EM parlamentārais sekretārs būs Jūrmalas domnieks Andris Čuda

Andris Čuda

Ekonomikas ministrijas (EM) jaunais parlamentārais sekretārs būs Jūrmalas domes deputāts Andris Čuda, Latvijas Televīzijai apstiprināja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība (NA)). Jaunajā amatā Čuda stāsies jau 6. jūnijā.

Ekonomikas ministre norādīja: “Andra Čudas uzņēmējdarbības pieredze un iegūtās zināšanas pašvaldības darbā būs ļoti noderīgas jaunajā parlamentārā sekretāra amatā, nodrošinot Ekonomikas ministrijas un Saeimas sadarbību likumdošanas procesā. Kopā komandā mēs varēsim izdarīt vairāk un ātrāk, lai pārvarētu šī brīža ekonomiskos izaicinājumus, mazinātu reģionālo nevienlīdzību un celtu mūsu tautsaimniecības konkurētspēju.” 

Čudam ir maģistra grāds ekonomikā. Latvijas Universitātē studējis starptautisko biznesa vadību un Rīgas Stradiņa universitātē – uzņēmējdarbības vadību. No NA viņš ievēlēts Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domē, kur līdz šim, kā deputāts darbojās Finanšu, Attīstības, Izglītības un Kultūras komitejās. Viņš ir arī NA Jūrmalas nodaļas biedrs.

Kopš 2001. gada Čuda vadījis ģimenes uzņēmumu SIA “Jūrmalas Mežaparki”, kur pamatā nodarbojies ar saimniecības darbu vadīšanu un ražošanas procesu organizēšanu. 

Uz laiku, kamēr pildīs EM parlamentārā sekretāra pienākumus, Čuda noliks Jūrmalas deputāta mandātu, kā arī sava uzņēmuma vadību uzticēs ģimenei. 

“Šobrīd pasaules politika un ekonomika piedzīvo pārmaiņu laikus un izaicinājumus, ar valstisku redzējumu tas paver pozitīvas iespējas Latvijas nākotnei. Tāpēc esmu gandarīts tieši tagad pievienoties Ilzes Indriksones komandai Ekonomikas ministrijā kā parlamentārais sekretārs. Kā ekonomikas maģistrs un ar savu ilgstošo pieredzi uzņēmējdarbībā, kā arī pašvaldības pārvaldē, uzskatu, ka kopīgi spēsim produktīvi sastrādāties ar parlamentu un stiprināt Latvijas ekonomiku,” atzīmēja Čuda.

Pagājušajā nedēļā tapa zināms, ka bijušais ekonomikas ministrs un esošais Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) atteicis iespējai kļūt par EM parlamentāro sekretāru.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Sastrādāsimies. No Jūrmalas nāk paši talantīgākie politiķi, kas izprot latvijas vajadzības.

tauta
tauta

Jūrmalas domē cik korupcijas skandāli bija?
Tas visu pasaka par Jūrmalas politisko kultūru

sovaks
sovaks

Jūrmalā vispār kaut viens latvietis dzīvo?

Dace
Dace

bet šis Čudo kur dzīvo ?