Izglītības ministre no JKP netic, ka pensiju sistēma Latvijā pastāvēs ilgi

Ilga Šuplinska

Izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP) Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā”, skeptiski smīnot, izteica savu viedokli par Latvijas pensiju sistēmu, uzsverot, ka viņu tas “goda vārds, neuztrauc”.

«Es domāju, ka manā vecumā pensijas vairs nebūs aktuālas […] Latvija ir novecošanās zeme. Diemžēl, es neloloju ilūzijas, ka mums būs tik uzlabota demogrāfiskā situācija, ka tā varēs nodrošināt pensijas visiem. [Mani tas] goda vārds, neuztrauc!»

Un kāds ir jūsu viedoklis?

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LR raidījums “Krustpunktā”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kantre
kantre

Nekādu šaubu – valstiski domājošas sievietes skatījums- tas viedums un atbidīgums savas tautas priekšā te ik mirkli nešaubīgi redzams Tik pat atbildīgi jau notriekusi ir izglītību… paši taču saprotat- JKP Ir un paliek vienotības krancis, kas dara saimnieka noteikto

Inga
Inga

Man 5 bērni un darba stāžs mazs, tā varu cerēt uz minimālo pensiju ar ko nav iespējams dzīvot.

kalašnikovs
kalašnikovs

Ja varas kropļi nebūtu sev iešķiebuši astronomiskās pensijas, tad pensiju sistēma izdzīvotu!

Kaža
Kaža

Skaidrs,ka nevienä normälä valstī nedävinäs pensionäriem katru mėnesi žiguli,dažiem pat piecus.Tā ir valsts izlaupïšana un nekas nevarės pierädït pretėjo.

Zvaigzne
Zvaigzne

Klau, bet viņa ir vienīgā, kurai ir drosme par to godīgi un atklāti runāt! Tā tak ir taisnība, lai cik ļoti tas būtu nepolitkorekti! Skaidrs, ka neviens nebalsos par politiķiem, kuri teiks taisnību! Balso par tiem, kas stāsta to, ko elektorāts grib dzirdēt!

Stienis
Stienis

Nedomāju, ka jebkad atkal kāds varētu balsot par jebkuru no JKP vai vispār pašreizējās valdības partijām. Šie ielikteņi taču ir pilnīgi truli. Viņi uzsēžas uz kādu populāru tematu un to gremo, bet pats galvenais – viņiem nav nekādas valsts attīstības vīzijas un attiecībā uz tiem murgiem, kas viņiem ir – viņi nespēj tos jēgpilni īstenot. Kaut vai Krišjāņa nesenie izteicieni par transporta nozari. Tas taču ir vāks! Kā valsts vadītājs var gribēt norakt veselu nozari???

mikronodoklis
mikronodoklis

Pareizi saka. Valsts pārvaldē strādājošajiem ir milzīgas algas. Un pensijas teorētiski arī būs milzīgas. Bet vienīgā nelaime, ka nebūs to, kuri maksās nodokļus valsts kasē.
Daudzi stulbeņi šo jautājumu nesapratīs, bet es paprasīšu – cik ilgi pastāvēs Latvija, ja visi tās darbspējīgie iedzīvotāji salīdīs strādāt valsts un pašvaldību esošajās iestādēs?

Māra
Māra

Vienā ziņā Šuplinskai ir taisniiba,kas tās pensijas maksās….

vsoai
vsoai

Pašlaik ekonomika un eksports, kā arī IKP uz cilvēku ir tik liels kā vēl nekad pēdējā gadsimtā. Tas nu tā — salīdzinājumam, kontekstam un ieskatam.
Tie kas strādā un maksā nodokļus labas pensijas pelna paši, piem., 2. un 3. pensiju līmenī.