“KPV LV” Rīgas mēra amatam varētu virzīt Nemiro, JKP mēģina pierunāt Linkaitu

Ralfs Nemiro

Partijas “KPV LV” saraksta līderis Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās varētu būt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs, bijušais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, vēsta “Latvijas Avīze”.

“KPV LV” savus saraksta līderus varētu nosaukt 29.jūnijā, atklājis Nemiro. Kad pirmo reizi tika izziņotas vēlēšanas Rīgā, Nemiro vēl bija ministra amatā, partijai tolaik nebija saraksta līdera un tika paziņots, ka tā vēlēšanās nepiedalīsies.

“Mēs ejam ar lielām ambīcijām un uz uzvaru,” tagad izteicies Nemiro.

Ap to pašu laiku skaidrībā par savu komandu Rīgas domes vēlēšanās cerot nonākt arī Jaunā konservatīvā partija (JKP), raksta laikraksts, pēc kura rīcībā esošajām neoficiālajām ziņām, abas partijas nejūtoties gatavas vēlēšanām Rīgā un esot apsvērušas iespēju “bloķēt” vēlēšanu izsludināšanu, kas paredzēta 7.jūlijā. Tas būtu iespējams, jo Saeimas darba kārtībā būtu grozījumi Rīgas domes atlaišanas likumā.

JKP vadība tagad izskatot vairākas iespējas par startu Rīgas domes vēlēšanās, jo pēc Jutas Strīķes aiziešanas mūžībā tās Rīgas mēra amata kandidāts Juris Jurašs Saeimā pārņēma frakcijas un Juridiskās komisijas vadību.

Konkrētu informāciju par kandidātu sarakstu JKP nav sniegusi, bet Jurašs apgalvojis, ka šobrīd nekas neesot mainījies un viņš esot Rīgas mēra kandidāts. Jurašs gan vairs neesot bijis tik pārliecināts, ka vēlas kandidēt Rīgā, taču viņš rīkošoties tā, kā “partijai būs nepieciešams”.

Kā raksta laikraksts, neoficiālā informācija liecina, ka JKP vadība vēloties pierunāt Rīgā kandidēt satiksmes ministru Tāli Linkaitu.

Satiksmes ministrs gan paziņojis, ka neesot plānojis kandidēt Rīgas domes vēlēšanās, ko JKP vadība arī neesot piedāvājusi.

Atlaistās Rīgas domes JKP frakcijas vadītājs Jānis Ozols atzinis, ka skaidrības par vēlēšanām vēl nav. “Mēs visi trinamies starta gaidās. Es arī esmu neziņā, ko lems valde,” sacījis Ozols.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lapsa
Lapsa

Apsveicu Burovu ar ievēlēšanu mēra amatā , jau priekšlaicīgi !

Vilks
Vilks

Rīga vēlas Linkaiti .Viņš sevi apliecināja ministra amatā.