Citskovskis vairākos gadījumos par Kariņa specreisiem uzzinājis tikai jau pēc to notikšanas un rēķina saņemšanas

Foto: X/Ivo Butkēvičs

Ap to pašu laiku, kad Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču žurnālistiem paziņoja par Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska atstādināšanu no amata, viņa paša saruna ar žurnālistiem notika nevis Ministru kabineta, vienlaikus Valsts kancelejas telpās, bet alejā pie ēkas, vēsta TV3 Ziņas.

Valsts kancelejas direktora vēstījums –  lēmumu par speciālā avioreisa izmantošanu un tā organizēšanu katrā konkrētā gadījumā pieņem Ministru prezidents un viņa birojs.

Citiem vārdiem sakot, Valsts kancelejas vadītājs Citskovskis norobežojas no šīs lietas. Viņa vadītā iestāde atbildot par saņemto pakalpojumu apmaksu, un viņš pats personīgi vairākos gadījumos par Ministru prezidenta specreisiem uzzinājis tikai jau pēc to notikšanas un rēķina saņemšanas.

Uz jautājumu, kāpēc tik tiešas atklāsmes prasījušas tik ilgu laiku, jo Kariņa lidojumu skandāls virmo jau ilgāku laiku, no amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Valsts kancelejas direktors atbildēja: “Līdz šim mums bija process, kurā Valsts kontrole veica starprevīzijas ziņojumu. Visa informācija, kas ir revīzijas rezultātā, ir ierobežotas pieejamības. (..) Šobrīd ziņojums ir stājies spēkā, publisks. Man ir tiesības runāt par visiem aspektiem.”

Valsts galvenais ierēdnis arī noliedza politisku spiedienu, lai kanceleja pārsūdzētu revidentu ziņojumu, kas tā publiskošanu novilcināja.

Citskovskis atzina, ka neesot vērsis toreizējā premjera uzmanību uz iespējamo izšķērdību.

Avots: TV3 Ziņas

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
stulbenis
stulbenis

Gudram direktoram jau pēc pirmā lidojuma vajadzēja smagi satrūkties un vest kārtīgu notikumu grāmatvedību. Ja taisnosies, ka neko nezināja, tad būs jānoņem no darba muļķības dēļ.

Sociālā funkcija nespējniekiem
Sociālā funkcija nespējniekiem

Tagad visi nespējnieki kratīsies vaļā no atbildības. Visu laiku neko nav darījuši, jo ir slinki un neko neprot, un baidās runāt pretī augstākam premjeram. Tagad kad ir sanākušas ziepes, tagad pat gatavi tēlot muļķus, ka neko nav zinājuši un sapratuši, lai tikai nespējniekus nenoņem no siles. Tur paskatoties uz sejiņām daudzi tādi kuri noņemti no siles lemti bojāejai. Vēl eksistē cietums, kurā, ja netiek valdībā, tad baro valsts. Nākošās vēlēšanas var arī tā sagaidīt, ja nav bijis prāts pietiekami sazagt.