Dace Melbārde pamet Nacionālo Apvienību un iestājas partijā “Jaunā Vienotība”

Dace Melbārde

Partiju apvienībai “Jaunā Vienotība” (JV) šodien pievienojusies Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Dace Melbārde, liecina ieraksts partijas mājaslapā.

Melbārde EP 2019. gadā tika ievēlēta no Nacionālās apvienības (NA) saraksta. Melbārde pārstāvēja NA vairākās valdībās.

Par Melbārdes uzņemšanu partijā “Vienotība” šodien vienbalsīgi lēmusi partijas valde.

Politiķe skaidro, ka lēmums par pievienošanos “Jaunajai Vienotībai” ir ilgstošu pārdomu rezultāts, ko primāri noteicis “kopīgs redzējums par Latvijas un Eiropas vērtībām un attīstības prioritātēm”.

“Šī redzējuma pamatā ir Latvija kā nacionāla, eiropeiska un demokrātiska valsts un saliedēta un izglītota politiskā nācija, kuras kodolu veido latviešu valoda kā valsts valoda, nacionālā kultūra un vispārcilvēciskās vērtības,” pauž Melbārde.

EP deputāte atzīmē, ka viņas motivāciju turpmāk strādāt “Vienotības” komandā ietekmē arī līdzšinējais JV darbs valdībā un “spēja uzņemties atbildību par valsts vadību ļoti sarežģītos apstākļos, ko pēdējos četrus gadus ir nenogurstoši apliecinājis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV)”.

Melbārde norāda, ka turpinās darbu EP, “īpašu vērību pievēršot” izglītības, kultūras, mediju un jaunatnes politikas jautājumiem gan Eiropas, gan Latvijas mērogā.

Premjers, JV valdes priekšsēdētājs Kariņš pozitīvi novērtē, ka Melbārde kā pieredzējusi politiķe ar savu intelektuālo kapacitāti darbosies partiju apvienības komandā. “Melbārdes kundzes politiskais briedums ir un būs nozīmīgs kā Latvijā nacionālā mērogā, tā vēl spēcīgākai mūsu pārstāvniecībai EP,” uzsver Kariņš.

Melbārde kļuva par Latvijas kultūras ministri 2013. gada 31. oktobrī Valda Dombrovska (JV) valdībā, tolaik nomainot demisionējušo kultūras ministri Žaneti Jaunzemi-Grendi (VL-TB/LNNK).

Politiķe ministres amatu saglabājusi arī 2014. gadā, kad darbu sāka Laimdotas Straujumas (JV) valdība, kā arī 2016. gadā, uzsākot darbu Māra Kučinska (ZZS) valdībā.

Nacionālajā apvienībā “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK Melbārde iestājās 2014. gada februārī.

Savukārt 2019. gadā toreizējā kultūras ministre paziņoja, ka kandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās no VL-TB/LNNK saraksta. Melbārde kļuva par EP deputāti 2019. gada 25. maija vēlēšanās.

Līdzās Melbārdei, Latviju EP pārstāv Ivars Ijabs (AP), Sandra Kalniete (JV), Inese Vaidere (JV), Nils Ušakovs (S), Roberts Zīle (NA), Tatjana Ždanoka (LKS) un Andris Ameriks (GKR).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


17
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
gf
gf

Vidējā latvieša mūža sapnis – klanoties, tuvāk naudai un varai!

:D:D
:D:D

Citējot – ilgstošu pārdomu rezultāts, ko primāri noteicis “kopīgs redzējums par Latvijas un Eiropas vērtībām un attīstības prioritātēm, šitie smieklīgie teksti diez vai šajos laikos uz kādu vēl iedarbojas.

Panska Polska
Panska Polska

Lai tak aizbrauc uz kaadu Latvijas nomali…. Ko piedaavaaat? Nu, Rogovka, Cibla, Kaaarsava…. taads redzeejums radiisies, ka visas veertiibas biksees paliks taa, ka pat mazgaat nebuus veerts ;-)

Pauls
Pauls

Vienkārši žurka lien uz zaptes podu, bet zapte jau smird !

Panska Polska
Panska Polska

Palasaam amatus eiroparlamentaa – Gruzija, Jaunzeelande, Azerbaidzhaana, Austraalija, sabiedriibas veseliiba, energjeetika, peetnieciiba, ruupnieciiba, dezinformaacijas komiteja, kaut kaads Euronest….. Smiekli nenaak?

noriebies
noriebies

Melnbārde ir liela dirsa !!!

!!!
!!!

Tā dirsēja smird pa gabalu, kā nospiesta sūdu muša.

Vāciets
Vāciets

Vēl viena sūdu muša grib tikt pie siles.

duraks
duraks

Viņa grib palikt pie eirosiles

virgo
virgo

Tie švaki nokrāsotie mati jau vien rāda uz vērtību (ideoloģijas) maiņu.

vakuums
vakuums

pat šāda divkosība sun lemtnespējīga dama pamet nacionālos demagogus Tas ir kurvīts bezjēdzībai un troksnim tuksumā

tā tā
tā tā

izskatās, ka drīz jau varēs atdot balsis NA. Smuki attīrās

semīts Antiņš
semīts Antiņš

Rietumu banka spēj pārliecināt

māra zālīte ķuzule (baumane)
māra zālīte ķuzule (baumane)

Kad Parādnieks pāries pie Saskaņas?

Ādolfs Cisumaiss-Maišelis
Ādolfs Cisumaiss-Maišelis

Tad kad Ždanoka iestāsies Jaunā Vienotībā.

levita padomnieks mētelītis
levita padomnieks mētelītis

Vai tad melbārde un ždanoka eiroparlamentā nebij vienā partijā?

putjins
putjins

Dabro pažalovatj v Jedinaju rasiju!