Latvijas nodokļu maksātāju nauda caur VID iepirkumiem nokļūst līdz Krievijas uzņēmumam, kas ir tieši saistīts ar Krievijas valdības pasūtījumiem

Ieva Jaunzeme
VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme

Edvīns Puķe

Briest skandāls saistībā ar partiju Jaunā Vienotība, Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un kādu Krievijas uzņēmumu, kas ir pastarpināti saistīts ar VID informācijas sistēmu apkalpošanu.

Esam veikuši izmeklēšanu un noskaidrojuši sekojošo: ka Latvijas nodokļu maksātāju nauda caur VID iepirkumiem nokļūst līdz Krievijas uzņēmumam, kas ir tieši saistīts ar Krievijas valdības pasūtījumiem.

Partija Jaunā Vienotība, kas ilgus gadus atbild par Finanšu ministriju un VID, par iepirkumu uzvarētāju ir izvēlējusies uzņēmumu “Emergn”.

Interesanti, ka tieši “Emergn” jau gadiem tiek izraudzīts par galveno VID informācijas sistēmu nodrošinātāju, tādējādi uzņēmums šajā laikā ticis pie ievērojama valsts budžeta kumosa: pēdējo 16 gadu laikā šis uzņēmums ir uzvarējis 52 (!) VID izsludinātajos iepirkumos un tādā veidā ieguvis 96,9 miljonus eiro jeb 1/4 no visas dienesta iepirkumu naudas šajā periodā!

Neskaitāmo konkursu uzvaru rezultātā “Emergn” jau gadiem nodrošina augsta riska valsts sistēmas, piemēram, krimināllietu uzskaites sistēmu, akcīzes preču pārvietošanas un kontroles sistēmu, centrālo muitas informācijas sistēmu, fizisko personu riska analīzes sistēmu un Eiropas Savienības datu apmaiņas informācijas sistēmu.

Taču kāds sakars šim uzņēmumam ar Krieviju? Lūk, kāds: “Emergn” (iepriekš „Exigen Services Latvia”) > „Exigen Services” (Алек Милославский, RU) apvienojies ar Krievijas kompāniju „Star Soft Developments” (Николай Пунтиков, RU, основатель и CEO).

Emergn globālā holdinga direktori – Ukrainas un Baltkrievijas pilsoņi. Kā zināms, Baltkrievija nav nedz NATO, nedz ES valsts, turklāt galvenā šī holdinga kompānija reģistrēta Bermudās.

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Sputņiks
Sputņiks

Jaunzeme kopā ar Reiru un Ašerādenu jāaizsūta uz Krieviju, lai nav veltīgi jātaisa naudas pārskaitījumi.

Savējie
Savējie

un kur tad par “Krievijas uzņēmumam, kas ir tieši saistīts ar Krievijas valdības pasūtījumiem.” ?.. besi tā, pusceļā pārtraukta info: bez loģiska izklāsta, secības vai jeb kā.. Ja indivīds ir apzīmēts ar RU, tas nozīme: “saistītas ar Kriev. pasūtījumiem” vai kā tas ir domāts?.. Tik mētāties “skaļiem vārdiem”, tas būtu šo korespondentu uzdevums?..

Stienis
Stienis

Toties Krišjānim un viņa valdībai viss pie kājas. Galvenais, lai Briselē var smaidīt kamēram.

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Bļet! 2009. gadā NEO uzlauza to pašu krievu serveri un nopublicēja amatpersonu algas. Tai pašā gadā viņu notiesāja un izkratīja žurnālisti Ilzi Nagli. Iekšējās drošības biroja direktora sieva (šobrīd vīrieša meklējumos) bij iekšlietu ministre toreiz. Jums atmiņa 4 GB?

Skumjas
Skumjas

Arī farmācijas kompānija Olainē ir tīrs krievu uzņēmums. Ražo arī lielākos ties viņiem un nedraudzīgajai armijai.

Zibeņzellis
Zibeņzellis

Tas piķis jau nav galvenā nelaime, bet tā informācija, kas notirgojas pa tumšo gan ir daudz vērta. Lai te visādi nemurgo, ka izstrādātājiem un apkalpotājiem nav pieejas datiem. Izstrādātājs var dažādos līmeņos iestaisīt mazas durtiņas pa kurām var izvilkt pat ziloni. Operētājsistēmas līmenī var nokopt ne tikai to, tikai jāzina kur un kā. To, ka var un ko var zinu no paša prakses.

Kabajeva
Kabajeva

Labi, ka neviens neko nezina par rietumu banku.

Levits
Levits

Pamēģināsim uzpirkt riebīgo Znotiņu ar trīszvaigžņu bļembuku. Un lai iet pensijā

Jeblonskis
Jeblonskis

Ja par fiktīvu iepirkumu vienu daļu aizlaiž uz kaukādām Bermudām vai Šuišelām, tad nav problēmu to naudu tīrajā dabūt ārā. Lūk arī Vienotība.

Ieva Džerlija meita Jaunzeme (Romeiko)
Ieva Džerlija meita Jaunzeme (Romeiko)

Vienotība ir kad Latvijas Pasta banku var vadīt no slēgtā tipa cietuma. Pilnīga Latvānijas Finansu ministrijas vienotība ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi