Kariņš: Ar koalīcijā esošajām trim partijām piecu prioritāšu īstenošanai ir par īsu

Ar esošajām trim partijām piecu prioritāšu īstenošanai ir par īsu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers uzskata, ka esošajā situācijā iesaistītās puses domā dažādās kategorijās. Nacionālā apvienība (NA) un “Apvienotais saraksts” (AS) domājot par riskiem zaudēt kādu vietu valdībā, bet viņš pats domājot par to, kas valstij jāizdara, un kuri spēki palīdzēs to sasniegt, apgalvoja Kariņš.

Viņš uzsvēra, ka nepieļaus novirzes no prioritātes par drošību, taču jāstrādā vēl arī pie citām prioritātēm, par kurām tagad arī notiek diskusijas ar partijām.

Premjers skaidroja, ka esošajā koalīcijā kāds piekrīt, kāds nepiekrīt kādam no uzstādījumiem, tāpēc “ar 54 balsīm un trīs partijām ir par īsu, lai īstenotu visus piecus punktus”. NA, piemēram, nevēlas runāt par darba spēka migrāciju, savukārt AS nebija gatavi piekrist kapitāltirgus attīstības jautājumiem.

Premjera ieskatā esošā situācija nav neskaidra – valdība strādā, tā “kā kurā jomā” ir efektīva. Tomēr viņam nav saprotama esošo koalīcijas partiju rīcība, nepiedaloties sarunās ar “Jauno vienotību” (JV), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un “Progresīvajiem”. “”Man pašam nākas smieties, ka koalīcijas partijas nenāk uz manis iniciētām sarunām,” sacīja Kariņš.

Kariņš uz sarunām aicina visas piecas partijas, taču AS un NA uz iepriekšējās sarunām nav ieradušies.

Līdz ar to līdz šim sarunās faktiski piedalās tikai JV, ZZS un “Progresīvie”.

Līdz šim sarunas notikušas par trijām tēmām – darbaspēka pieejamības nodrošināšana, kapitāltirgus un cilvēktiesību jautājumi, konkrēti par nepieciešamību ratificēt Stambulas konvenciju, bet par pāru kopdzīves regulējumu plānota atsevišķa saruna.

Izglītības, skolu tīkla sakārtošanas, un veselības aprūpes jautājumi ir atlikušās divas tēmas no Kariņa izvirzītajiem sarunu tematiem, kuros premjers vēlas koalīcijas dinamiskāku darbu.

Kā zināms, pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un “Apvienotais saraksts” (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un “Progresīvajiem”, kam NA un AS iebilst.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Cīrulis
Cīrulis

Nu ko , Knariņ , solijumi par atbalstu Rinkas ievēlēšanai ir jāpilda , bet kā ?

Saiminieks
Saiminieks

Kariņš manās acīs ir zaudējis jekādu cerību uz cieņu, jo grib par varītēm noturēt varu, ko nemāk izmantot Latvijas attīstībai. Viņš ir gatavs norakt tos asnus, kas dotu vismaz kādu progresu tautsaimniecībā un izglītībā, jo viņam ir svarīgākas vērtības, kas tiešām šobrīd nav tās degošākās.

ērce
ērce

Šinī kritiskā laikā varbūt Kariņam ir jāpārkārto savas prioritātes. Varbūt arī, ka ģimeņu atbalsts ir svarīgāks par “pāru kopdzīvi”.

kādas ģimenes
kādas ģimenes

Tu ko, tās taču (g) Eiropas vērtības.

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Bez Rietumu bankas progresīvajiem valsteli izzagt neizdosies. Tas tiesa. Zaļais advokāts supe arī tur var piepalīdzēt.

hmm
hmm

Vai pašam nav stingri par īsu?

Skolmeistars
Skolmeistars

Ir gan to jau eksāmeni sāk mērīt – 10% no vajadzīgā.