Bondara vadītā Saeimas komisija akceptē Valsts prezidenta atalgojuma palielināšanu, neraugoties uz krīzi

Egils Levits

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, kuru vada Mārtiņš Bondars, šodien piekrita nākamajā gadā palielināt finansējumu Valsts kancelejai, kas tostarp paredz lielākus līdzekļus Valsts prezidenta atalgojumam un reprezentācijas izdevumiem.

Nākamā gada valsts budžeta likuma projektā sākotnēji tika paredzēts, ka izdevumi Valsts prezidenta atalgojumam mēnesī nepārsniegs 5960 eiro, bet reprezentācijas izdevumi mēnesī nepārsniegs 1192 eiro.

Savukārt komisija lēma par minēto summu palielināšanu, Valsts prezidenta mēnešalgai ļaujot nepārsniegt 6260 eiro, bet reprezentācijas izdevumiem – 1252 eiro.

Deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzsvēra, ka, lai arī viņa sākotnēji nopriecājās par to, ka nebija paredzēts finansējuma pieaugums, tagad izskatās, ka “tomēr kaut kādas drosmes un solidaritātes un empātijas trūkums iestājies”, prezidentam krīzes apstākļos vēloties sev lielāku algu un reprezentācijas izdevumus.

Minēto priekšlikumu komisijas deputātu vairākums atbalstīja, taču par to vēl jālemj Saeimai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vitauts
Vitauts

Pedjuku bars😠

strazds
strazds

bondars bondaru mazgā ….

Raivo
Raivo

Vecajam vajag uz svētkiem paaugstināt algu , ja jau lūdz , tāds novājejis , arī reprezentāciju lielāku , ka neaptrūkst tualetes papīrs !

Raivis
Raivis

Žīdiņš grābj kamēr var. Un, cik tad Kūciņai un Elertei, un cik Teikmanim?

Leopolds
Leopolds

Ar interesi gaidām Lato Lapsas nākošo grāmatu par Lewit , PREZIDENTGRIBIS !

hohma
hohma

tad jau pacelta gandrīz līdz dakterīšu algai, bet līdz dāmu komitejām finansēs- te nekad nesanāks, kur tad vēl mums īpašās politpersonas valsts iestādēs… smieklīgas te tās burbuļošanas par smieklīgu prezidenta algu

Brigita
Brigita

Kautkas nenormāls.

Brigita
Brigita

Brigita

Marija
Marija

Dodiet šo kangardeputātu uzvārdus , drīz būs Saeimas vēlēšanas .

Vaira
Vaira

Ko Vitvārdis rakstija iesniegumā , lūdzu palielināt man algu , neskatoties ,ka Latvijā ir 140 000 nabagu, kam nav ko ēst ! Preteklis .

Vilks
Vilks

Rrrriebekļi

Stienis
Stienis

Tas ir vāks! Vai tiešām nevarēja pagaidīt līdz sāksies kāda ekonomikas augšupeja? Es aicinu, veči un dāmas, nemaksājam nodokļus pie katras iespējas! Augša ir konkrēti atrāvusies no realitātes.