Jurģis Liepnieks par nevienlīdzību sabiedrībā: Ir tikai viens veids, kā to risināt

Kā mazināt nevienlīdzību Latvijā, TV24 raidījumā “Kārtības rullis” savu redzējumu atklāj rakstnieks un politisko procesu vērotājs Jurģis Liepnieks.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Baiļu faktors
Baiļu faktors

Piedod, Jurģi!
Pilnīgas muļķības – nav nauda, kuru pie varas esošie nespētu apgūt un sadalīt sev un saviem atbalstītājiem.
Bez ilūzijām un naivuma.

Korčagins
Korčagins

Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidenta, Satversmes tiesas priekšsēdētāja un Augstākās tiesas priekšsēdētāja atalgojums pirms nodokļu nomaksas 2024. gadā būs 8440 eiro mēnesī, nerēķinot piemaksas. Salīdzinot ar šo gadu, valsts augstākās amatpersonas saņems par 478 eiro lielāku pamatalgu. Ministru algas noteiktas 7475 eiro apmērā (+ 423 eiro, salīdzinājumā ar šo gadu), bet parlamentārie sekretāri atalgojumā saņems 6631 eiro, kas ir par 375 eiro vairāk nekā šogad. Saeimas deputātu pamatatalgojums 2024. gadā noteikts 4220 eiro apmērā – par 239 eiro vairāk nekā 2023. gadā. Rīgas mēra alga sasniegs 7234 eiro, kas ir par 405 eiro vairāk nekā šogad. Finanšu izlūkošanas dienestā… lasīt vēl »

Jefiņš
Jefiņš

Ir zāles – pamatīgi jāiegrožo ierēdņu vara un jāsamazina viņu skaits.

Zvaigzne
Zvaigzne

Kopumā visam piekrītu – zemais izglītības līmenis, vecāku nespēja aktīvi iesaistīties savu bērnu audzināšana un rezultātā ir pamuļķu sabiedrība ar visu no tā izrietošo un tas ir vairāk kā 30 gadu metodiska “darba” rezultāts.
Kas visā šajā ir interesants, nu tā tīri salīdzināt, piemēram, tāds intelektuālais Jurģis ir padomju (jā vēlo, bet vienalga padomju) izglītības auglis. Tāpat, ja salīdzina uz ko bija spējīgi 100% padomju izglītības “augļi”- i dziesmoto revolūciju noorganizēja, i Latvijas valstiskumu atjaunoja, i saliedētība toreiz bija fenomenāla. A šodienas izglītības skartie uz ko tieši ir spējīgi?

planēta
planēta

Šodienas izglītības skartie uzskata, ka padomju laika matemātika (arī datorika), fizika, ķīmija un bioloģija bija ar citu saturu, alu laikmetā un vispar vērā neņemama. Viņi diemžēl nezina, ka uzskaitītās jomas attīstījās tāpat kā tagad tikai ar daudz lielāku valsts atbalstu.

Antoņina
Antoņina

Kuru gan tas satrauc? Ir padomju nomenklatūta, partnerattiecības un Stambula- ko tad vēl var gribēt vientiesi no šīs izlases parlamentā un Zeltmatīšu valdības? Jaunas lelles unBārbijas vai?

māksla
māksla

Artusam bija potenciāls. Bija….