Juhņēviča: “Es precīzi nevarēšu atbildēt uz šo jautājumu, jo es neesmu noskaidrojusi”

Eva Juhņeviča

Otrdien valdības un Krīzes vadības padomes atklātajā kopsēdē Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sarunā ar jaunā Vakcinācijas projekta biroja vadītāju Evu Juhņēviču izrādīja visai lielu neapmierinātību par vakcinācijas procesu un biroja līdzšinējo darbu.

Viņš vēlējās konkretizēt, kas notiek ar flakonu, ja tajā paliek vēl devas. “Vai tās izmet zemē? Vai iedod garāmgājējiem? Tas ir galīgi nesaprotami,” teica Kariņš. 

“Es precīzi nevarēšu atbildēt uz šo jautājumu, jo es neesmu noskaidrojusi. Jāņem vērā tas, ko mēs runājām ar vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem. Pēc vakcinācijas viņi ievada datus e-veselībā. Tos var ievadīt piecu dienu laikā, ” skaidroja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča. 

Ministru prezidentu gan Juhņēvičas atbilde neapmierināja, viņš norādīja, ka katrs šāds nesaprotams gadījums var sagraut ticību visai sistēmai. “Ja tur ir viens flakons, tad nu gan nebūtu grūti to izlietot. Jums nekavējoties ir jāprasa pilna atskaite! Nevis, ka e-veselībā kaut kad ievadīs datus. Tas man liekas nepieņemami! Es mudinātu jūs agresīvāk pārņemt to bulli aiz ragiem, un neļaut notikt lietām, kas nedrīkst notikt. Jūs esat pieņemts kā Vakcinācijas birojs, jums ir visas pilnvaras prasīt pilnas atskaites, lai jūs pēc tam varat atbildēt arī mums,” bilda Kariņš. 

Tāpat viņš pauda neapmierinātību ar vakcinēšanas tempu. “Kur ir vaina? Vai tajā, ka mums nav izbraukuma ekipāžas? Vai tajā, ka kāds ekipāžu neņem pretī? Ēd pusdienas un saka, lai atnāk rīt? Man tas liekas nepiedodami! Un ko labklājības ministre šajā gadījumā dara, lai sociālās aprūpes centros tiktu potēti cilvēki? Katra diena, ko mēs gaidām, ir potenciāla kāda cilvēka nāvei. Šī nav joka lieta! Šis ir jāatrisina,” uzsvēra Kariņš. 

Premjera kritikai Juhņēviča piekrita. “Jā, intensitāte nav tāda, kādu mēs bijām sagaidījuši, tādēļ mums būs tikšanās ar lablājības ministri, lai pārrunātu, kā mēs no savas puses un kā Labklājības ministrija no savas puses ar saviem resursiem var palīdzēt sociālās aprūpes centriem apzināties, ka nav pareizi izvēlēties sev vēlamo datumu, kad noritēs vakcinācija. Skaidrs, ka mums ir jāmaina taktika. Kā jau jūs, Kariņa kungs, teicāt, mēs būsim agresīvāki. Ja ne agresīvāki, tad uzstājīgāki,” solīja Juhņēviča. 

Svētdien Latvijā pirmā vakcīnas deva ievadīta diviem cilvēkiem, bet otro poti pret Covid-19 saņēmis 121 cilvēks, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Tase
Tase

… un vai vajag te kaut ko noskaidrot?… nav ko pārslogot šūniņas… vietiņa un beņķis gana smalks, tagad, galvenais ir nepārstrādāties… ar izjutu visu

šovs
šovs

vakcīnas vakcinēja knariņam, EKSPREZIDENTIEM ulmaņam … poti parādīja muskulĪ bet KONKRĒTAS VAKCĪNAS NOSAUKUMU NOSLĒPA NO ACĪM
TAD KĀDAS M KONKRĒTAS FIRMAS VAKCĪNAS PENSIONĒTIE EKSPREZIDENTI SAŅĒMA ?????

Vents Cīrulis
Vents Cīrulis

Ir tik grūti būt uzstājīgākai, ja alga nemainās, arī mierīgākai esot.