Kariņš piekrīt KNAB – Jurašam nevajadzētu piedalīties ģenerālprokurora izvēlē

Premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) piekrīt, ka Jaunās konservatīvās partijas politiķim Jurim Jurašam, kuram Ģenerālprokuratūra izvirzījusi apsūdzību par valsts noslēpuma izpaušanu, nevajadzētu piedalīties ģenerālprokurora amata kandidātu vērtēšanā.

Kariņš LTV raidījumā “Rīta panorāma” atzina, ka piekrīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) viedoklim, ka Jurašam ētisku apsvērumu dēļ nevajadzētu piedalīties vērtēšanā.  

Kuru no astoņiem ģenerālprokurora amata kandidātiem virzīt apstiprināšanai Saeimā, izlems piecpadsmit Tieslietu padomes locekļi, un Jurašs tajā piedalās kā Saeimas Juridiskās komisijas vadītājs.

Kariņš norādīja, ka formāli pārkāpuma nav, bet tā kā Jurašam izvirzīta apsūdzība, ko uztur prokuratūra, viņam vajadzētu sevi atstatīt no vērtēšanas, lai nebūtu nekādas aizdomu ēnas.  

“Cilvēkam pašam jāuzņemas atbildība, jāsaprot, ka dažiem tas izskatītos aizdomīgi, un, lai tā aizdomu ēna atkristu, vajadzētu pašam atstatīties,” sacīja Kariņš.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar