Liepnieks: Laikā, kad Eiropā viss jau normāli strādā, mēs sēdēsim un dedzināsim aizņemtu naudu

Laikā, kad Eiropā viss normāli strādā, mēs sēdēsim un dedzināsim aizņemtu naudu, TV24 raidījumā “Preses klubs” teica rakstnieks, politisko procesu apskatnieks Jurģis Liepnieks.

TV24 raidījums “Preses klubs” 19.10.2021.

Visvairāk, uz šo skatoties, asiņo sirds, ir tas, ka, pateicoties Latvijas sabiedrības un valdības neprasmīgajam darbam pēdējā gada garumā, tagad – laikā, kad visa Eiropa jau normāli ir atvērta, visi jau normāli strādā, visi jau normāli attīstās, mēs sēdēsim un dedzināsim aizņemtu naudu, sēdēsim visi ciet, un tas viss pat bez tādas cerības tuneļa galā,” teica Liepnieks.

Mājsēde ir tikai taktisks risinājums, lai uz šo īso brīdi kaut kā saglābtu slimnīcas un kaut kā risinātu to pārslodzi, kas tur ir. “Šis nekādā veidā nerisina cēloņus. Tas nekādā veidā nedod mums cerību izkļūt no šīs te kovida krīzes,” uzsvēra Liepnieks.

Kamēr nav vakcinācijas aptveres, jo īpaši riska grupās, nekas būtiski nemainīsies, uzskata Liepnieks.

“Mēs šādā veidā muļļāsimies uz priekšu, kamēr visa Eiropa sen jau ir tikusi tam pāri,” akcentēja Liepnieks.

Visu raidījumu var noskatīties ŠEIT.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Teodors
Teodors

Ko šis tēviņš ārdās?

varoņi
varoņi

Kaut kā piemirsies tikai pateikt patricību NA un ZZS pa r titānisko cīņu iesaldēt un bremzēt jebkurus mēģinājumus ierobežot covid izplatību. Politiksā pārliecība pāri jebkurām saprāta pazīmēm – un ir brīnišķīgs rezultāts pavļuta štābiņam, labākajiem no labākajiem ģimenes ārstiem un kur tad vēl nevakcinētās skolotājas Ir vēl citi varoņi!

Krokomopsis
Krokomopsis

Par 200 milj. būtu labāk uzbūvējuši jaunu, modernu slimnīcu (līdzīgi kā LNB).
Vakcinēto-nevakcinēto naratīvs “netur ūdeni” kaut vai tāpēc, ka inficēto nevakcinēto statistiku uz augšu dzen normatīvās prasības pēc vakcinēšanās, kamēr inficētie vakcinētie (1/3 no gadījumiem) visi nemaz nevar būt apzināti, jo šādu prasību pret viņiem nav.
4 vieta mirstības ziņā ES konfliktē ar datiem no citiem avotiem, kas norāda, ka ES vidējais mirstības % no Covida ir 2%, bet Latvijai tas ir 1.5%.
Nu pilnīgi zināt visu jau neviens nevar, bet izskatās, ka šīs karantīnas mērķis ir izdarīt spiedienu uz nevakcinētajiem. Nu redzēsim, kas sanāks, tāpēc visus aicinu vakcinēties!

Krokomopsis
Krokomopsis

prasības pēc testēšanas

Stienis
Stienis

Wow! Cik veiksmīgi jums iestāstīja, ka nevakcinētie ir pie visa vainīgi. :)))) Super! 1946. un 47. gadā arī daudzi noticēja uzskatam, ka komunisma iekārtas vienīgais šķērslis ir privātīpašums un ikviens uzņēmīgs un strādīgs cilvēks, kuriem ar visām ģimenēm ir jādodas jaukā izbraucienā uz Sibīriju. Skumjākais, ka to raiti noorganizēja, nostučīja utt.. pati latviešu sabiedrība. Ja kāds neredz līdzību, izsaku jums līdzjūtību. Nevienam nav pilnīgi nekāda pienākuma potēties pret jebko. Jūs savu entuziasmu labāk būtu veltījuši īstu noziedznieku, izvarotāju un tml. izolēšanai.

deputāts
deputāts

Un kāds tur sakars ar “neprasmīgu valdību”?
Ja aunu bars neiet saņemt savu poti, valdība var uz galvas stāvēt vai uz bāra letes dejot. Tas neko nemainīs. Kad aunu bars pārstās būs PRET principa pēc tikai tādēļ, ka to iesaka valdība, un sapotēsies, arī Latvijā visi varēs normāli strādāt bez ierobežojumiem.

vakcinets
vakcinets

Varbūt mājsēdi vajadzēja noteikt tikai tie kas nav potēti nevis visiem. Tas motivētu potēties tos kas līdz šim slinkojuši

Horus
Horus

Zinu pāris nevakcinētos – viņiem būtu pofig. Jo nevakcinēšanās ir bērnišķīga protesta forma. Kamēr tas viņiem pa kabatu nesitīs viņi nesatrauksies. Un daži pat atklāti ņirgājas, ka redz neko viņiem padarīt nevar. Un paskatoties – tā ar ir. Pat atlaišanu pagarina un pagarina, iestādēs kur itkā jāvakcinējas visiem.

Nevienaldzīgs
Nevienaldzīgs

Kāds sakars valdībai?
Ja tūkstotis slimnieku (apmēram 0.047% no 1.9 miljoniem LV iedzīvotājiem) var “uzkārt” LV medicīnu, tad priekš kam tāda medicīna un tāda valdība?
LV, ja nemaldos, joprojām tranzītā cauri brauc un tiek uzglabāti un pārkrautas, tādas vielas kā akrilnitrilskābe, amonjaks un tml “labumi”. Tas viss “iet cauri gan apdzīvotām vietām, gan tiek glabāts apdzīvotās vietās.
Un tagag modelējam teorētisku nelielu tehnogēnu avāriju ar šo ļoti nāvējošo un kairinošo vielu klātbūtni, ar kādiem 1000 – 3000 cietušajiem, kuriem tāpat būs nepieciešama plaušu ventilācija.
Ja tagad tā valdība nespēj savākties un sākt strādāt, ko tā darīs reālā krīzē?

Ezis
Ezis

būs PRET principa pēc tikai tādēļ, ka to iesaka valdība — Bet kāpēc tā ir? Kāpēc ir tik daudz cilvēku kas valdībai principā netic? Atceros savu bērnību, kad valsts ieguva neatkarību, sabiedrība ticēja savai valdībai, tas ka netic, tas ir rezultāts valdības darbam. Pie vainas viss, regulārā nodokļu politikas maiņa 2x gadā, tā ka iedzīvotāji ne ar ko nevar rēķināties ilgtermiņā, bardaks ar maksām par zemi zem daudzdzīvokļu mājām, auto nodokļiem. NIN nodokļi, kas daudzus spiež pamest dzimtas mājas. Ja nerēķinās nosacītā miera laikā ar iedzīvotāju maksātspēju, tad var negaidīt atsaucību no iedzīvotājiem krīžu laikā, jo valdība daudziem jau ir… lasīt vēl »