Kāpēc VARAM ministra amatam virza gados jauno Plešu nevis Pavļutu, kurš būtu tam gatavs?

Daniels Pavļuts

Sākotnēji šķitis, ka uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu varētu tikt virzīts partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts, taču tad frakcija zaudētu vadītāju un par parlamentārieti varētu kļūt Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, uzskata partijas “Saskaņa” līderis Jānis Urbanovičs.

Viņš sacīja, ka sākotnēji šķitis, ka uz ministra amatu tiks virzīts AP ietilpstošās partijas “Kustība “Par!”” līderis Pavļuts, jo viņam ir ministra pieredze, kā arī šķietama vēlme pēc ministra amata. Taču Mičerevska atrašanās nākamajam rindā uz vietu Saeimā liek ministra amatam izvirzīt Saeimas deputātu Artūru Tomu Plešu. Urbanoviča ieskatā Plešs arī nebūtu slikta izvēle, jo viņš pārzina demisionējušā ministra Jura Pūces laika ministriju.

Vienlaikus “Saskaņas” valdes loceklis Valērijs Agešins atzina, ka partija Plešu ministra amatā, ja viņu tam izvirzīs AP, neatbalstīs, vienlaikus piebilstot, ka viņa kandidatūras virzīšanā nevar saskatīt neko “tīru, gaišu un pozitīvu”.

Arī Agešins akcentēja Mičerevska iespējas kļūt par Saeimas deputātu faktoru, lemjot par nākamā ministra kandidatūru.

Agešins sacīja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju Pavļuts vēlējies gan ministra, gan deputāta amatu, taču būtu grūtības ne tikai savaldīt frakciju, bet tajā iekļūtu Mičerevskis.

“Plešs izvēlēts ne jau tāpēc, ka viņš būtu labs un perspektīvs, bet tāpēc, ka Pavļuts nevar,” pārliecināts Agešins.

Viņš arī apsveica partiju apvienību “Jaunā vienotība”, kurai esot veiksmīgi izdevies “pieveikt dumpiniekus no “Attīstībai/Par!”, kas tīkoja pēc premjerministra amata”.

vēstīts, Pleša kandidatūru pieteikusi koalīcijā pārstāvētajā AP ietilpstošā “Latvijas attīstībai”. Tomēr AP ietilpst arī partijas Kustība “Par!” un “Izaugsme”.

Melu dēļ demisionējušais Juris Pūce vienlaikus nolēmis atkāpties arī no AP līdzpriekšsēdētāja un partijas “Latvijas attīstībai” valdes priekšsēdētāja amatiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anita
Anita

Nedrīkst puišeļus likt par ministriem, viņam Saeimas vēlēšanās bija tikai 1158 plusiņi un un 524 mīnusi. Viņam ir ļoti zems tautas atbalsts, lai zēns vēl paaugās un pieņemas prātā. Saeima tikai iegūtu, ja Mičerevskis būtu Saeimas deputāts vai VARAM ministrs, jo viņam tautas atbalsts ir daudz lielāks 3500 plusiņi un tas celtu Saeimas un valdības prestižu.

Ēriks
Ēriks

Būtu labi ja Pūce vispār pazustu no politikas, domāju citās eiropas valstīs tā būtu