Igaunijas pirmais pāris nolēmis šķirties

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un viņa sieva Evelīna Ilvesa nolēmuši šķirt 2004.gada noslēgto laulību.

Laulības šķiršana esot pāra kopīgs un dziļi pārdomāts lēmums, paziņojis Igaunijas prezidenta preses dienests. Vienošanās paredz, ka Ilvesu šķiršanās formāli spēkā stāsies 30.aprīlī.

Pāris turpinās kopīgi audzināt meitu, bet lauku īpašums “Arma Farm” pilnībā paliks Tomasa Hendrika Ilvesa īpašumā un būs viņa kā valsts prezidenta oficiālā rezidence.

Pēc šķiršanās Evelīna Ilvesa vairs nevarēs baudīt privilēģijas, kuras saskaņā ar Igaunijas likumiem pienākas prezidenta laulātajam partnerim.

Ilvesi savu šķiršanos uzskata par privātu jautājumu, kas nav saistīts ar valsts vadītāja oficiālajiem pienākumiem. Viņi lūguši plašsaziņas līdzekļus būt saprotošiem un pirmajā vietā izvirzīt bērna intereses un jūtas.

1952.gadā dzimušais Ilvess un 1968.gadā dzimusī Evelīna Inta-Lambota apprecējās 2004.gadā – gadu pēc savas meitas Kadrt Keiu nākšanas pasaulē. Abiem tā ir otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ir 1987.gadā dzimis dēls Lūkass Kristjans un meita Jūlija, kas dzimusi 1992.gadā.

ilvesa1

Igaunijas pirmā pāra privātā dzīve sabiedrības uzmanības centrā nonāca 2014.gada augustā, kad Evelīnu Ilvesu paparaci iemūžināja  skūpstoties ar jaunu vīrieti Tallinas kafejnīcas “Komeet” terasē. Vēlāk Ilvesa vietnē Facebook.com paskaidroja, ka pārdzīvo grūtus laikus un atvainojās visiem, ja kādu ar savu rīcību aizvainojusi.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar