Deputāti neprot rakstīt? Valsts prezidenta vēlēšanu protokols kļūdu pārpilns

Balsu skaitīšanas protokolu parakstījuši komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), deputāti Kristaps Krištopans (LPV), Ingmārs Līdaka (AS), Leila Rasima (P), Nataļja Marčenko-Jodko (Stabilitātei!), Rihards Kozlovskis (JV), Harijs Rokpelnis (ZZS) Foto: saeima.lv

Paraksta bez izlasīšanas visu, ko liek priekšā vai nezina gramatiku – tāds secinājums raisās, redzot gramatiskām un pareizrakstības kļūdām pilno balsu skaitīšanas protokolu Valsts prezidenta vēlēšanās.

“Vai tiešām tik oficiālā dokumentā 7 personas nevar pamanīt šādu kļūdu?” neizpratni mikroblogošanas vietnē Twitter pauž Nils Putniņš, publicējot Valsts prezidenta vēlēšanu protokola attēlu, kur jaunievēlētā Valsts prezidenta vārdā iztrūkst burts:

Te varam pieplusot vēl divas gramatiskas kļūdas – pēc skaitļa “11” ir jāliek punkts un “Valsts prezidents” jāraksta ar lielo burtu.

Turklāt, kā ietvītojis zvērināts advokāts Indulis Balmaks, vēl sliktāka par pārrakstīšanās un gramatikas kļūdām ir norāde, ka ievēlēts 11. Valsts prezidents. Čakste, Zemgals, Kviesis, Guntis Ulmanis, VVF, Zatlers, Bērziņš, Vējonis, Levits un Rinkēvičs. Pēc Satversmes ievēlēti tikai 10.

Balsu skaitīšanas protokolu parakstījuši komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), deputāti Kristaps Krištopans (LPV), Ingmārs Līdaka (AS), Leila Rasima (P), Nataļja Marčenko-Jodko (Stabilitātei!), Rihards Kozlovskis (JV), Harijs Rokpelnis (ZZS).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
sava
sava

Pie tāda skaita vidusskolu nebeigušo nekāda pārsteiguma, bet tur taču vēl īpašas aktīvistes, un tur jau nav vairs tikai izglītības jautājums. Bet tie čukčas taču runtāji, ne jau rakstītāji- katram savs

Stienis
Stienis

Reāli uzjautrina, ka šo rakstu pašlaik komentē cilvēki, kuri paši pareizrakstību neprot, un kur nu vēl pieklājību…

Jeblonskis
Jeblonskis

Kāda tauta, tāda valdība.

Hohma
Hohma

Bet tāds ir Saeimas Ārlietu komisijas vadītāja R. Kola intelekts , kas prot tikai pateikt – POŠOL NA HUJ ! Kāda tur pareizrakstība , ko jūs !

sdf
sdf

Viņiem tak vienalga. Ja būs nepatikšanas tad tiesās jau valsti, maksās no valsts. Viņiem jau nav nekādas atbildības. Priekš kam sevi mocīt ar lasīšanu.

Zoodārza Bruņurupucis
Zoodārza Bruņurupucis

Aizver muti, un ej iemācīties gramatiku, tad lien pārvaldīt Latviju!

interesents
interesents

Tad jau tas protokols ir atdzīstams par spēkā neesošu?