Bordāns un viņa knābisti mīda kājām sākotnēji sludinātos ideālus – no JKP izstājas viens no partijas dibinātājiem

Gundars Ābols

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) dibinātājs, 2014.–2015. gadā šīs partijas valdes loceklis, valsts akciju sabiedrības Latvijas dzelzceļš (LDz) meitas uzņēmuma SIA LDZ Loģistika valdes priekšsēdētājs, bijušais Bruņoto spēku štāba priekšnieks un Latvijas pārstāvis NATO un ES, atvaļināts brigādes ģenerālis Gundars Ābols intervijā Neatkarīgajai paziņojis par savu izstāšanos no paša dibinātās JKP.

Iemesls šādam nopietnam lēmumam – partijas spice mīdot kājām sākotnēji sludinātos ideālus.

Tāpat arī Ābolu aizvainojusi viņa partijas biedra, JKP ministra Tāļa Linkaita rīcība, izsakot neuzticību trim LDz valdes locekļiem: “Var jau ministrs teikt, ka mūsu valstī viss ir slikti un visi uzņēmumu vadītāji un vidējā līmeņa vadītāji ir korumpanti. Bet jautājums – vai tad tiesiskā valstī var tā darīt, vainot cilvēkus noziegumos bez pierādījumiem, bez pamatojuma? Laikam jau ne. Tas, kas šobrīd notiek satiksmes nozarē, ir bēdīgs stāsts,” – sarūgtinājumu pauž Ābols.

“Sākotnēji partija tika veidota zem saukļa «konservatīvisms». Beidzamo divu gadu laikā tas viss pārrauga savādākā virzienā. Parādījās cilvēki no KNAB un kļuva par galvenajiem partijas velkoņiem. Parādījās arī citi jauni cilvēki, kuriem neko nevar pārmest. Viņi iestājās partijā, domājot, ka cīnās par taisnīgu lietu. Bet vai tad taisnīgums valstī ir savietojams ar nepatiesiem vai pilnīgi nepamatotiem apvainojumiem noziegumos? Mūsu valstī ir ieviesti OECD (Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas) labas korporatīvās pārvaldības principi, kas tiek likti pamatā izmaiņām Latvijas dzelzceļā, citās kapitālsabiedrībās, ostu pārvaldībā un citās struktūrās. Tagad mēs šos labas pārvaldības principus vienkārši aizmirstam, precīzāk – tur, kur mums tos vajag, mēs pielietojam; tur, kur tas nav izdevīgi, mēs par tiem «aizmirstam»,”- intervijā skaidro JKP dibinātājs.

“Es šobrīd (..) varu paziņot, ka esmu nolēmis no šīs partijas izstāties. Uz tiesiskas valsts veidošanu vērstās vadlīnijas, kuras savā laikā veidojām, tagad tiek mīdītas ar kājām. Pēkšņi izrādās, ka ir divējādas taisnīguma vai godīguma mērīšanas līnijas! Viena ir JKP partijas spicei, otra – citiem,” – intervijā pauž Ābols.

Jautāts, vai padodas tikai tādēļ, ka varu partijā pārņēmuši Bordāns un viņa knābisti, Ābols norāda, ka tā ir viņa izvēle, kura balstīta uz to, kā viņš saredz šīs partijas tālāko attīstību.

“Ja partijas vadošie pārstāvji var jebkuru bez pierādījumiem apvainot korupcijā un dara visu iespējamo, lai likvidētu Latviju kā tiesisku valsti, veicinot prettiesiskumu visaugstākajā līmenī, – tas man nav pieņemami,” – skarbs ir Ābols.

Pašreizējā brīdī pie tā, kas tur, partijā, notiek, cīņai nav jēgas, jo galvenais vārds ir Jānim Bordānam, – norāda viens no JKP dibinātājiem, kurš tagad nolēmis šo politisko spēku pamest.

Šobrīd, kad notiek cīņa par Eiropas Savienības projektiem, un lielākais no tiem – dzelzceļa elektrifikācija, tāda veida paziņojumi, kādus ir izteicis satiksmes ministrs Tālis Linkaits par neuzticību LDz vadībai, rada satricinājumus un sēj aizdomas: “Bēdīgākais, ka šie paziņojumi ir bez pierādījumiem, bez pamatojuma. Mēs visi esam pieauguši cilvēki, tāpēc varam uzdot jautājumu – vai patiešām jebkuru šajā valstī var apvainot korupcijā bez jebkādiem pierādījumiem?”

Jau iepriekš no JKP biedriem ir izskanējuši brīdinājumi par partijas spicē esošajiem, kuri sirgst ar sociopātiju, vaicāts, vai viņš var nosaukt, kuri tie ir, Ābols vien atbild, ka varot tikai nojaust. Bet pilnīgi noteikti zinot, ka tas ir ļoti labi zināms.

“Izstāties no JKP ir mans privāts lēmums. Es nevaru atļauties veltīt sevi cīņai ar šīm nejēdzībām,” intervijā norāda Gundars Ābols.

Visu interviju var izlasīt ŠEIT.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Apnicis JKP skaļums visus vainot korupcijā. Ir konkrētas personas, kuras pārkāpj likumu. Pret tām arī vēršas attiecīgās institūcijas. Bļaustīšanās bez pierādījumiem neko līdz šim laikam nav devusi, ieskaitot pat kriminālprocesa uzsākšanu. Pamazām JKP fanu pulks sarūk.

Ēriks
Ēriks

Tinies un nesmirdini gaisu kā sapuvusi, smirdoša zivs !

vietējais
vietējais

Tā jau pie mums ir iegājies, nolīgt advokātus, apvainot noziegums, vērsties tiesā ar nepierādītiem apvainojumiem,tiesa pieņem, uzsūta it kā vainīgajam Zvērinātus tiesu izpildītājus, kas uzliek arestu visiem līdzekļiem, atstājot tikai iztikas minimumu un tad pamēģini pierādīt mūsu tiesu sistēmā, ka neesi vainīgs. Vai vispirms nav jāpierāda , ka tiešām esi vainīgs un tad sodīt.

Juris
Juris

Tai korupcijas monstra monolītā sāks parādīties plaisiņas. Malači. vai nu uz zirga, vai uz vairoga, kā īstiem vīriem pienākas.

HAx2
HAx2

Ābols ir LDz Bērziņa čoms. Vot i visa “principialitāte”.

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Atkal rudens leģendas irracionāliem, emocionāliem lasītājiem. Cīņas par varu un naudu notiek vienmēr. Piedalieties vai paliekat bešā.

Normāli
Normāli

Kāpēc nemīdīt ar kājām?
Un kas par to?
Tautai patīk un galu galā, ja neko citu neprot, tad dara to ko prot vislabāk – mauro par korupciju un apvaino visus pēc kārtas, cerot, ka atbildēt tāpat nevajadzēs. Savus 15% pamuļķu tāpat uz nākošajām vēlēšanām savāks.

Stienis
Stienis

Gluži manas domas.