Kariņš: Arī pēc ārkārtējās situācijas valdībai vajadzīga plašāka rīcības iespējas, lai “pieregulēt vienu otru jomu”

Valdība sākusi darbu pie risinājuma, kā varētu paplašināt tās rīcības iespēju arī ārpus ārkārtējās situācijas, ceturtdien žurnālistiem atklāja premjerministrs Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Premjerministrs norādīja, ka mērķis ir līdz 28. maijam pieņemt tādu regulējumu, lai Saeima varētu atļaut valdībai “pieregulēt vienu, otru jomu” bez ārkārtējās situācijas izsludināšanas.

Pēc Kariņa teiktā, valdībai ir vajadzīga plašāka rīcības spēja, ja ir vajadzīga ātra rīcība jaunu slimību uzliesmojumu gadījumā.

Likumā par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli noteikts, ka ārkārtējā situācija ir īpašs tiesiskais režīms, kura laikā Ministru kabinetam ir tiesības likumā noteiktajā kārtībā un apjomā ierobežot valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju, fizisko un juridisko personu tiesības un brīvības, kā arī uzlikt tām papildu pienākumus.

Pašlaik ārkārtējā situācija izsludināta līdz 9. jūnijam, un nav zināms par plānu to pagarināt.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: preses konference pēc valdības sēdes ceturtdien

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kalašnikovs
kalašnikovs

Kā dēle piesūcies !

krams
krams

Эх Зоя ,Зоя
Молодец что Кариньшу довала стоя,
И пенсию сумела ухватить!
Luminor Bank AS, 40003024725, Latvija, Rīga, Skanstes 12
Procenti
7.89
EUR
LATVIJAS BANKA, 90000158236, Latvija, Rīga, Krišjāņa Valdemāra 2a
Alga
127516.41
EUR
‘VSAA (BUDŽETA MAKSĀJUMI)’, 90001024113, Latvija, Rīga, Lāčplēša 70a
Pabalsts
2290.41
EUR
‘VSAA (BUDŽETA MAKSĀJUMI)’, 90001024113, Latvija, Rīga, Lāčplēša 70a
Pensija
35828.70
EUR
Zoja Razmusa

krams
krams

Arī sankcijām pakļautajā Latvijas Tranzīta biznesa asociācijā Lembergs pērn nopelnīja vairāk nekā Ventspils domē (attiecīgi 23 788 eiro un 23 056 eiro). Savukārt Lemberga lielā pensija (73 111 eiro) jau dažus pēdējos gadus nav nekāds jaunums. Prieks dzīvot banānijā!

Anita
Anita

Nekādas ārpuskārtas pilnvaras Valdībai. Bez diskusijām un vienošanos ar tautu nekādus slepenus lēmumus un pilnvaras. Ja Kariņš un valdības ministri uzņemtos personīgu pilnu atbildību par saviem lēmumiem, līdz kriminālatbildībai, tad tādiem politiķiem varētu uzticēties. Patreiz katrs ministrs dara ko grib un koalīcija bartera veidā vienojas un Kariņš faktiski situāciju nekontrolē, ar piebildi, es uzticos ministriem. Un tiek dāļāta nauda Rīgas lidostai, Airbaltic, Latvijas dzelzceļam, ostām un t.t. Bet gribētu pajautāt vai krīzes iespaidā ir attiecīgi samazinātas algas šo uzņēmumu vadībai, valdes locekļiem, padomes loceļiem un t.t.

Kūma
Kūma

Nav slikta doma sākt ar izglītības ministres patriekšanu, kas butu tas minimalais pieregulēšanas pasākums