“Konservatīvie” mainot uzvedības stilu – vairs nebūs agresīvi, bet cieņpilni un ieturēti

Gatis Eglītis
Partijas "Konservatīvie" priekšsēdētājs Gatis Eglītis

Partijā “Konservatīvie” bija ap 1250 biedru, no kuriem aptuveni 50 varētu aiziet, lēš jaunais priekšsēdētājs, bijušais labklājības ministrs Gatis Eglītis intervijā “LA.lv”.

Viņš uz notiekošo raugās mierīgi: “Tas ir loģisks process, ka aizgāja partijai nelojāli biedri, kas nepiekrīt mūsu jaunajam virzienam. Labi, ka atšķēlās tie, kas grib veidot kaut ko jaunu. Lai viņi veido, bet lai netraucē tiem, kas paliek.”

Lūgts raksturot jauno virzienu, G. Eglītis atbildēja, ka tās ir, piemēram, izmaiņas komunikācijā ar sabiedrību – agrāk partija esot uzvedusies agresīvi, bet jauno stilu raksturojot cieņpilna, solīda, ieturēta attieksme.

“Mūsu iepriekšējais stils daudzus atgrūda, jo līderi skaļi uzvedās,” piebilda priekšsēdis. Uz vaicāto, vai ar to domāti Krišjānis Feldmans un priekšsēdis Jānis Bordāns, G. Eglītis atbildēja, atgādinot par bijušo Saeimas deputātu Sandi Riekstiņu, kurš arī ir izstājies.

Tagad partija arī mēģināšot skaidrāk definēt savu ideoloģiju, jo “ir jābūt gudriem un ir jāspēj arī paklusēt tur, kur vajag paklusēt”. Jāatgādina, ka “Konservatīvo” vēlētājs apjuka pēc tam, kad tie kopā ar centriskām un liberālajām partijām atbalstīja Civilās savienības likumu, ko savā labā prata izmantot ideoloģiski radniecīgā Nacionālā apvienība. Sarunās ar bijušajiem un esošajiem politiskā spēka biedriem bija jūtams, ka neviens no viņiem negatavojas aiziet no politikās. Daži raugās uz “Jauno Vienotību” un arī “Apvienoto sarakstu”.

Neoficiāli zināms, ka tagadējā “Konservatīvo” vadība ir atjaunojusi komunikāciju arī ar Nacionālo apvienību, kam iepriekš traucēja J. Bordāna senās pretrunas ar NA, kuru viņš savulaik pārstāvēja valdībā.

Tiesa, J. Bordāns joprojām ir partijā. Tieši viņš aicināja balsot par G. Eglīti priekšsēža vēlēšanās, kurās uz amatu bija izvirzīta arī Rīgas vicemēre Linda Ozola. Daļa biedru bija nemierā ar nedemokrātisko veidu, kādā J. Bordāns esot uzspiedis G. Eglīša kandidatūru. Savukārt bijušā līdera domubiedri skaidro, ka J. Bordānam bija svarīgi paša izveidoto partiju atstāt cilvēkam, kuram viņš uzticas. Ar J. Bordānu “Latvijas Avīzei” neizdevās sazināties. Viņš īsziņā paskaidroja, ka esot atvaļinājumā un būšot pieejams pēc trīs nedēļām. Tāpēc grūti vērtēt, kāda tagad ir viņa patiesā ietekme partijā, kurai paliek arī valsts budžeta finansējums.

Ārpus valsts ir arī Tālis Linkaits, kuram tas netraucēja atbildēt uz jautājumiem. Viņš saprot, ka tad, ja partija ir zaudējusi varu, cilvēki meklē iespējas, kā varētu turpināt savu politisko darbību.

“Tie, kas bija aktīvi, paliks aktīvi un meklēs veidu, kā var ievēlēties,” uzskata T. Linkaits. Viņam ir žēl, ka jaunajai valdei nav izdevies izrunāties ar pašvaldību deputātiem, kuri tagad kopā ar domubiedriem jau ir izstājušies. Viņaprāt, no partijas aizgāja tie, kas priekšsēža vēlēšanās balsoja par L Ozolu, bet tas esot minējums, jo balsojums bija aizklāts. T. Linkaits paliekot partijas ierindas biedrs, bet ir pagājis malā un neesot aktīvs. Taču projām viņš nekur neskriešot, līdz nākamajām vēlēšanām vēl ir diezgan daudz laika, lai izvērtētu daudzas lietas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LA.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ruksis
ruksis

Vismaz Bordāns to mazo glumiķi Ļembergu saņēma aiz riekstiem.

Mordāns
Mordāns

Visiem pierādīja ka viņi ir augstprātīgi nodevēji. Un tagad vēl parādīja ka ar īpašu IQ arī neizceļas, jo domā ka vēlētājs muļķis, ka kaut ko nomainīs, nomaskēs uz vēlēšanu laiku un viss būs aizmirsts.

Yes
Yes

Pašpuika sāk tēlot paipuisīti? Taisījās badā mērdēt pensionārus, diez vai kāds to aizmirsīs. Neticu tādiem

Gatis Eglītis
Gatis Eglītis

Interesanti, ka tieši manā ministrēšanas laikā pensionāri piedzīvoja vēsturiski lielāko pensiju pielikumu 80, 90, 100 eur mēnesī no 2022.g 1.augusta (piem., valdības vadītājs pretojās 1.augustam). Par to man joprojām nāk klāt seniori uz ielas un saka lielu paldies.

Plus, manā laikā pensiju neapliekamā daļa tika celta no 330 eur uz 500 eur (nekādi nodokļi līdz 500 eur), jo esmu pārliecināts no pensiju ienākuma vispār nevajadzētu maksāt nodokļus).

Labklājības ministrija pārvalda ap 40% valsts budžeta – tur svarīgas ekonomikas/finanšu zināšanas.

jautrībai jābūt
jautrībai jābūt

Ja nu vēl izdotos pa burzmu uzzināt, kāda ir starpība starp sociālo palīdzību un sociālo apdrošināšanu, tad pensionāru laimei robežu nebūtu. Kad indeksēsim pensijas virs 500 Eur? Bez Satversmes tiesas nekādi, lielais, nesautīgais pesionāru labdari? Veiksmi partijas bužeta finansējuma izniekošanā!

klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)
klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)

Gati, varbūt vnk līst arā no skapja?

Mazā Šveice
Mazā Šveice

Cilvēki aizgāja jo saprata, ka Soross drīz no savas atvērtās pasaules tiks pārvietots uz nelielu koka kasti, bet Putina Rietumu banku sāks knābāt maksātnespējas advokāti. Tāpēc saprātīgāk jau laicīgi pieslieties uzvarētājiem

Idaru likums
Idaru likums

Viņi jau savam konservatīvajam veletājam sevi parādīja nobalsojot par to fidaru likumu. Tātad nodeva vēlētāju. Es nezinu, pēc tāda gājiena diez vai kādreiz par viņiem balsotu. Fasādi un partijas nosaukumu var mainīt kādu grib, bet partijas būtību tas nemainīs.