Liepnieks: Bagāti ministri nabadzīgā valstī – tas ir neētiski

Liepnieks

“Es esmu kategoriski pret algu paaugstinājumu valsts augstākajām amatpersonām,” TV3 raidījumā “Preses klubs” teica rakstnieks un politisko procesu apskatnieks Jurģis Liepnieks.

“Es uzskatu, ka bagāti ministri nabadzīgā valstī – tas ir neētiski. Kas tā par Āfriku? Tikai Āfrikā visi dzīvo nabadzībā, bet viņu ministriem un prezidentiem ir viss. Tas nav pareizi! Tas nav tas darbs, kur iet strādāt, lai nopelnītu naudu. Tas ir darbs, kur tu ej strādāt tāpēc, ka tu esi patriots, tāpēc, ka tu gribi pašapliecināties, tāpēc, ka gribi pierādīt kaut ko, tāpēc, ka tu gribi kaut ko izdarīt savas valsts labā.

Un cik ilgi tu būsi ministrs? Trīs, četrus gadus? Un ja tu uzskati, ka tu šajos četros gados vari nopelnīt par kādiem 30 tūkstošiem vairāk, varbūt tas [darbs] nav tev.”

Turklāt mums nav bijis nekad tā, ka trūkst ministru, jo alga maza, teica Liepnieks. “Maza alga nav tas, kāpēc cilvēki neiet [strādāt] par ministriem. Es nezinu nevienu cilvēku, kurš būtu teicis – jā, es varētu, bet tā alga tik maza. Nē, tas nav tā. Ir tieši otrādi – cilvēki ir gatavi iet no lielām algām prom, lai kļūtu par ministru. Tas ir darbs, kur varētu šādu zināmu upuri no sevis sagaidīt.”

Un kāpēc Valsts prezidentam, kuram jau ir tādas sociālās garantijas kā nevienam, vēl vajag algas paaugstinājumu, nepietiek ar tiem tūkstošiem? Tas nav ētiski, uzskata Liepnieks.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
krams
krams

Kāds estētiskums var būt nagleņu bandai!

ARTURS
ARTURS

ЭТО ЧТО ЗА ПРОГРАММА БУКВЫ НЕ ТЕ СТАВИТ ЧТОБЫ ВСЕ РЕШИЛИ ЧТО ЗА НЕГРАМОТНЫЙ ПИШЕТ

ARTURS
ARTURS

О ЧЕМ МЫ ГОВОРИМ ПРОСТОЕ СРАВНЕНИЕ 1ДЕКРЕТ ПОСЛЕ РЕВОЛЮЦИИ БЫЛ О МИНЕ У НАС О ЗАРПЛАТАЙ ЧИНОВНИКОВ НАДРОД ПЛАТИТ НО НА РАЗМЕР НЕ ВЛИЯЕТ САМИ СЕБЕ ПРИБАВКИ ДОБОВЛЯЮТ И НЕ ПО 5-10 ЕВРО А СОТНИ И ТЫСЯЧИ НАДРОДУ ПОКА МНОГО А ИХ МАЛО И ТАК СТОРАЮТСЯ УМЕНЬШИТЬ НАСЕЛЕНИЕ СТРАНЫ А ВАМ ЖАЛКО ДЕНЕГ АЯАЯЙ

nemuldi, Liepniek
nemuldi, Liepniek

Latvija nav “nabadzīga”.

Elementāri
Elementāri

Nav jau problēma, ka bagāti, problēma, ka nepelnīti bagāti. Ministru aldziņām jābūt saistītām ar valsts izaugsmi. Vai tad žēl, ja saņem 10 tūks.EUR mēnesī, ja mums IKP aug par 5%. Tikpat godīgi, ja saņem 1000 EUR mēnesī, ja IKP krīt. Tā teikt dzīvot vajag kopā ar tautu. Gan bagātībā, gan nabadzībā..

krika
krika

Viss jau atkarīgs no tiem mēriem, kriterijiem

ēķiks
ēķiks

Taisnība jau ir.
Tikai cik pašam Liepniekam ir ētiski runāt par ētiku?

deputāts
deputāts

Ētika = Nauda
Ja par to ir samaksāts, tad runāt ir Ētiski!