Levits: Ministru kabinets ir “rīcībspējīgs krīzes menedžeris”, valdība rīt dos skaidru ziņu

Levins, Kariņš

Trešdien publicētie Covid-19 saslimstības dati liecina par vēl stingrāku ierobežojumu nepieciešamību, uzskata Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pagājušajā diennaktī Latvijā atklāts līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits – 1023 sasirgušie, bet 25 Covid-19 pacienti miruši, kas ir atkārtots augstākais rādītājs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Pēc abu amatpersonu iknedēļas tikšanās Levits žurnālistiem uzsvēra, ka šodien publicētie Covid-19 saslimstības dati pierāda, ka ir absolūti nepieciešams pastiprināt epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Vienlaikus Valsts prezidents uzskata, ka valdībai, ceturtdien lemjot par papildu ierobežojumiem, būs jānāk klajā ar skaidru vēstījumu – kas tieši cilvēkiem būs jādara un kas tieši jāievēro, lai izvairītos no domstarpībām un pieņemto lēmumu interpretācijas iespējām.

“Ir nepieciešama skaidra ziņa, un valdība rīt tādu dos,” uzsvēra prezidents.

Levits uzsvēra, ka Covid-19 pandēmiju nav radījuši Latvijas politiķi, bet gan visa sabiedrība ir līdzatbildīga, lai pandēmija neizplatītos. “Tā ir vienīgā ierobežojumu jēga – neizplatīt infekciju,” uzsvēra Valsts prezidents.

Arī Ministru prezidents pauda, ka jaunākie Covid-19 saslimstības un mirstības dati liecina, ka valstī nepieciešams ieviest vēl stingrākus ierobežojumus. Pēc viņa teiktā, par konkrētiem ierobežojumiem vēl diskutē eksperti, bet ceturtdien valdībā plānots pieņemt jaunus ierobežojumus, kas no 21.decembra stāsies spēkā uz trim nedēļām. “Ir jāgatavojas trīs nedēļu ilgam klusuma periodam,” piebilda Kariņš.

Levits vērtēja, ka Ministru kabinets ir “rīcībspējīgs krīzes menedžeris”, piebilstot, ka viņš vēlētos, lai valdības diskusijas par ierobežojumiem būtu īsākas un precīzākas.

Valsts prezidenta ieskatā, visiem valdības pārstāvjiem ir disciplinēti jāievēro pašu lemtais. “Līdz šim šādas disciplīnas nebija, kas radīja nedrošību. Valdība beidzamajā laikā ir apzinājusies šo īpašo nepieciešamību pēc zināmas disciplīnas. Stingri aicinu politiskos līderus atbalstīt valdības lēmumus,” uzsvēra Levits.

Levits: Līdz vakcīnas pret Covid-19 pieejamībai sabiedrībai jābūt disciplinētai

Līdz vakcīnas pret Covid-19 pieejamībai sabiedrībai jābūt disciplinētai un apzinīgai, trešdien pēc tikšanās ar premjerministru Krišjāni Kariņu (JV) preses konferencē atzina Valsts prezidents Egils Levits.

Levits stāstīja, ka tuvākajās dienās Eiropas Zāļu aģentūrā tiks reģistrētas vakcīnas pret Covid-19, kas pēc tam tiks izplatītas visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, tostarp Latvijā.

“Varam būt droši, ka nākamgad dzīve normalizēsies, bet līdz tam mums ir jābūt disciplinētiem, apzinīgiem un izturīgiem,

jāmēģina tikt galā ar šo situāciju,” piebilda Valsts prezidents.

Arī Kariņš uzsvēra, ka vakcīnu drīza pieejamība ir laba ziņa, piebilstot, ka pirmās vakcīnas saņems Covid-19 apkarošanas “frontes līnijās” esošie mediķi.

Tāpat premjers stāstīja, ka Covid-19 vakcīnas plāns tiek pilnveidots, lai skaidri noteiktu, kādā veidā, kārtībā un laika posmā iedzīvotāji varēs vakcinēties. Pēc viņa teiktā, vakcinēšana būs brīvprātīga un bez maskas. Kariņš aicināja ikvienu vakcinēties, tiklīdz šāda iespēja būs.

Pēc viņa sacītā, vakcinācijas process sāksies ātrākajā gadījumā decembra pēdējās dienās vai janvārī

 atkarībā no lēmumiem Eiropas Zāļu aģentūrā un tas ilgs vismaz pusgadu. “Tas nozīmē, ka pusgadu būs jārēķinās ar drošības pasākumu ievērošanu – divu metru distance, roku mazgāšana un masku valkāšana iekštelpās,” skaidroja Kariņš.

Zināms, ka Eiropas Zāļu aģentūra pārcēlusi no 29.decembra uz 21.decembri sanāksmi, kurā tiks lemts, vai apstiprināt farmācijas uzņēmumu “Pfizer” un “BioNTech” izstrādāto vakcīnu pret jauno koronavīrusu.

Aģentūra šādu lēmumu pieņēmusi, pieaugot spiedienam no Eiropas valstīm, īpaši Vācijas, pasteigties ar vakcīnas apstiprināšanu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Ne prezidents ne ministru prezidents nav rīcības spējīgi, jo dzirdu no viņiem tikai mantras, bet kur ir vakcīna?

kalašnikovs
kalašnikovs

Ministru kabinets i
r rīcībspējīgs! Nu nesmīdini tautu!

reņģe
reņģe

Vakcinācija – veids, kā kliķei izvairīties no kriminālatbildības…. laikā nepaspēs, sesonālā gripa pazudīs bez vakcīnas un ko tad?! Bet tikmēr tautas vārdā ņemam un tērējam kredītus izdalot naudiņu”pietuvinātajiem” un uzturot ierēdniecībā un mēdijos varas un pārākuma apziņu.

čiks vien
čiks vien

Gaidam, gaidam … nesagaidam… joprojām viss tvaiks tikai svilpē.. Gaidītākā ziņa būtu par valdības atkāpšanos