Kariņš: Naudas pedagogu algām nav

Krišjānis Kariņš

Šobrīd valsts budžetā nav papildus resursu pedagogu algām, ceturtdien intervijā Latvijas Radio paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Komentējot pedagogu arodbiedrības prasību pēc papildus līdzekļiem pedagogu algas paaugstināšanai, Kariņš norādīja, ka patlaban tam līdzekļu nav. “Šobrīd nevaru iezīmēt konkrētu avotu, jo visi avoti ir aizrunāti. Nauda caur smagām politiskām sarunām tika sadalīta vairāk vai mazāk taisnīgi,” teica Kariņš.

Viņš pieļāva, ka, iespējams, 2020.gada laikā būs kādas budžeta pozīcijas, kas netiks efektīvi izmantotas, tad varētu domāt par līdzekļu pārdali. Tāpat būs jāseko līdzi, kā attīstīties ekonomika un kā veiksies ar nodokļu iekasēšanu.

Vienlaikus viņš pauda, ka pašvaldībām būtu aktīvāk jāīsteno reformas izglītības sistēmā. “Kad iepriekšējā valdība vienojās par algu paaugstināšanas grafiku, tas bija saistīts ar reformu. Skolu tīklojums joprojām nav tik efektīvs, cik tam jābūt. Šīm reformām ir jāturpinās,” uzsvēra Ministru prezidents.

Nav runa par to, ka trūkst naudas. Nauda ir tik daudz, kā nekad nav bijusi. Ļoti daudz naudas. Un, ē, tikai apetīte.

Gepostet von Aldis Gobzems am Freitag, 11. Oktober 2019

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ciba
ciba

Nav un nevar būt, jo taču ministre te tāda loti īpaša…. un te jautājumi beidzas

Tetere
Tetere

Un arī nebūs un nemaz nevajag! Te tā impotences kompetence un vecāku līdzdalība no dzemdībām līdz doktora grādam- vecāki klāt, blakus un ne soli prom no mammas brunčiem, drošībā. Kam tad te skolotājam vēl kaut kas jāmaksā? tas jau tās sociālais atbalsta pasākums tikai, jo priekšmetu taču nezin neviens tagadējais un jo vairāk nākotnē. Ražo jau pedagoģisko metožu teorētiķus un praktiskos psihologus, vai tad tāds spēc pats iemācīties kādu dzejolīti no galvas vai reizrēķinu? Nu tad nevajag arī bērniņus mocīt, nevajag iespringt apvienotajās klasēs, kur par klasi viens atbild un atkal izklaides rotaļās var dienu pavadīt

pvn
pvn

Varbūt vienkārši vajag palielināt nodokļus? Akcīzi, uzņēmuma ieņēmuma nodokli, privātpersonu ieņēmumu nodokli, pvn? Tad būs vairāk naudas veselībai, izglītībai, zinātnei un policistiem un ugunsdzēsējiem.

Jābis
Jābis

PARTIJĀM PIEŠĶIRS 4,5 MILJONUS EIRO GADĀ, bet….. Naudas nav! :D , Krištopāns savulaik teica viedus vārdus…. Par skolotājiem strādā 2,3 kursu studenti.. Interesanti, kas mūs drīz sagaidīs slimnīcās un poliklīnikās?

Puķe
Puķe

Vai tad tas nav valsts noslēpums? Un tā to var skaidri teikt? Tad jau drīz pateiks ka zzs čempionu valdības ģeniālā nodokļu reforma katru gadu nes vismaz 1% no IKP Bet tas taču bija čempionu zieds