Pie frakcijām nepiederošie deputāti rosina atcelt piemaksas pie deputātu algas

Jūlija Stepaņenko

Pieci pie frakcijām nepiederošie deputāti – Linda Liepiņa, Jūlija Stepaņenko, Aldis Gobzems, Didzis Šmits un Karīna Sprūde, rosina grozīt likuma normu, kas paredz aprēķināt un izmaksāt Saeimas deputātiem papildu piemaksas par prezidija locekļa, komisijas, apakškomisijas un frakcijas vadītāja un to vietnieku amata pildīšanu.

Viena no likuma grozījumu autorēm Stepaņenko (titulattēlā) skaidro, ka patlaban aptuveni divas trešdaļas deputātu katru mēnesi saņem dažāda veida piemaksas pie amatalgas par amatu apvienošanu.

Iesniedzēju ieskatā, Saeimas deputāts, darbojoties papildu amatā, ir nodrošināts ar pietiekamiem resursiem – konsultantiem, palīgiem un Saeimas autotransportu, lai papildu pienākumu veikšana deputātam neradītu vajadzību pēc piemaksām pie deputāta pamatalgas.

Parlamentārieši uzskata, ka likums vairos sabiedrības uzticību Saeimai un novērsīs Saeimas deputātu ieinteresētību ieņemt konkrētu amatu tikai atalgojuma dēļ.

“Daži no deputātiem regulāri iekļūst pelnošāko deputātu sarakstā, lai gan no viņiem netiek prasīta nekāda atskaite par konkrēto pienesumu un piemaksu lietderību,” norāda Stepaņenko.

Ja Saeimas vairākums atbalstīs šos grozījumus, politiskām partijām zudīs nepieciešamība “tirgoties ar amatiem” un Saeimas komisiju vadībā, frakcijās un Saeimas prezidijā turpmāk darbosies tikai tie deputāti, kuriem ieņemamais amats ir atbildīgs profesionāls aicinājums, pārliecināti idejas autori.

Saeima nolemj atstāt visu pa vecam

Saeimas vairākums šodien nolēma parlamenta sēdes darba kārtībā neiekļaut piecu pie frakcijām nepiederošu deputātu priekšlikumu vērtēt iespēju atcelt piemaksas pie deputātu algas.

Liepiņa Saeimas sēdē uzsvēra, ka viņai tiekot pārmests, ka viņa atsakās pamest Pieprasījumu komisijas vadītājas amatu, nevēloties zaudēt piemaksu. Viņasprāt, šāds priekšlikums var radīt pārliecību, ka viņa komisijas vadībā nav piemaksas dēļ.

Deputāts Artuss Kaimiņš Saeimas sēdē aicināja Liepiņu sākt ar sevi un atteikties no piemaksas par komisijas vadīšanu. Kaimiņa ieskatā piemaksas būtu jāsaņem, savukārt opozīcija un brīvie radikāļi, viņaprāt, nesaprotot, ko nozīmē nākt uz darbu un strādāt.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā pieminēto Saeimas deputātu LiepiņasŠmita, Stepaņenko, Gobzema , Sprūdes un Kaimiņa datus – izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo darba pieredzi un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Saeima.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar