Esi slims? Nav ko īdēt! – Kariņa “pļauka” veselības nozarei

Krišjānis Kariņš

Neierasti dedzīgas diskusijas otrdien valdībā bija par šī gada budžetu. Kašķis izcēlās par finansējumu veselības jomai, kurai joprojām daudz steidzamu un finansējumu gaidošu vajadzību. Premjers Krišjānis Kariņš (JV) lika saprast, ka tie ministri, kuri nespēj strādāt atbilstoši viņa prasībām, droši var rakstīt atlūgumu.

“Nevienā jomā mēs vairs nevaram valstī virzīt papildu naudu, ja nenāk reformas. Ja kāds ministrs nav gatavs veikt reformas, aicinu pēc šīs sēdes paziņot man. Atbrīvosim vietu, atradīsim kādu, kurš ir. Es neesmu ar mieru mūsu nodokļu maksātājiem teikt, ka politiķi spēj īdēt, atvainojos, īdēt pēc papildu naudām,” Ministru kabineta sēdē otrdien izteicās premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Šis premjera izteikums bija adresēts veselības ministrei Līgai Meņģelsonei, kura valdības sēdē vēlējās bilst, ka, ja gada laikā izdosies kādu naudu sataupīt, tad lai tā nauda ar atsevišķu lēmumu aiziet viņas pārstāvētajai jomai.

Kariņš Meņģelsonei neļāva pat pabeigt sakāmo, norādot, ka tad jau visi ministri varētu šādi sūkstīties par nepietiekamo finansējumu un nevar vienu nozari likt pāri kopējām valsts vajadzībām.

Vēlāk LTV raidījumā “Šodienas jautājums” ģimenes ārsts, Lauku ģimenes ārstu asociācijas pārstāvis Ainis Dzalbs Ministru prezidenta Kariņa skarbos izteikumus nodēvēja par “pļauku veselības nozarei” un norādīja, ka premjera pieprasīto reformu vietā veselības nozarei drīzāk ir nepieciešama reanimācija.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ērce
ērce

Pēc manām domām valsts kasē būtu vairāk naudas ja valdība racionalizētu birokratisko aparātu un atmestu dažas no padomiskiem laikiem mantotās paražas — piemēram, pastāvīgo kolektīvu veidošanu.

Jautājums
Jautājums

Vai nezinat kas šo psihopātu iestūma uz otro termiņu Latvjas graušanā ?

Krišnaīts
Krišnaīts

Žēl, ka Cimdars nomira. Varētu paprasīt. Ha ha ha

galoša
galoša

Amerikāņi. Lai CVK nevirinātu daudz muti, tās vadītājai piemeklēja lietu. Ne jau tauta te kaut ko nosaka, priekš tam mums ir ASV vēstniecība un SAB.

oga
oga

Nu Kariņam jādodas turpat, kur tam Krievu kara kuģim …..Vai mēs nodokļus maksājam ministriem, politiskajām partijām, Kariņam…….otrais termiņš viņam, ko viņš sastrādājis iepriekšējās valdības laikā, kur tās reformas???? Mēs nodokļus maksājam, lai mums būtu nodrošināta veselības aprūpe visos līmeņos, bērniem izglītība un pensionāriem, kuri godam strādājuši, cilvēkcienīgas pensijas. Un tikai pēc tam pārejas nozares. Kur ir reformas uzblīdušajā valsts pārvaldē, kur varas partijas savām vajadzībām ir izveidojušas simtiem kantoru, aģentūru, pārvalžu, komisiju un t.t.t.

IMHO
IMHO

Nodokļus jau paši maksājam slinkāk nekā igauņi un leiši, tad nu arī mazāk sanāk gan veselībai gan skolām.
Samazinas PVN mazāk sanāks arī ceļiem. Te Kariņam var piekrist — nav reformu nozarē, nav papildu finansējums. Es gan sāktu ar nodokļu iekasēšanu pelēkajās nozarēs.

Atceries Robčiku!
Atceries Robčiku!

Mums noteikti ir pārāk daudz valsts finansēto augstskolu. Uz iedzīvotāju skaitu mums mierīgi pietiktu ar piecām (no kurām ir arī Mākslas Akadēmija, Konservatorija un Kultūras Akadēmija). Jautājums jorpojām nav atbildēts, kāpēc medicīnu par valsts naudu ir jāmāca ir divās universitātēs katrā Daugavas krastā, ja studenti praksē tāpat iet vienās valsts slimnīcās…. Ir taču skaidrs, ka RSU var pievienot LU un RTU un LLU (vai kā nu viņi tagad sevi sauc) turpat klāt. Un būs tikai macību procesam labāk un par naudiņu daudz vairāk varēs izdarīt. Par provinces augstskolām vispār — katrā centrā pa augstskolai, bet bez nopietnas naudas pētniecībai, bez… lasīt vēl »

Drūmi
Drūmi

Riebjas klaida letiņu valoda. Žāksti. Un daudzi vietējie mērkaķojas pakaļ.

Mohikānis
Mohikānis

Reformas – izbeigt vienreiz naudas iebetonēšanu, jo tā jau vairākreiz ir izgāzusies – tiko uzcelts jāklapē ciet vai uzbetonētais neatbilst tam ko vajag.

Psihologs
Psihologs

Kariņam atkārtojas psihozes epizodes , labi , ka vēl Meņğelsonei ar kēslu neuzlaida !

Teika
Teika

Ne jau nozarei, bet paša sastutētai vadībai ar īpaši kompetentiem kadriem Unko tad par IZM te teikt…

skudru dresētājs
skudru dresētājs

Nu nekādi, neesmu Kariņa fans + uzskatu, ka nozarei naudu vajag kā ēst. Kariņš no paša sākuma skaidri pateica, ko sagaida. Ienākot ministrijā bija viena prioritāte – budžets. Bija pietiekami daudz laika sagatavoties, kas tika izniekots publiskās performancēs, slimnīcu pamācīšanā, gana vieglprātīgos apsolījumos, bizošanā pa muldpasākumiem un jancījos nākotnes rezējumos. Esam reāli draudīgā situācijā, ar ģimenes ārstiem jo īpaši! Lai Dievs nogrābstās par VM un NVD spējām kaut ko sakarīgu paveikt (izņemot nepārtaukto būvniecības procesu). Visas šīs tizlošanās dēļ piepildās klasiskais apgalvojums – vājniekiem naudu nedod. Skarbā realitāte – labdien!