Eiroparalamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi “Jaunā Vienotība”

Dombrovskis KNAB

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās vislielāko vēlētāju atbalstu – 26,24% – saņēmusi “Jaunā Vienotība”, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētie provizoriskie EP vēlēšanu rezultāti.

Otrajā vietā pēc balsu skaita ierindojas “Saskaņa”, par kuru balsis atdevuši 17,45% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNK) – 16,4% vēlētāju.

Apvienību “Attīstībai/Par!” (AP) atbalstījuši 12,42% vēlētāju, bet partiju “Latvijas Krievu savienība” (LKS) – 6,24% balsstiesīgo.

Attiecīgi JV, “Saskaņa” un VL-TB/LNNK iegūst pa diviem mandātiem EP, bet AP un LKS – pa vienam.

Zaļo un zemnieku savienība saņēma 5,34%, tuvu 5% robežai ir arī Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija, taču šīs partijas mandātus EP neiegūs.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Iepriekšējās EP vēlēšanās, 2014.gadā, partija “Vienotība”, kuras rindās tolaik bija arī vairāki nu jau citu partiju biedri, ieguva 46,19% balsu. Par VL-TB/LNNK toreiz nobalsoja 14,25% vēlētāju, par “Saskaņu” – 13,04%, par ZZS – 8,26%, bet par LKS – 6,38%. Toreiz “Vienotība” ieguva četras deputātu vietas EP, bet VL-TB/LNNK, “Saskaņa”, ZZS un LKS – pa vienai.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Es un es
Es un es

Karmiskais ezītis.
Vajag viņu notiesāt, tad šis riņķa dancis beigsies

Jippy
Jippy

Kāds nezina cik balsu JV pietrūka līdz trešajam mandātam?

Ēriks
Ēriks

Tā ir , ka atļauj cietumniekiem vēlēt, jo tie tatāru-mongoļu pēcnācēji,kas okupācijas gados sabraukuši, vēlē par savējiem, Latvijas okupantiem. Pilna Latvija ar tiem okupantu otpriskiem, kas nav lojāli Latvijai + latviešu smerdeļi, kas nevar piecelt savas pakaļas un aiziet novēlēt, tādēļ žanokieši, ušakovieši būs ievēlēti.

Ēriks
Ēriks

Cietumos sēž 80% iebraucēji no austrumiem.

Lamata
Lamata

Ko domā darīt ar tiem krieviem, kuru senči jau dzīvoja savā Krievijas impērijā, kad daļa no tās kļuva par Latvijas valsti ? Kurš kuru okupēja ? Beidz dzerstīties, uzsāc skolas gaitas.

Sirmais
Sirmais

Pīļknābis rullē! Abi ar Taņu!