JKP sarakstos – ždanokietis un arī oligarhu padomnieks, kas sodīts par naudas izšķērdēšanu

Ainārs Bašķis
Ainārs Bašķis (stopkadrs no video)

Jaunās Konservatīvās partijas saukli “Godīgi. Drosmīgi. Gudri” pirms Saeimas vēlēšanām varējām redzēt uz visiem tiltiem un ceļmalu grāvjiem, bet savu izpratni par šo trīs vārdu nozīmi nu jau labu laiku partija demonstrē Izglītības ministrijas vadībā, Tieslietu ministrijā un Saeimā. Taču pašvaldību vēlēšanās JKP sasniegusi jaunu zemāko punktu – proti, vēlme tikt pie amatiem ir tik liela, atbalsts sabiedrībā tik niecīgs, ka partija ir atteikusies no jebkādiem principiem un vērtībām. Nedz konservatīvās vērtības, nedz cīņa pret oligarhiem vai korupciju ne tikai nekā neatspoguļojas JKP sarakstos un programmās, bet tieši otrādi – partija rāda, ka nesmādēs nedz ždanokiešus, nedz sodītus oligarhu padomniekus, ja vien tas dod cerības tikt pie kāda amata. 

Tā, piemēram, Ogres novadā JKP saraksta līderis ir Ainārs Bašķis. Par viņu, tikai pavirši meklējot, ātri atrodama šāda informācija. 

Oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” 1998.gadā laikrakstā publicēta ziņa “Par disciplinārajiem sodiem Zemessardzes virsniekiem”, kurā teikts, ka Ministru prezidents, aizsardzības ministrs Guntars Krasts parakstījis pavēli par LR Zemessardzes štāba G—4 dienesta priekšnieka ZS pulkvežleitnanta Aināra Bašķa pazemināšanu amatā un pārcelšanu turpmākam dienestam uz citu Zemessardzes struktūrvienību (rīkojums izlasāms ŠEIT). 

Vēl kāda publikācija “Latvijas Vēstnesī”, kas acīmredzot JKP līderim Bordānam ir šķitusi nenozīmīga, liecina, ka Ainārs Bašķis savulaik ir bijis par oligarhu dēvētā, toreizējā Ministru prezidenta Andra Šķēles padomnieks. 1996.gada 28.maijā izdots rīkojums nr. 144, ar kuru Ainārs Bašķis iecelts par Ministru prezidenta (tobrīd tas bija A.Šķēle) padomnieku aizsardzības jautājumos (rīkojums izlasāms ŠEIT). 

Jau iepriekš rakstījām (ŠEIT) par Bašķa visai interesanto skaidrojumu, kāpēc pašvaldībām viss sanāk dārgāk – jo visi privātie apkrāpj valsti. 

Savukārt partijas otrais numurs Rēzeknē ir “ždanokietis” Aleksandrs Kļimovs, kurš pašvaldību vēlēšanās pirms četriem gadiem bija Latvijas Krievu savienības saraksta līderis. Par šo faktu stāstīja raidījums de Facto 2.maijā.

Interesants arī fakts, ka Cēsu novadā JKP saraksta līderis ir čekas ziņotājs ar segvārdu “Kristiāns” – Attīstībai/Par Saeimas deputātes Daces Rukšānes tēvs Jānis Rukšāns.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Korka
Korka

Pilnīgs bezkompromisa tiesiskums un kāds oktobra revolūcijas gaiušums dveš! Labi iekļaujas šuplinskas un bordāna ierindā, ar ždanokas rūdījumu- vr uzreiz uz politbiroju un vismaz kādā padomē iekortelēt