Liene Cipule startēs pašvaldību vēlēšanās “Jaunās Vienotības” sarakstā

Liene Cipule
Ekrānuzņēmums

Pašvaldību vēlēšanas jau teju klauvē pie namdurvīm, līdz ar to politiskās partijas nāk klajā ar saviem līderiem, vēsta Latvijas Radio.

Sestdien notiek pat divu politisko spēku sēdes – Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongress un partiju “Vienotība” un “Jaunā vienotība” kopsēde. Neierasti citiem gadiem partijas tiekas attālinātā režīmā.

Latvijas Zemnieku savienības kongresā ievēlē partijas priekšsēdētāju, viņa pirmo un otro vietnieku, kā arī desmit valdes locekļus. Pārvēlētās partijas vadības mērķis būs vest partiju ne tikai uz pašvaldību vēlēšanām, kas notiks šovasar, bet arī Saeimas vēlēšanām 2022. gadā.

“Šī gada 5.jūnijā pašvaldību vēlēšanās LZS biedri startēs visos Latvijas novados un valsts pilsētās. Mūs biedri startēs no 18 LZS, no 17 Zaļo un Zemnieku savienības, kā arī no sešiem apvienotajiem vēlēšanu sarakstiem. Lielākā daļa sarakstu līderi būs pašvaldību vadītāji.

Mūsu saraksta līderi pašvaldību vēlēšanās ir Tukumā Ligita Gintere, Valmierā Harijs Rokpelnis, Ventspils novadā Aivars Mucenieks,”

norādīja Latvijas Zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Ar uzrunām kongresā uzstājās arī Latvijas Zemnieku savienības sadarbības partneri no Latvijas Zaļās partijas, Liepājas partijas, kā arī partijas “Latvijai un Ventspilij”, kuru šodien kongresā pārstāv Guntis Blumbergs.

“Politika ir sacensība, kurās dalībnieki diemžēl dažreiz izmanto savu konkurentu nomelnošanas un sašķelšanas taktiku. Protams, ka tas tiek darīts pret spēcīgu konkurentu. 2006. gada 20. jūlijā, tajā pašā dienā, kad ZZS pirms 9. Saeimas vēlēšanām par Ministru prezidenta amata kandidātu izvirzīja Aivaru Lembergu, Ģenerālprokuratūra viņam uzrādīja apsūdzību. Šogad pēc daudzu gadu tiesāšanās 22. februārī, pēc mūsu partijas uzskata, pilnīgi nepamatoti, pilnīgi netaisnīgi viņam tika nomainīts drošības līdzeklis, bet viņš nav sodīts, jo vēl tiek rakstīts pilnais spriedums. Mēs zinām, ka tas tiks pārsūdzēts,” uzsvēra Blumbergs.

Savukārt Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars uzsvēra, ka šis savā ziņā ir tehnisks kongress, jo noris attālināti, līdz ar to diskusijas par dažādiem aktuāliem jautājumiem nevar notikt. Vienlaikus viņš uzsver, ka Latvijas politikā ir jāspodrina kvalitāte.

Uzlocīt piedurknes gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām ir gatava arī partija “Vienotība” un “Jaunā vienotība”, kas šodien kopsēdē nāca klajā ar savu piedāvājumu pašvaldību vēlēšanām, nosaucot vairākus jaunpienācējus jeb partijas papildspēkus. Proti,

zem “Jaunās vienotības” karoga pašvaldību vēlēšanās startēs arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule, rakstniece Nora Ikstena, basketbola treneris Igors Miglinieks, uzņēmējs Juris Žagars, bijušais olimpietis, bobslejists Jānis Ķipurs un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

“Vienotības” ģenerālsekretārs Artis Kampars atklāj, ka pirmdien valdē sāksies formālā sarakstu iesniegšana.

“Tad attiecīgi katru otro, trešo dienu šie mūsu vismaz 34 novados startējošie saraksti no valdes puses tiks virzīti. Par Cipules kundzi varu komentēt, jo šis saraksts ir iesniegts un apstiprināts. Viņa startēs jaunajā apvienotajā Ogres novadā,” norāda Kampars.

Liene Cipule Latvijas Radio norāda, ka līdz ar iesaistīšanos politikā viņa neplāno pamests savu pamata darbu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

“Tā arī ir pašvaldību darbu būtība, ka cilvēki strādājot savu darbu papildus var iesaistīties politikā pašvaldību līmenī un darīt lietas saviem novadiem,” uzsver Cipule.

Pašvaldību deputātiem nav jāpamet līdzšinējā nodarbošanās, ja vien viņi neuzņemas pienākumus domes vadībā.

Aizritējusi arī Jaunās konservatīvās partijas sēde, kur par valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kas bija vienīgais kandidāts uz šo amatu. Bordāns partijas pasākumā pauda nostāju, ka pirmais stūrakmens ceļā uz pārtikušu Latvija esot “izskausta valsts nozagšana un izglītība”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Piča
Piča

Jānovēl veiksmi!
Laba darba pieredze noteikti palīdzēs pieņemt pareizākus lēmumus, vairāk finansējot veselības aizsardzības sistēmu.

Māris Dinbirs
Māris Dinbirs

Cipules “āža kāja” izlīda laukā. Var klāstīt visādas pasakas, bet startēt to rindās, kas bendējuši nost veselības aprūpi, var vien pilnīgs nejēga, vai arī cilvēks, kuram nav ne pašcieņas, ne arī sāp sirds par paša pārstāvēto nozari. Ļoti liela vilšanās Cipulē!

Anita
Anita

Cipulei nevajadzēja tagad līst politikā. Ir tomēr jāizvēlas politika vai vadītājas amats Neatliekamajā Medicīniskajā palīdzības dienestā. It īpaši šajā Covid laikā, kad viņa būs kā bezmaksas staigājoša Vienotības izstrādājumu reklāma.

g***************
g***************

kovids atstrādāts, laidiet pie siles!

Kaco
Kaco

Grāmatiņu dīvai garlaicīgi pēc padzīšanas no Gruzijas , jāmeklē kāds jenots !

lolale
lolale

Solvitas ēnas nesēju grupā? Atī meklē karjeras izaugsmi līdz pat kopmasīnas operatorēm? Zilupē? Vai Aizputē?

Liene
Liene

Cik ilgi staigāšu ar kombenzonu , Vienotība iedos naudiņu vismaz priekš normālām drēbēm !

Baroque
Baroque

Vecenei kombenzonā nav vecuma.