Kariņa demisijas iemesls – koalīcijas partneri “bremzes”, atklāj intervija

Līdzšinējās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) sniedzis interviju žurnālam Ir , atklājot savas demisijas iemeslus.

“Nacionālā apvienība un Apvienotais saraksts bija turējuši mani zināmā gūstā, neļaujot izveidot plašāku koalīciju, ko es gribēju, un visu laiku cenšoties diktēt, kā man būtu jāstrādā kā valdības vadītājam. Viņiem ir tiesības neatbalstīt un gāzt, bet viņi neļauj pa labi, neļauj pa kreisi, neļauj pieņemt lēmumus, kas nodrošinātu dinamismu. Man nekas cits neatlika, kā konstatēt, ka vajag jaunu valdību,” norāda Kariņš.

Viņš saka, ka tāpēc dod iespēju jaunu valdību veidot nākamajam no Jaunās Vienotības: “Šobrīd esmu ātrāk nonācis pie secinājuma, ka mums derētu vadības maiņa, nekā partija ir gribīga mest mani ārā. Līdzīgi kā jaunībā ar draugiem ilgus gadus muzicēju un iemācījos — vislabākā ballīte ir tā, kura noslēdzas, kad vēl grib dejot.”

Kariņš intervijā arī norāda, ka premjeram ir jādod iespēja rīkoties, jo citādi nevar īstenot valdības programmu. Viņš uzsver, ka no premjera, no valdības prasa rezultātu. “Kad paši partneri ir iemesls, kāpēc nav rezultāta, — tas nav ilgtspējīgi. Un ja nav, ir labāk to atzīt, un būvēt nākamo. Un tagad ir pilnīgi jauna situācija!” par situāciju koalīcijā stāsta Kariņš.

Uz jautājumu, kā viņa atkāpšanās var palīdzēt izveidot plašāku koalīciju, ja partneri arī pēc Kariņa atkāpšanās saka, ka šī ir labākā koalīcija, viņš atbild: “Jo mana atkāpšanās garantē to, ka ir pilnīgi jauna situācija. Ir viena lieta, ka esoša valdība var pieņemt vai nepieņemt kādu partneri klāt. Cita lieta, kad ir skaidrs, ka šīs valdības vairs nebūs. Tas reizēm politikā vajadzīgs — kad ir strupceļš, dažreiz kardināli kaut kas ir jāizmaina, lai nonāktu pie rezultāta.”

Avots: žurnāls IR

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
perdeļu kongresmenis
perdeļu kongresmenis

Pilnīga administratīva vājniecība – nespēja vienoties par darāmo un to dokumentēt (haotiskā mēnešiem ilgā rosīšanās pie deklarācijas), neprasme izveidot kontrolējamu plānu, plāna progresa nevērtēšana, koriģēšana, baisas kvalitātes saskaņošanas process, manipulācijas ar koalīcijas partneriem. Viss tas nāks atpakaļ, kad JV nespēs savākt 50+ parlamentā.

hmm
hmm

Interesanti, bet piedēvēt savus netikumus citiem bija vecs kompartijas paņēmiens.

Uldis
Uldis

Jā, bet kurus tieši dinamiskos lēmumus partneri bremzēja? Tā konkrēti?