Kariņš: Iespējami nesāpīgi palielināsim nodokļu ienākumus budžetā

Kiršjānis Kariņš

Līdz nākamā gada pavasarim plānotajai nodokļu reformai jāspēj atrast iedzīvotājiem iespējami nesāpīgākais veids, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš norādīja, ka valdības mērķis ir līdz Lieldienām izstrādāt gaidāmās nodokļu reformas redzējumu, kas spētu sniegt skaidru ieskatu nodokļu sistēmas uzlabošanai. Pēc darba valdībā nodokļu sistēmas uzlabošanas plāns tiks iesniegts Saeimā, kur reforma būtu jāpieņem līdz pavasara sesijas beigām.

“Tas ir mūsu uzdevums – kā pēc iespējas nesāpīgāk sabiedrībai palielināt nodokļu ienākumus budžetā,” pauda Kariņš.

Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (S) komisijas sēdē pauda satraukumu, vai tas nozīmētu, ka plānots atcelt nodokļu atvieglojumus, piemēram, mazajiem uzņēmumiem.

Kariņš uzsvēra, ka risinājums būs jāmeklē kopīgiem spēkiem. “Tas, kas mums būs jāatrod, ir liels izaicinājums, lai sabiedrībai tas ir iespējami nesāpīgi, saprotot, kādu proporciju varam pārdalīt caur nodokļiem, kā pārskatīt daudzos nodokļu režīmus, ieviešot lielāku taisnīgumu,” teica politiķis.

Kariņš atgādināja, ka iepriekšējā nodokļu reforma par 1% no iekšzemes kopprodukta samazināja nodokļu ieņēmumus budžetā. “Līdz ar to tas ir izaicinājums atrast līdzekļus,” atzina premjers.

Deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura iepriekš finanšu ministres amatā virzīja minēto nodokļu reformu, uzsvēra, ka 1% nodokļu ieņēmumu nonācis tautsaimniecībā. “Pieņemu, ka viens no iemesliem, kāpēc mums joprojām ir tik liels izaugsmes temps, ir tas, ka īstenojām nodokļu reformu,” akcentēja politiķe.

Kariņš uzsvēra, ka nevēlas kritizēt ne bijušās ministres, ne iepriekšējās valdības darbu. “Es tikai konstatēju to, ko saka, ka viena no nodokļu reformas blaknēm ir mazāki ieņēmumi valsts budžetā,” sacīja politiķis.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā pieminēto politiķu datus – izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Madara
Madara

neciena valsti ta nenotiek

Madara
Madara

man izdzivosana un manu bernu ari…ko Jus tur pienemat? Neviena valsti ta nenotiek

Rouzs
Rouzs

Smirdigais krāniņš izceļas 👍 Un tauta miž rikoties ka vien želoties interneta vik slikti utt kpc citas valstis var tauta rikoties!

nu gan...
nu gan...

Un šitādiem liekēžiem tauta maksā tās lielās algas???Par ko???cik var aptīrīt cilvēkus???Vanckariņ,atjēdzies!!!

Zaks
Zaks

Izskatās , ka valdība pilda plānu par tukšās Latvijas zemes aizpildīšanu ar islāmistiem !

zuks
zuks

Mūsu valdība ,lai ko nedarītu -rada cilvēkos velmi šo zemi pamest.Valdībai jaizvirza citi mērki-radīt apstākļus ,lai tauta atgrieztos,lai šeit varētu veidot biznesu un ,lai uzlabotos cilvēku labklājība.Patreiz veido nodokļu sistemu tādu ,kas iedzen cilvēkus apātija.Tālāk cilvēks paliek par ļubraku,dzēraju un vienas dienas dzīvotāju.Vinam nav svarīga sava tēvu zeme ,jo tajā viņs nevar normāli dzīvot.Lai ko neieviestu viss tiek nogrūsts uz tautas pleciem-tā lauki izmirst,cilvekiem nav darba un viņi pamet šo zemi.Nav tautas ,nav attīstības.Tautas iznīdēšana no savas zemes ir veikta kops Latvija atguva neatkarību.Šāda tautas apzagšana bija no pirmas dienas,jo visu izzaga uz šodienu esošie miljonari.Kuri arī uz šodien veido… lasīt vēl »

Goča
Goča

Kā mums neveicās ar ārzemju latviešiem, tādi vanckariņi vien ir , lai palielinātu nodokļus ārzemju iestādēm , kas savāc peļņu no Latvijas , piem tirgotāji , bankas , vanckariņš apliks tautu ar primitīvu auto un degvielas lielu nodokli !

Gača
Gača

Varbūt vajag sākt ar alkohola akcīzes celšanu atpakaļ un normālu vienādu PVN arī raksturīgām un neraksturīgām precēm?

rukkā
rukkā

Nevis saprātīgāk un prātīgāk tērēt…. bet kā tik turpināt zvejot un cirpt…. Izaugsmes vietā vajag jaunus cietmus un Eiropā jau grib būt ne tikai prezidenta kanceleja ar ekstra pusmiljonu algām… ierēdņi taču arī ir cilvēki…Lai nekādas investīcijas nenāktu vēl kādu superizlūkošanas un pretizlūkošanas kantorīti vajadzētu, nu kaut ko pēc čekas parauga– viss jākontro;ē, jāpārrauga… tikai nav kam stradāt..

Maija
Maija

Uzliec atmosfēras skābekļa patēriņa , tas ir elpošanas nodokli , neviens neizmuks , visi nesāpīgi samaksās, vai nē , Knariņ !

derdz
derdz

Varbūt vaina ir valsts iestāžu nesaimnieciskumā, liekās darbībās, darba un vadības organizētībā, gan iepirkumos