Levita interese par padomnieces karjeru koalīcijas partnerus nesatrauc

Egils Levits

Jānis Lasmanis, neatkariga.nra.lv

Ziņas par to, ka Valsts prezidents Egils Levits it kā centies veicināt Satversmes tiesas tiesneša amatam izvirzītās Irēnas Kucinas kandidatūras apstiprināšanu Saeimas balsojumā, bažas par viņas reputācijas atbilstību augstajam amatam raisa tikai opozīcijā. Valdošās koalīcijas partijas no šī potenciāli ārkārtīgi lielā skandāla distancējas.

Pirmā uz ziņām, ka Valsts prezidents pēc tam, kad atbildīgajā komisijā “Attīstībai/”Par!”” pārstāvošā Inese Voika neatbalstīja viņa padomnieces I. Kucinas kandidatūru Satversmes tiesneša amatam, zvanījis politiskā spēka pārstāvjiem, lai pārliecinātu mainīt savu viedokli, reaģēja Zaļo un zemnieku savienība.

Politiskās organizācijas valde izplatījusi paziņojumu, kurā, norādot uz kandidātes iedragāto reputāciju, aicina I. Kucinu pašai atteikties no kandidēšanas. ZZS uzsver, ka tā stingri iestājas par tiesu varas neatkarību un to, ka tiesiskā valstī jebkāda iejaukšanās tās darbā nav pieļaujama.

Pirms ziņām par E. Levita iespējamo iejaukšanos procesā ZZS politiķi atbalstīja I. Kucinas kandidatūru un plānoja ar viņu šonedēļ tikties, lai pārrunātu viņas redzējumu par Satversmes tiesas prioritātēm.

Piesardzīgāka situācijas vērtējumā ir “Saskaņa”, taču šo politisko spēku pārstāvošais Ivars Zariņš, jautāts, kā viņš vērtē ap Satversmes tiesas tiesneša vēlēšanām notiekošo, atbildēja, izmantojot senu teicienu – nav dūmu bez uguns.

“Ir jābūt diezgan vientiesīgam, lai ticētu tam, kā šo kārtējo parlamentāro vai nu jau prezidentālo pārpratumu iesaistītās puses cenšas pasniegt masu medijos. Ja jau tik tiešām tā bija vienkārša sarunāšanās, tad tas noteikti neizraisītu šādu “cepienu”. Ja tā būtu vienkārša sarunāšanās, tad satraukumam nebūtu vietas, jo tas, ka politiķi savstarpēji kaut ko pārrunā, ir normāla prakse,” atsaucoties uz E. Levita pausto, ka, zvanot “Attīstībai/”Par!”” pārstāvjiem, viņš nav centies ietekmēt politiķu darbības, bet vienkārši apspriedis valsts darba kārtībā esošus jautājumus, saka I. Zariņš.

“Attīstībai/”Par!”” pārstāvji notikušo nevēlas komentēt ne ar pušplēstu vārdu. Savukārt koalīcijas partneri uzskata, ka Latvijas Televīzijas, kas pirmā ziņoja par E. Levita zvaniem, neoficiāli iegūtā informācija nav pietiekami nozīmīga, lai tai pievērstu uzmanību. Tā uzskata Jaunās konservatīvās partijas valdes loceklis Krišjānis Feldmans.

Arī “Jaunās Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, norādot, ka viņam neviens par I. Kucinu nav zvanījis, atgādināja, ka viņa uz konstitucionālo tiesu tika izvirzīta bez iebildumiem. Tādēļ arī “Jaunā Vienotība” joprojām atbalsta viņas kandidatūru.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Valsts prezidents Egils Levits telefonsarunās ar “Attīstībai/Par!” politiķēm esot licis nokārtot frakcijas atbalstu viņa padomnieces Irēnas Kucinas ievēlēšanai par Satversmes tiesas tiesnesi.

Aizvadītajā nedēļā Saeimas Juridiskās komisijas vairākums atbalstīja Levita padomnieces I. Kucinas virzīšanu Satversmes tiesas tiesneša amatam, taču balsojumā nepiedalījās “Attīstībai/”Par!”” pārstāvošā Inese Voika, kurai bija iebildumi par procedūru, kādā I. Kucina tika līdz nominācijai uz augsto amatu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Mikus
Mikus

Lapsa , gaidām grāmatu par valstsgribi !

Stienis
Stienis

Koalīcijas partneri ir pārāk labs apzīmējums šiem tautas nodevējiem! Saeimas vēlēšanās vairs nebalsošu. Negribu leģitimizēt šo pajoliņu darbības imitāciju.

Egīls1007
Egīls1007

Banānu republikas cienīgi gājieni.

Temida
Temida

Vai Latvijai vispār ir vajadzīga šādas morāles ( Joskes mauķele ) Satversmes Tiesa ?

kūsiņa
kūsiņa

Visu laiku sliktākais prezidents.Fakts.

hmmm
hmmm

Vienkārši Levits grib drāzt latviešu Temīdu. Burtiskā nozīmē.

Horus
Horus

Protams. Katram tak uztrauc lai viņa mīļākā ir nodrošināta. Un kas nav muļķis tas to izdara pa valsts naudu ne pa savējo.

Rota
Rota

Koalīcijai ir pašsaprotama rotcija prieksnieka harēmā

deputāts
deputāts

Levita interese par padomnieces karjeru koalīcijas partnerus nesatrauc –

Interese var nesatraukt, bet kā ar veidu, kādā viņš šo interesi cenšas realizēt?