Liepiņa: KPV LV pie varas esošajiem nav vajadzīgi profesionāli un gudri cilvēki

Saeimas deputātu vairākums šodien pieņēma lēmumu no Baltijas jūras parlamentārās konferences un Baltijas Asamblejas atsaukt pie frakcijām nepiederošus deputātus, viņu vietā delegācijās ieceļot koalīcijas politiķus.

Ar 51 balsi “par” no Baltijas jūras parlamentārās konferences Latvijas delegācijas tika atsaukts no “KPV LV” ievēlētais Didzis Šmits. Viņa vietu delegācijā ieņems Iveta Benhena-Bēkena (“KPV LV”).

Savukārt ar 50 balsīm “par” no Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas tika atsaukta no “KPV LV” ievēlētā Linda Liepiņa. Deputātes vietā delegācijā tika ievēlēta Janīna Kursīte (“KPV LV”).

Gan Liepiņa, gan Šmits “KPV LV” pameta vasaras sākumā.

Liepiņa uzskata, ka šie soļi vērtējami kā “izrēķināšanās” ar pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem. Politiķe akcentēja – tas nozīmējot, ka pie varas esošajiem neesot vajadzīgi profesionāli un gudri cilvēki un koalīcija tādā veidā vēloties “ierobežot neatkarīgo deputātu tiesības”.

Liepiņa norādīja, ka tas īpaši ir nepieņemami situācijā, kad pie frakcijām nepiederošie deputāti vēlēšanās ir saņēmuši lielu iedzīvotāju atbalstu salīdzinājumā ar daļu no koalīcijas deputātiem.

Vaicāts par deputātes vērtējumu šiem plāniem, “KPV LV” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens pauda, ka Liepiņa “izmisīgi” turoties pie saviem amatiem un ieņem “viss ir slikti” pozīciju.

Deputāte uzskata, ka šī aktivitāte saistīta ar vēlmi viņu atbrīvot no Pieprasījumu komisijas vadītājas amata. Šodien šis jautājums netika iekļauts komisijas sēdes darba kārtībā, jo nesaņēma nepieciešamo balsu skaitu.

Parlamentāriete pauda, ka ar steigu jāmaina vēlēšanu likums, lai līdzīgi kā Lietuvā varētu balsot gan par partiju listēm, gan arī par atsevišķiem kandidātiem. Ņemot vērā aizdomas par pašreizējo partiju iespējamos saistību “ar korupciju”, neviens tajās vairs nestāšoties, pauda Liepiņa.

Politiķe arī informēja, ka pie frakcijām nepiederošo deputātu grupa rosina likumprojektu, lai atceltu piemaksas par vadības amata ieņemšanu Saeimas komisijā. Šādas izmaiņas rosinātas, lai nebūtu iespējams deputātu atbalstu “nopirkt par lētu naudu” jeb, piešķirot attiecīgajam parlamentārietim amatu ar piemaksu.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā pieminēto Saeimas deputātu Liepiņas, Šmita , Benhenas-Bēkenas, Kursītes un Pucena datus – izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo darba pieredzi un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
meita
meita

nu kāpēc Latvijai tā neveicas arvaldībām :(

ruksis
ruksis

Linda, tu esi kašķu pūznis. Mācis ar cilvēkiem sastrādāt. Es tā daru, kaut gan esmu par visiem gudrāks.

Diemžēl
Diemžēl

Pilnībā piekrītu Lindai, tā ir mūsu valstī kopumā liela nelaime. diemžēl dabas likumi strādā arī politikā, ka viduvējības apvienojas lielā masā un meistarīgi izēd zinošākos, jo spējīgākie apdraud niecības, un niecības to ļoti labi apzinās, tāpēc viņi pelēcīgie bezvērtīgie apvienojas lielos baros, jeb s__i peld pa virsu. Cilvēki balsojot par KPV cerēja, ka būs izmaiņas, ka kāds arī sāks reāli darīt ko lietas labā, lai mūsu valstī būtu ražošanai labvēlīga vide, un mazāk aizsargātie cilvēki nebaidītos par rītdienu. Diemžēl vēl viens gads no dzīves ir izniekots tukšā muldēšanā, ar neko neizsakošām frāzēm mētājoties, mūžīgās bezjēdzīgās ekskursijās notrallinot naudu. Jāsaka taču… lasīt vēl »

Andris
Andris

Beidzot ķengāt šos cilvēkus. Līdz ar parodiju par valdības izveidošanu izbeidzās ideja par savādāku valdību. Bordāna partija jau padevās pēc trešās dienas un saprata ka viņiem nav pa spēkam pieveikt vecos komunistus. Gobzemis centās novilkt laiku un čakarēja sistēmu un neveiksmīgi. Pabriks vienkārši atdeva savu amatu Kātiņam jo kariņa valdībā viņš jau bija ierunāta un amats tāpat bija rokā. Par ko mēs šeit runājam? Par senām tradīcijām? Balso kā gribi, bet tāpat mafija pie varas un jaunāki spēki netiek ielikti nozīmīgos amatos,jo to visu regulē jau pirkti spēki. Padomājiet kāpēc dibenlaižas no KPVLV ir dabūjuši kaut kādus amatus? Tas pats… lasīt vēl »

Andris
Andris

Andris

Andris
Andris

Liepiņa tiešām izskatās pēc profesionālās m…….s

Andris
Andris

L

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Labrīt, Liepiņa!