Jānis Patmalnieks atbrīvots no Ministru prezidenta parlamentārā sekretāra amata

Jānis Patmalnieks

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 24. panta sesto daļu, no amata atbrīvots Ministru prezidentes parlamentārais sekretārs Jānis Patmalnieks (JV), informē “Latvijas Vēstnesis”.

Jānis Patmalnieks vienojies par amata atstāšanu, lai varētu papildus koncentrēties uz Saeimas deputāta amata pienākumiem, kur viņa uzmanības centrā ir jautājumi, kas saistīti ar tautsaimniecību un enerģētiku. Siliņa izteikusi pateicību Patmalniekam par profesionālu un godprātīgu darbu.

Savukārt par Ministru prezidentes Evikas Siliņas parlamentāro sekretāri no pirmdienas, 8. aprīļa, kļūs līdzšinējā valdības vadītājas padomniece sociālās politikas jautājumos Dace Kļaviņa (JV).

Viņa ir juriste ar ilggadēju pieredzi valsts un pašvaldību pārvaldē. Tāpat viņa līdz šim bijusi Ogres novada domes deputāte un Sociālo un veselības jautājumu komitejas priekšsēdētāja. Pēc stāšanās Ministru prezidentes parlamentārās sekretāres amatā Kļaviņa atstās amatu Ogres novada pašvaldībā.

Iepriekš Kļaviņa bijusi labklājības ministres padomniece juridiskajos jautājumos, Labklājības ministrijas Juridiskā departamenta direktore, Ikšķiles novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece un deputāte, un ieņēmusi citus ar jurisprudenci un vadību saistītus amatus publiskajā un privātajā sektorā.

Kļaviņa Latvijas Universitātē ir ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju.

2020.gada decembrī interesi radīja Daces Kļaviņas, toreiz Labklājības ministrijas Juridiskā departamenta direktores, pirmoreiz mūžā izjustā vēlme sākt maksāt biedra naudu partijai Vienotība un pēc nieka 15 eiro 2020. gada janvāra sākumā septembra beigās jau biedra naudā samaksājusi apaļu tūkstoti eiro – un tas, neraugoties uz iespaidīgajām 120 000 eiro parādsaistībām. Vairāk šeit: Ierēdne ar 120 000 eiro parādsaistībām pēkšņi izjūt nepārvaramu vēlēšanos samaksāt „Vienotībai” 1000 eiro biedra naudu – Puaro.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
prosas dzinējs
prosas dzinējs

Upura jēra jaunais veidols, jeb jaunais virsnieks, kas nolaida spīdošu uzņēmumu?

prosas dzinējs
prosas dzinējs

Izrādījās sīks nodevējiņš, kas sadomājies, ka šis viņa politisko karjeru glābs. Jauneklim der atcerēties savas pašdižuma apliecinājumus pret Kancelejas puišiem, kas mazliet reālāk stāv uz zemes. Paskatīsimies, kā izskatīsies pratināšanas un konfontāciju protokoli.

Censis
Censis

Vai varu šo pienapuiku atvietot?

Dina
Dina

Atraduši Jaņķeli , uz ko nogrūzt Kariņa izšķērdētos 1,4 miljonu lidojumus ar ikru maizītēm !

Mjā
Mjā

Citi raksta, ka viņš amatu PAMETIS.

beta
beta

no tādām vietām neaiziet, bet patriec