“Lai tur nenonāk cilvēki, kuri jau tūlīt pēc ievēlēšanas aizmirstu par Latvijas interesēm”- arī Kučinskis vēlas startēt Eiropadomes vēlēšanās

Māris Kučinskis

Ekspremjers un iepriekšējais iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) varētu būt viens no Apvienotā saraksta (AS) kandidātiem Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, apstiprinājis politiķis.

Vaicāts par neoficiāli izskanējušo informāciju, ka viņš varētu kandidēt no AS saraksta, Saeimas deputāts Kučinskis norādīja, ka ir piekritis startēt vēlēšanās, reizē piebilstot, ka gala lēmums par kandidātu sarakstu vēl būs jāpieņem “Apvienotā saraksta” valdei.

Ekspremjers norādīja, ka AS ir pārliecināta, ka šajās EP vēlēšanās, kas “nestabilās ārpolitiskās situācijas dēļ ir svarīgākas nekā jebkad, visi spēki ir jāliek kopā”. To viņš sacīja kontekstā ar Krievijas karu pret Ukrainu, uzsverot, ka Ukrainu vēl daudz vajadzēs aizstāvēt.

Kučinskis arī norādīja, ka līdz šim Latvijas austrumu robežu vairāk esam nostiprinājuši pašu spēkiem. Būtu jāveicina izpratne, ka tā ir ES ārējā robeža, kurai būtu nepieciešams ES lielāks atbalsts, atzīmēja deputāts.

Bijušais iekšlietu ministrs norāda, ka tāpat ir jāstrādā pie nelegālās migrācijas mazināšanas. Eiropā jau “atveras acis”, ka nelegālās migrācijas gadījumā nav runa par bēgļiem no karalauka un ka ir jāstrādā pie drošības risku mazināšanas, pauda politiķis.

Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma” iepriekš vēstīja, AS kā pirmo kandidātu plānots pieteikt “Tviterkonvoja” vadītāju Reini Pozņaku, bet otrais numurs tiks atvēlēts Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājam Raimondam Bergmanim (AS).

AS valde janvāra beigās plāno pieņemt lēmumu par kandidātiem uz EP vēlēšanām.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Killemall
Killemall

Vai tad šis nav Šķēles cilvēks?

cāre
cāre

kurš ganvēl nav pieteicies uz to Briseli? Rinda jau tagad kā pēc desāmpadomjlaikā… bet vairāk par 1 kg nedrīkst dot. Pat neceriet

ha ha ha
ha ha ha

Visi lielie Latvijas “patrioti” grib tikai tikt pie siles.

īsumā
īsumā

Meklējam latviešu wikipēdijā rakstu par Kučinski. Ir bijis ministru prezidents tieši laikā, kad Latvijā uz Muceniekiem no Eiropas ieveda Ārstus, Inženierus un Skolotājus, par naudu kuru maksāja Eiropa. Tātad ir jau nodemonstrējis ka pārstāv valsti tā interesēs kurš maksā. Tagad kad tādi paši par velti nāk no Baltkrievijas, tad būvē žogu, bet ja Eiropa maksātu, tad neticu ka neuzņemtu. No Zilajiem Zemniekiem aizgājis, tātad sava konservatīvā vēlētāja nodevību viņam tomēr nevar piedēvēt.