Citskovskis “pazemojošo amatu” nepieņems; kuram labas izredzes ieņemt Valsts kancelejas direktora amatu, neoficiāli zināms raidījumam

Bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) privāto lidojumu skandāls maksās amatu valsts galvenajam ierēdnim Jānim Citskovskim. Viņam piemērots disciplinārsods – pazemināšana amatā, vēsta TV3 ziņas.

Citskovskis piedāvāto Valsts kancelejas Saimniecības daļas vadītāja amatu dēvē par pazemojošu, kas piedāvāts, “izrādot varu un ņirgājoties” un grasās vienkārši pamest Valsts kanceleju. Viņš nāk klajā ar skaļiem pārmetumiem pašiem disciplinārlietas izmeklētājiem, vēsta TV3 Ziņas.

Aprīli Valsts kontrole nāca klajā ar skarbiem secinājumiem par
bijušā premjera Krišjāņa Kariņa privāto lidojumu neekonomiskumu un pat nelikumību.

Tagadējā Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nolēma uz pārbaudes laiku atstādināt Citskovski no amata, kurš savukārt tajā pašā dienā improvizētā preses konferencē alejā pie valdības nama uzsvēra –

lēmumu par speciālā avioreisa izmantošanu katrā konkrētā gadījumā pieņem Ministru prezidents un viņa birojs. Tajā darbojās arī Siliņa.

Tagad pret Citskovski ir noslēgusies disciplinārlieta, un tajā konstatēti pārkāpumi lidojumu iepirkumos.

Valdība otrdien lēma, ka piemērotais sods būtu pazemināšana amatā uz maksimālo termiņu jeb trim gadiem.

“Ievērojot Jāņa Citskovska iepriekšējo pieredzi un saglabājot zināmu vadības iespēju, vienīgā vakantā vieta ir Valsts kancelejas Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļas vadītājs. Te ir vairāki faktori. Šobrīd vienkārši nav vakantas citas vietas un mēs esam ierobežoti šajā izvēlē, ko mums iesaka Disciplinārlietu komisija. Mēs nevaram vienkārši pazemināt uz vietnieku, to norāda disciplinārlietu komisijas materiāli,” preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Siliņa.

Citskovskis nepiekrīt un nāk klājā ar skaļiem pārmetumiem disciplinārlietas izmeklētājiem

Citskovskis gan nepiekrīt disciplinārlietas secinājumiem un norāda, ka otrdien valdību informējis par, viņaprāt, pārkāpumiem šajā procesā, jo sevišķi saistībā ar taisnīguma un objektivitātes principiem.

“Komisijas darbā piedalījās Ministru prezidentes parlamentārā sekretāre Dace Kļaviņa, kura pirms disciplinārlietas ierosināšanas un tajā laikā, kad notika Valsts kontroles revīzija, man izteica prettiesisku piedāvājumu uzņemties visu vainu un atbildību par pieņemtajiem lēmumiem, es atteicos,” saka Citskovskis un neslēpj, ka arī apsverot ar šo informāciju vērsties pie likumsargiem.

Savukārt jauno amata piedāvājumu – atbildēt par ēkas un telpu uzturēšanu – dēvē par “atklātu ņirgāšanos un varas izrādīšanu” un neatbilstošu savai kvalifikācijai un pieredzei.

“Es viennozīmīgi nepieņemšu un pametīšu Valsts kanceleju, ” Citskovskis norāda TV3 Ziņām.

Vaicāts, vai domā, ka šis amats bija izraudzīts jau no sākta gala ar domu, ka viņš to nepieņems, Citskovskis atbild: “Jā. Man jau no paša sākta gala tika dots signāli, ka jebkādā veidā tiks panākta mana aiziešana no Valsts kancelejas direktora amata.”

Ministru prezidente otrdien atklāja, ka konkrētajā amatā vēlētos redzēt kādu, kurš jau patlaban ir augstākajā ierēdniecībā.

TV3 Ziņu rīcībā ir neoficiāla informācija, ka labas izredzes iegūt Valsts kancelejas direktora amatu ir Zemkopības ministrijas valsts sekretāram Raivim Kronbergam.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Nezinītis
Nezinītis

Jāsāk stāstīt par visām cūcībām un izzagšanām varas ešalonos.Cik var ciest JV izdarības,zagļu un meļu *labos darbus*.Jāsāk ar kankariņu,bet Evita jau arī tur ir iepīta,tā kā uz priekšu Citskovski,pēdējais smejas visgardāk.

mitjka
mitjka

es nezīlēšu ,bet klusas aizdomas ,ka tā būs Pūces kundze kura cēli no SIf iet prom.

Seniors
Seniors

Zēnam būs jāpadomā vai rentējas nelekt priekšniecībai acīs. Nelec acīs – pastrādāsi muļķības, leksi acīs – būs loterija priekšnieks sapratīs un noignorēs vai priekšnieks atlaidīs, bet tad var tiesāties. Šajā salikumā bija jābrīdina priekšnieks, ka būs sūdi un vajadzēja paparasīt viņam rakstisku rīkojumu.