Čakša noliedz, ka iemesls viņas migrācijai uz “Vienotību” ir tas, ka tā ir koalīcijas partija

Anda Čakša
Izglītības ministre Anda Čakša (JV)

Bijusī veselības ministre, no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saraksta ievēlētā Saeimas deputāte Anda Čakša noliedz, ka iemesls viņas migrācijai uz “Vienotību” ir tas, ka tā ir koalīcijas partija. Viņai arī nebijis informācijas, ka vēl kāds Zaļo un Zemnieku savienības varētu to atstāt.

Čakša izvēlējusies iestāties “Vienotībā”, jo viņas vērtības visvairāk saskanēja ar šo partiju, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” stāsta politiķe.

Politikā Čakša ienākusi kā jomas speciāliste brīdī, kad bijušas nepieciešamas reformas veselības nozarē, viņa stāsta intervijā. Esot politikā ilgāku laiku, viņa sapratusi, ka pašas vērtības ir tuvākas partijas “Vienotība” deklarētajām.

Partiju apvienībā “Jaunā Vienotība” ietilpstošās partijas “Vienotība” valde pirmdien, 26.augustā vienbalsīgi lēma uzņemt Čakšu partijas rindās. Čakša parlamentā darbosies kā neatkarīgā deputāte ciešā sadarbībā ar “Jaunās Vienotības” frakciju, atbalstot “Vienotība” vērtības un programmu.

Čakša ZZS ietilpstošajā Zaļajā partijā iestājas 2017.gada novembrī. Motivācijas vēstulē Čakša norādījusi, ka viņas vērtību augšējā skalā ir domāt par ilgtermiņa vides saglabāšanu kā vietu, kurā dzīvot veselīgu un aktīvu dzīvi.  

Čakša kļuva par Latvijas Zaļās partijas virzītu Veselības ministru 2016. jūnijā, kad par demisiju paziņoja Guntis Belēvičs, kurš tika pieķerts melos par ārstēšanos Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot rindu. Līdz tam Čakša vadīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ruksis
ruksis

Tas, ka prom no vakardienas partijas ZZS — labi.
Tas, ka prom uz otru vakardienas partiju Vienotību — slikti.

Ivo
Ivo

Čaška cer , ka jenoti paglābs bijušo vīreli no pus miljona izzagšanu par e veselības brāķi , KNAB – neguli !

Marta
Marta

Veselības ministre VInķele reāli nevelk e-pārvaldības lietas. Gribētu atrast jaunus IT speciālistus, bet pārāk daudz naudas jau nofenderēts un atliek vien labot esošo e-veselību. Par to vislabāk zina Čakša, jo viņas bijušais draugs, Juris Pūce ir galvenais stūrētājs šajā shēmā. Tad, nu lai Andiņu būtu atpakaļ pie siles no grāvī guļošā zzs veidojuma, radās vietas vienotībā.