Iekšlietu ministra Ģirģena mātei piederošā uzņēmumā policija veikusi pārbaudi

Ģirģens Sandis

Valsts policija pagājušajā nedēļā veikusi pārbaudi iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) mātei piederošā uzņēmumā.

Kinfield 2 ??? Mamm, piedod, ka tev ir jācieš manis dēł…Kopš es un mans brālis nolēmām doties politikā, lai cīnītos…

Gepostet von Sandis Girgens am Montag, 10. Juni 2019

Ģirģens sociālajā tīklā “Facebook” ievietojis Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas vecākā inspektora Aināra Vingra parakstītu pārbaudes aktu par pārbaudi uzņēmumā “Krustpils ceļavējš 3” Jēkabpilī. 6.jūnijā pārbaudē klāt esot bijusi ministra māte, uzņēmuma valdes locekle Elza Ģirģena.

Ministrs ierakstā sociālajā tīklā paudis sarūgtinājumu, ka, kopš viņš un brālis, Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens (KPV LV) nolēma doties politikā, “lai cīnītos pret korupciju, stulbību, bezdarbību un nolaidību valsts pārvaldē” un lai ienestu jaunas pārmaiņas, viņi regulāri saskaroties ar provokācijām, pārbaudēm un nomelnošanu.

Ģirģens raksta, ka pāris mēnešos viņa mātes kafejnīcā esot viesojies Valsts ieņēmumu dienests, Valsts darba inspekcija, Pārtikas veterinārais dienests, Kriminālpolicija un Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde. Ministrs arī paudis, ka esot iesūtīti cilvēki, “kuriem liekas, ka kotlete ir saindēta”.

Pēc viņa paustā, pēc tam Jēkabpils policijas iecirknī pratināta ministra māte un izmeklētājs uzdevis jautājumus par totalizatoru likmēm.

Tāpat ministrs raksta, ka attiecībā pret viņu Valsts ieņēmumu dienests, veicot kontroles, esot atradis nepamatotus izdevumus – uzturlīdzekļus, izdevumus ēšanai un ārstēšanai, ko viņš esot samaksājis tuvam cilvēkam un ārstēšanai pret vēzi.

“Ja šo tekstu lasa šo pasākumu, provokāciju organizatori… Ziņa Jums… Mani tas nebiedē… Arī mana mamma ir stiprs cilvēks. Es pabeigšu savu misiju… izravēšu Jūs ar saknēm… Visam savs laiks,” nobeigumā paudis ministrs.

Policija Ģirģena pārmetumus par pārbaudi mātes uzņēmumā dēvē par tendencioziem

Valsts policija (VP) noraida iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) publiski paustos tendenciozos pārmetumus par pārbaudi ministra mātei piederošā uzņēmumā.

“Es saprotu dēla uztraukumu par māti un vēlmi viņu aizstāvēt, bet es nesaprotu iekšlietu ministra emocionālo uzbrukumu VP, situācijā, kad policija veic savu darbu,” norādīja VP pārstāve.

Viņa norādīja, ka Valsts policija veic regulāras un plānveidīgas pārbaudes publiskās vietās, tostarp, kafejnīcās par audiovizuālā satura nelicenzētu izplatīšanu un arī šāda satura retranslēšanu.

Šo darbības virzienu nosaka ne tikai VP stratēģija, kurā tas ir viens no prioritārajiem, bet ir arī viens no būtiskākajiem darbības virzieniem valsts iestāžu darba plānā ēnu ekonomikas ierobežošanai.

Lai pastiprinātu un padarītu efektīvāku intelektuālā īpašuma aizsardzību, 2018.gadā par astoņām štata vietām pastiprināta Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde un reģiona pārvalžu Kriminālpolicija, kas ir arī šī virziena koordinējošā struktūra VP.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un efektīvu policijas darbu šajā virzienā notiek arī regulāras apmācības, piemēram, vēl tikai 3.jūnijā Zemgales reģionā notika mācību seminārs policijas, prokuratūras un tiesas darbiniekiem par šo tēmu.

“Mēs esam strādājuši šajā virzienā un arī turpināsim strādāt un jebkurš uzņēmējs, kurš publiskā vietā atskaņo vai pārraida saturu bez atbilstošām, spēkā esošām licencēm, saņems sodu atbilstoši saviem pārkāpumiem. Bez izņēmumiem. Savukārt uzņēmumiem, kuros nav pārkāpumu, nav arī pamata uztraukumam,” uzsvēra VP pārstāve.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
No Latvijas Aizbegušais
No Latvijas Aizbegušais

Manuprāt tā tas arī ir. Biju spiests pamest Latviju, tāpēc ka viens, manuprat, noziedznieks meģinajis piespiest mani aprecet viņu meitu izmantojot Valsts Policiju. Sakuma man uzbruka 4 viri, viens no kuriem bija un šobrid ir valsts policists Ints Burkēvics. Uzraktiju iesniegumu policija. Ar mani sazinajas inspektore Ināra Kigitoviča, kura draudeja, ka ja es nedarišu ko man teiks un atteikšos apprecet to meiteni vini saceps par mani kriminallietu un izludinas meklešanā. No ta laika atrados arzemes un baidos atgriezties, jo pats tai laulibai es nekad nepiekritisu. Līdz ar to viņiem nekas neatliks ka mani novakt, ka liecienieku. Pagajušgad sanemu izrakstu no… lasīt vēl »

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

IeM ministrs pateica svarigu lietu…pielava, ka notiek provokacijas, nomelnosanas, kur kads izmanto administrativo resursu personiskiem iemesliem. Ja jau tada limena amatpersona to pazino, tad pielauju, ka tada iespeja pastav…

Stienis
Stienis

Jā, jā… tu esi mūsu mesija, mūsu glābējs.