Kariņš paziņo par KPV LV izmešanu no koalīcijas un četru ministru nomaiņu

Turpmāk koalīcija strādās bez partijas “KPV LV”, trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Tādējādi turpmāk koalīcijā darbosies Jaunā konservatīvā partija, “Attīstībai/Par”, Nacionālā apvienība un “Jaunā vienotība”.

Premjers paziņoja, ka “KPV LV” pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Gati Eglīti (JKP), Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP).

Līdz šim “KPV LV” valdībā pārstāvēja divi ministri – iekšlietu ministrs Sandris Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča.

Vitenbergs tiks atkārtoti iecelts ekonomikas ministra amatā, Golubeva tiks iecelta par iekšlietu ministri, bet Eglītis – par labklājības ministru.

Plānots, ka šodien koalīcijas spēki varētu parakstīt jaunu vienošanās līgumu, savukārt izmaiņas valdības sastāvā Saeima varētu apstiprināt ceturtdien, 3.jūnijā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Divi jenkiji-viens par otru labāks!

neviens
neviens

interesanti ko gan tādu būs par pašreizējo muļķu zemes pārvaldi saracis Sandris Ģirģens, ja no viņa ar tādu steigu jātiek vaļā un jāaizstāj ar sarosa stipendiāti, kas pārdošanos ārvalstu struktūrām apguva providus domnīcā un Latvijai “visuzticamākajā” organizācijā mozaīka? beidzot mūsu pakaļlietu ministram valdībā vairs nebūs tik vientuļi, tomēr vēl kāda no skapja izlīdusī sastādīs kompāniju… un cik tad daudz, kad valdībā jau varēs savu paziņu frakciju ar citādu seksuālo orientāciju izveidot…