Bordāns: Atliekot valsts finansējuma palielināšanu partijām, jumts turpinās tecēt un grīda pūt

Jānis Bordāns

Atliekot valsts finansējuma palielināšanu partijām, jumts turpinās tecēt, bet grīda turpinās pūt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” pauda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Ministrs uzskata, ka 30 gadu laikā uz esošā modeļa bāzes partijas nav spējušas izveidoties. “Tās ir kļuvušas par kabatas partijām tiem, kam ir nauda,” teica Bordāns.

Partijām saņemot neatkarīgu finansējumu, tās veidos neatkarīgu politiku, uzsvēra ministrs. Viņaprāt, tādā situācijā arī cilvēkiem būs patīkamāk nākt darboties partijās.

Atliekot valsts finansējuma palielināšanu, “jumts turpinās tecēt un grīda turpinās pūt”, pauda politiķis.

Jau vēstīts, ka valdība aizvadītajā otrdienā atbalstīja grozījumus Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā, kas paredzēti, lai mazinātu partiju finansiālo atkarību no privātajiem ziedojumiem un ziedotāju ietekmes.

TM veiktie provizoriskie aprēķini liecina, ka “Saskaņa” 2020.gadā saņems 800 000 eiro, “KPV LV” – 643 369 eiro, “Jaunā konservatīvā partija” – 626 420 eiro, partiju apvienība “Attīstība/Par!” – 586 964 eiro, nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK – 557 129 eiro, Zaļo un zemnieku savienība – 489 163 eiro, bet JV – 416 535 eiro.

No Saeimā neievēlētajām partijām visvairāk saņemtu “Latvijas reģionu apvienība” – 169 371 eiro, tai seko “Latvijas Krievu savienība” ar 136 336 eiro, bet sarakstu noslēdz “Progresīvie”, kam 2020.gadā pienāktos 106 203 eiro.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā pieminēto politiķu datus – izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Marta no kalna
Marta no kalna

Zēns satraucies ne pa jokam- viss it kā būtu, bet bez tradicionālā jumta nekur…. un jānorēķinās arī…

Kristīna
Kristīna

alfonsiem vienmēr par maz naudas -tad lai iet un nopelna bet neparazitē uz sponsoriem ,kuri naudu sazagusies ja jau ir lieka!

Juris
Juris

Tad, kad arī tauta savu interešu aizstāvībai varēs bīdīt savus deputātu kandidātus, tad varēs arī domāt par papildus finansējumu. Vadoties pēc līdzšinējās pēdējo gadu pieredzes, šodienas partijām ir tikai viens realizēts pasākums. Ceļam nodokļus, sodus un radām siltumnīcas apstākļus valdošajam miljonāru klubiņam, piesedzot un notušējot to pastrādātās nelietības. Valsts pastāvēšanas vārdā vēlēšanu sistēma steidzīgi jāmaina.