Kūtris vēl nav apstiprināts amatā, bet Siliņa viņam jau pieprasa atvainoties sabiedrībai

Gunārs Kūtris

Ministru prezidente Evika Silina (JV) līdz rītdienai gaida deputāta un Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta Gunāra Kūtra (ZZS) atvainošanos sabiedrībai saistībā ar viņa izteikumiem Latvijas Radio, šodien pēc Ministru kabineta sēdes sacīja Siliņa.

Kā zināms, Kūtris šonedēļ Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” izteicās, ka, ja viņam būtu jāattīsta Latvijas ekonomika, viņš “noteikti uz kādu apspriedi saaicinātu Latvijas miljonārus, vienalga apsūdzēti vai notiesāti, un ar viņiem aprunātos”.

Fragments no LR raidījuma Krustpunktā

Tāpat Kūtris intervijā atzina, ka koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs un pašreizējā Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs (“Latvijai un Ventspilij”), viņaprāt, ir bijis labs saimnieks.

“Es uzskatu, ka [Aivars] Lembergs ir labs saimnieks. Ja kāds saka, ka viņa saimniekošana [..] ir bijusi slikta.. Piedodiet, tad kurā vietā, kādā jomā? [..]” intervijā pauda Kūtris.

Komentējot Kūtra izteikumus, Siliņa sacīja, ka viņai tie nav saprotami un pieņemami. Siliņa uzskata, ka valstī, kas ir gana ilgi cīnījusies ar korupciju, Kūtra kungam būtu jāspēj izskaidrot sabiedrībai savi izteikumi.

“Viņam vēl ir laiks līdz rītdienas Saeimas balsojumam atvainoties sabiedrībai par to, ko viņš ir pateicis. Es neredzu, kā citādāk šo jautājumu var atrisināt,” sacīja Siliņa.

Kūtris atvainojies

Saeimas deputāts Gunārs Kūtris (ZZS), kura kandidatūra minēta Saeimas priekšsēdētāja amatam, atvainojas par saviem izteikumiem par “apsūdzēto un notiesāto” uzklausīšanu ekonomikas jautājumos, aģentūrai LETA sacīja pats politiķis.

Kūtris šodien skaidroja, ka nav iemācījies “politiski skaisti” izteikties un ka viņam turpmāk skaidrības labad būtu jāizsakās īsāk.

Politiķis uzsvēra, ka viņš nav atbildīgs par ekonomikas jomu, taču viņa pamatdoma bijusi, ka vēlams uzklausīt cilvēkus ar pieredzi.

Vaicāts sīkāk par vārdiem “apsūdzēti vai notiesāti”, Kūtris atzina, ka politiķiem nebūtu jātiekas ar politiski riskantām, toksiskām personām un ka arī viņam nav nepieciešams ar tādiem tikties.

Līdzšinējais Saeimas ZZS frakcijas vadītājs, jaunais ekonomikas ministrs Viktors Valainis sacīja, ka vēl neesot bijusi iespēja iepazīties ar Kūtra izteikumiem, tāpēc pagaidām nav komentāru.

Kā zināms, jaunās koalīcijas – “Jaunās vienotības” (JV), ZZS un “Progresīvo” – politiķi iesnieguši lēmumprojektu par Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna atsaukšanu no amata.

Iepriekš izskanējis, ka Saeimas priekšsēdētāja amatu pēc Smiltēna varētu ieņemt Kūtris.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gada glezna
Gada glezna

Plānprātiņi, kas nezin pat vēstures drumlas, šūmējas. ASV, lai cīnītos ar vilcinu aplaupīšanas sēŗgu, piesaistīja dažus veiksmīgākos vilcienu aplaupītājus. Šīs gudri pārdomātās shēmas rezultātā būtiski samazinājās vilcienu aplaupīšanas gadījumi. Tikai jaunā ministeriene un tās pakaļskrējēji nav spējīgi saprast, ko Kūtris piedāvā.

Jefiņš
Jefiņš

Kāds teorētiski sakars PM ar Saeimas priekšsēdētaja kandidātu? Saeima teorētiski savas lietas kārtos pati bez kaut kādas blondīnes uzbraucieniem.

Andris
Andris

Kas var pieprasīt kaut ko sabiedrības vārdā? Kā var būt pārliecināts , ka pārstāv sabiedrību? un kas tad ir sabiedrība? 10, 100, 100 000, 1000000?

propagandonka linda abu dabi
propagandonka linda abu dabi

Sorosīti ir sabiedrība

vēstule neizglītotiem
vēstule neizglītotiem

Šī sabiedrība nav lielāka par dažiem tūkstošiem un tie, kas pat par viņiem aiz aprēķina (valsts darbiniek) muļķības vai pārsteiguma nobalsoja arī nav megaskaitlis, jo uz vēlēšanām milzu daļa neatnāca.

Andris
Andris

Cilvēks

Saldētas zivs pārdomas
Saldētas zivs pārdomas

Paskatīsimies, cik svaigā PM māk/drīkst spēlēt no spēka pozīcijām. Ja šis vingrojums izies cauri, tad ir cerība, ka valdība noturēsies ilgāk. Jā, zibenīgi pa zobiem par muldēšanu nelaikā/nevietā – jauka reakcija.

Saldētas zivs pārdomas
Saldētas zivs pārdomas

İlgi nebija jāgaida – atvainojās! Izrādās, žauna švaki turas ciet – 1:0 JV labā. Tādā stilā var realizēt tikai īstermiņa mērķus.

Sadists
Sadists

JV iedzīvojās atriebīgā pretiniekā ar labu atmiņu, tā būs bumba ar laika degli ko Lembergs izdevīgā brīdī aizdedzinās.

Saldētas zivs pārdomas
Saldētas zivs pārdomas

protams, karote vislabāk padot, kad šķīvī ir karsta zupa

Latvāņu tauta
Latvāņu tauta

Mūs šausmīgi aizvainoja Gunāra Kūtra izteikumi. Ja viņš mums naatvainosies, pieprasīsam Saeimas demisiju

PILSONIS
PILSONIS

KŪDRI MĒSLAINĒ. VIŅŠ UTAINIEM ATDEVA ABRENI.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Ta jau zatjļeru arī mēslos jāiemet. Viņš atdeva krieviem ar termiņuzturēšanās atļaujām jūrmalu

Ainārs no Salaspils
Ainārs no Salaspils

Mini kūtra izteikumi neaizvainoja. Man, tu kūtri vari neatvainoties.