“Ilgu pārdomu rezultātā” Čakša kļuvusi par “Vienotības” biedri

Anda Čakša, Hosams Abu Meri

Bijusī veselības ministre, Saeimas deputāte Anda Čakša kļuvusi par partijas “Vienotība” biedri, informē politiskais spēks.

Lēmums par partijas maiņu bijis izsvērts un “ilgu pārdomu rezultāts”, norāda Čakša. Politiķe jau kādu laiku domājusi par vērtībām, kuras vēlētos pārstāvēt, un, pēc Čakšas paustā, vērtību skalā viņai vistuvākā esot partija “Vienotība”, jo tā iestājas par tiesiskumu, demokrātiju un cilvēku brīvībām, tostarp saistībā ar veselības nozari.

Čakša sacīja, ka lēmums bija viņas pašas “iekšējs process”, domājot, kā un kurā komandā viņa varētu dot vislielāko pienesumu. Politiķe norādīja, ka partijā “Vienotība” viņas zināšanas varētu dot pienesumu, turklāt šajā partijā Čakša saredz iespēju dalīties savās vērtībās. “Jāatzīst, ka es, protams, šobrīd meklēju savu vietu politikā, jo ienācu tajā kā nozares profesionālis, kur tvērums ir cits, nekā tagad,” sacīja politiķe.

Pēc Čakšas paustā, Saeimas kārtības rullis neparedz iespēju viņai pievienoties partiju apvienības “Jaunā Vienotība” frakcijai, tomēr viņa kā Saeimas neatkarīgā deputāte par jautājumiem balsos kopā ar šo frakciju.

Kā norādīja politiķe, esot partijas “Vienotība” rindās, redz iespēju vairāk iestāties un runāt par sieviešu tiesību jautājumiem, jo tie viņu pēdējā laikā ļoti ieinteresējuši.

Čakša sacīja , ka pagaidām neplāno pamest politiku. “Šis variants vienmēr paliek, bet šajā brīdi domāju, ka man jādara tas, kur es visvairāk savu ieguldījumu varu dot. Esot Saeimā, katram politiķim jārēķinās, ka tāda situācija var pienākt, bet šobrīd noteikti nē,” skaidroja politiķe.

Paziņojumā medijiem Čakša norādīja, ka augsti vērtē partijas “Vienotība” pausto uzticību un izteikto piedāvājumu. “Mēs esam vienoti izpratnē par godīgu, atbildīgu un kompetentu politiku, mūs vieno kopīga izpratne par vērtībām, kas paustas partijas “Vienotība” vērtību deklarācijā,” teikts paziņojumā. 

Čakša sacīja, ka Latvijai svarīgi turpināt aktīvu attīstības darbu, un tam ir nepieciešama spēcīga komanda. Pēc politiķes paustā, ar pārdomātiem likumu grozījumiem jāveicina ekonomikas attīstība, savukārt ar sabalansētu budžetu jāspēj nodrošināt visas aktuālās vajadzības – jāīsteno reģionu reforma, jāsakārto izglītības sistēma, jāstiprina tiesiskums, jāmazina sociālā nevienlīdzība, kā arī jāturpina finansējuma palielināšana veselības nozarē. 

Tāpat, pēc Čakšas domām, aktīvi jāstrādā, lai veicinātu investīciju piesaisti, gan radot aizvien labvēlīgākus nosacījumus investoriem, gan arī aktīvi komunicējot Latvijas biznesa iespējas starptautiski. “Latvijā ir ļoti daudz talantīgu cilvēku, uzskatu, ka valdībai arī daudz aktīvāk jāstrādā atbalstot zinātni, mākslu un kultūru, sportu. Esam viena no Eiropas galvaspilsētām, mums ir daudz aktīvāk jāizmanto iespējas piesaistot Eiropas programmu finansējumu, kā arī jāturpina iestāties par visas Eiropas un Latvijas drošības stiprināšanu,” uzsvēra Čakša. 

Partijas “Vienotība” valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens neslēpj gandarījumu, ka partijai pievienojas zinoša un nozarē augstu vērtēta personība.

“Vienotības” valde ir saņēmusi apstiprinājumu, ka Čakša šodien izstāsies no ZZS frakcijas un parlamentā darbosies kā neatkarīgā deputāte ciešā sadarbībā ar partiju apvienības “Jaunā vienotība” frakciju, atbalstot “Vienotības” vērtības un programmu.

Patlaban “Jaunās vienotības” frakcijā ir astoņi deputāti, un sadarbība ar Čakšu nodrošinās iespēju politiskajam spēkam palielināt savu pārstāvniecību.

Kā vēstījām vakar, Čakša izstājusies no Latvijas Zaļās partijas (LZP), sākotnēji solot turpināt darbu Zaļo un zemnieku (ZZS) frakcijā, kas parlamentā strādā opozīcijā.

Attēlā: Hosams Abu Meri (V) un Anda Čakša (V), foto – Saeima.lv

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ivo
Ivo

Nu skatiens uz Hosi , kā kucei meklēšanās laikā !

Anna
Anna

ZZS pareizi rìkojās , ka padzina šo staiguli !