Ētikas komisija atsakās skatīt paralimpiešu lūgumu no Sporta apakškomisijas vadītāja amata atsaukt Riekstiņu

Riekstiņš, Muižniece
IZM parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš (JKP) un izglītības ministre Anita Muižniece (JKP) (ekrānuzņēmums no Facebook)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija neskatīs Latvijas paralimpiešu lūgumu no parlamenta Sporta apakškomisijas vadītāja amata atsaukt Sandi Riekstiņu (JKP), jo šī jautājuma skatīšanu nav rosinājis neviens no parlamenta deputātiem, pastāstīja komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (NA).

Par to, ka komisija šo jautājumu neskatīs, jo neviens deputāts to nav rosinājis, Kursīte-Pakule savā atbildes vēstulē ir pavēstījusi arī Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidentei Daigai Dadzītei.

Komisijas priekšsēdētāja norādīja, ka vēstulē Dadzītei atbildējusi gan par šo formālo pusi, gan arī cilvēciski. Kursīte akcentēja, ka viņas ieskatā būt paralimpietim ir divkārt smagi kā olimpietim.

Politiķe norādīja, ka deputāts, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārais sekretārs Riekstiņš par pausto ir atvainojies, taču to, vai tā atvainošanās ir līdz sirds dziļumiem vai citādāka, zina tikai pats politiķis.

Kursīte-Pakule norādīja, ka uz šo jautājumu var skatīties arī plašāk, cik kā sabiedrība esam iejūtīgi, tāpat šī situācija liek pārdomāt savstarpējo izpratni vienam par par otru.

Kā zināms, Kursīte iepriekš bija pieļāvusi paralimpiešu lūguma skatīšanu, ja komisijā ar iesniegumu par Riekstiņa izteikumiem vērsīsies arī kāds deputāts vai deputātu grupa.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar