad jau var teikt, ka neko nevar un nemāk. Vai esi gatavs braukt ar auto ar sasietām rokām?

Drakula
Drakula

Tas Liepnieks gan spēlē tīri pa sapņiem. AS nav neprofesionāli ministri (JV Čakša vien ir ko vērta), bet cīnās JV sarūpētajās viņiem visnepiemērotākajās ministrijās. Problēma ir citur – JV un NA paniski baidās no tā, ka izlīdīs viss viņu sadarītais kā rezultātā Latvija turpina karāties visu sarakstu un reitingu pakaļā. Par sūdiem izglītībā, zinātnē, medicīnā un tautsaimniecībā viennozīmīgi ir atbildīga JV.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

To visi saprot. Bet drīz viss vērtīgais tiks kotēts biržā (lasi – nozagts). Un pēc tam varas groži tiks nodoti nācijai.

Fakula
Fakula

Tev gan īsa atmiņa. Tas grēcinieku saraksts jāsāk meklēt jau no LC laikiem. Visādas Tautas partijas ieskaitot.

Birkavs
Birkavs

Mana valdība satāvēja no profesionāļiem. Ekonomikas ministrs Kehris. Ārlietu – Andrejevs. Aizsardzības – Pavlovskis. Tieslietu- Levits. Utt.

nu nu
nu nu

Tajā Jūsu sarakstā goda vīrs bija tikai Andrejevs, visi pārējie tādi pašlabuma meklētāji vien bija.

Masonu loža "Pie latvāņiem"
Masonu loža "Pie latvāņiem"

Kinna arī bija godìgs masons.

Kariņš no Delavēras
Kariņš no Delavēras

Jā ir sūdīgi un būs vēl sūdīgāk. Tagat ātri jānoprihvatizē ko vēl var. Valsts mežus, ostas, Latvenergo, Rīgas Satiksmi, meibī vēl kaut ko. Redzēs cik tie plebeji būs pacietīgi

meibītis
meibītis

Nevari runāt precīzāk un uzdot skaitļus un vārdus?

sviesta paātrinātājs
sviesta paātrinātājs

Tieši tas pats ir JV ar populārāko partijas biedru Rinkeviču, ja neparādīsies polittehnoloģiskā spēja nodrošināt viņa nokļūšanu VP amatā, tad tas liecinās, ka partija ir zaudējusi spēju/prasmes realizēt savus plānus un tas var izrādīties, atlikto beigu sākums, ko izdevās nobremzēt ar iepriekšējo Kariņa valdību.

Drudzis
Drudzis

Paskatāmies uz vislielākajiem populistiem vienotību un na. Tātad na var vispār solījumus nepildīt, viņiem ir nacionālā kārts, jebkādos apstākļos atradīsies kas par viņiem balsos. Vienotībai nedaudz grūtāk, šad tad nākas pamainīt nosaukumu lai kārtējo reizi apmānītu jau tā piemānīto vēlētāju, no jaunā laika uz vienotību, tad uz jauno vienotību. Pirmsvēlēšanu solījumus nepilda, bet tāpat tiek ievēlēti, jo visu laiku izspēlē tā saukto Kremļa kārti – “ja nebūsim mēs, tad ievēlēs Kramļa aģentus” Var tikai brīnīties par jv vēlētāju kurš neaizdomājas ka ja būtu tāda Kremļa partija, tad taču drošības dienesti to uzreiz risinātu pie vēlēšanām tādus pat nepielaistu. Un protams… lasīt vēl »

luste
luste

Ts bus nevius sākums, bet straujšs sabrukums tai bezcerības kopai

Gada glezna
Gada glezna

Tā teica luste. Ai, kā lustei nepatīk tie no AS! Nu nepavisam tie no AS neļauj lustei izvērsties. Ai, ai! Cik slikti! Vietas pie siles var nepietikt arī lustei.